Walt Disney World bereidt zich voor op orkaan Ian

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 27 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het ziet ernaar uit dat Orlando steeds meer in het voorspelde pad van Hurricane Ian komt te liggen. De orkaan, die nog steeds in kracht toeneemt en via Cuba op de kust van Florida afkomt, zal waarschijnlijk tussen woensdag en vrijdag aan land komen in de VS. De staat heeft ervaring met deze extreme vorm van weer, dus hopelijk valt de schade voor de bewoners mee. Wat de impact op de parken in Orlando gaat zijn is nog niet helemaal duidelijk. Walt Disney World heeft aangekondigd dat de waterparken en midgetgolf-banen dicht gaan van woensdag tot vrijdag, net als een aantal hotels.
 • Eerder deze maand brak er een brandje uit in EPCOT, waarschijnlijk als gevolg van een vertoning van Harmonious. Blog Mickey toont wat foto’s waar de schade goed zichtbaar is.
 • Over schade gesproken: gisteren werd voor korte tijd Hollywood Boulevard in Disney’s Hollywood Studios afgesloten nadat een deel van de gevel van Keystone Clothiers naar beneden was gekomen.
 • Twitterheli bioreconstruct bracht afgelopen weekend de voortgang van het aanbrengen van een extra lopende band bij de Runoff Rapids in Blizzard Beach in beeld.
 • De Candlelight Processional zal weer plaatsvinden tijdens het EPCOT International Festival of the Holidays. Disney heeft de vertellers bekend gemaakt en daar zitten een aantal nieuwe namen tussen zoals bijvoorbeeld Simu Liu (Shang-Chi) en Josh Gad (Olaf).
 • DuckTales World Showcase Adventure zal later dit jaar openen. De locatie had eerder de thema’s Phineas and Ferb en Kim Possible. De makeover werd in 2019 aangekondigd maar is flink vertraagd door de coronapandemie.
 • Het vlot al aardig met het aanbrengen van de extra verlichting op het kasteel in Parijs. Verwacht wordt dat de nieuwe LED-lampjes een rol spelen in Disney Dreams! of Christmas, maar we moeten nog afwachten hoe het daadwerkelijke effect eruit ziet.
 • Disneyland Parijs gaat een time capsule plaatsen in de Quinjet in Avengers Campus. Gasten krijgen de kans om een boodschap achter te laten op een USB-stick. Het project heet Avengers Campus – Leave a Legacy.

Bioscoop en Disney+

 • Showrunner Tony Gilroy en hoofdrolspeler Diego Luna vertellen in onderstaande video over de eerste drie afleveringen van Andor die vorige week op Disney+ verschenen. Ook zijn er drie nieuwe character posters. Namelijk van Bix Caleen, Syril Karn en Maarva Andor.
 • In november kun je op Disney+ kijken naar de serie Willow. Maar de film Willow heeft ook een beetje liefde gekregen. Deze is nu namelijk beschikbaar in 4K Ultra HD met Dolby Vision en HDR10 geluid.
 • Empire Magazine heeft nieuwe foto’s gedeeld van Black Panther: Wakanda Forever. In een artikel van het tijdschrijft vertelt Marvel Studios baas Kevin Feige over de beslissing om de rol van T’Challa niet te recasten.

Overig nieuws

 • Op het literaire vlak heeft Star Wars veel succes met The High Republic, een reeks boeken en comics die zich afspelen vele jaren voor de Skywalker Saga. De tweede fase van dit project gaat bijna van start en ter promotie daarvan heeft StarWars.com de proloog van Path of Deceit online gezet.
 • Meer Star Wars nieuws: LEGO heeft een nieuwe set onthuld van de Razor Crest, het schip van Din Djarin in de eerste twee seizoenen van The Mandalorian. De set heeft 6187 onderdelen en gaat €599 kosten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.