Walt Disney Studios park krijgt Rapunzel attractie

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 1 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het Walt Disney Studios park in Parijs krijgt een attractie met Rapunzel/Tangled thema. Dit meldt Outsidears. In de attractie, die vergelijkbaar is met de theekopjes, nemen de bezoekers plaats in bootjes onder de vele lampionnen, gebaseerd op de bekende scène uit de film. De verwachting is dat het nieuws officieel bevestigd zal worden tijdens D23 Expo.
 • Fantasmic! zal later dit jaar terugkeren in Walt Disney World en dat is wellicht al vrij snel. Via Instagram laat Disney namelijk weten dat de repetities van de cast inmiddels begonnen zijn!
 • De medailles zijn onthuld voor het Walt Disney World Marathon Weekend in januari van het volgende jaar. Deze marathon bestaat dertig jaar en dus hebben de medailles een jaren ’90 look gekregen.
 • Walt Disney World is op zoek naar acteurs voor verschillende Star Wars rollen. Het gaat om Darth Vader, Chewbacca en Stormtrooper. Dit is mogelijk voor het recent heropende Star Wars Launch Bay of Galaxy’s Edge.
 • Gasten in Disneyland hebben nu een nieuwe manier om een compliment te geven aan een Cast Member. Dit is namelijk nu mogelijk via een nieuwe optie in de Disneyland app.

Bioscoop en Disney+

 • Ben Kingsley speelde in Iron Man 3 de rol van Trevor Slattery en keerde vorig jaar terug in die rol in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. En nu keert hij nog een keer terug, deze keer in een Disney+ serie over het karakter Wonder Man.
 • De Fantastic Four film heeft een nieuwe regisseur gevonden. Matt Shakman neemt het over van de eerder aangekondigde Jon Watts. Voor Marvel regisseerde Shakman eerder de serie WandaVision.
 • Gisteren verscheen een trailer voor het tweede seizoen van Mighty Ducks: Game Changers. De nieuwe afleveringen zijn vanaf 28 september te streamen op Disney+.
 • Gisteren zou eigenlijk de Star Wars serie Andor van start gaan, maar die werd tot 21 september uitgesteld. Wel verscheen er een nieuwe poster.
 • In 2017 kondigde Lucasfilm aan dat Rian Johnson na het schrijven en regisseren van The Last Jedi ook een compleet nieuwe trilogie zou ontwikkelen. Vooralsnog heeft deze nog niet het levenslicht gezien, maar Johnson heeft in een interview verteld dat hij en Lucasfilm president Kathleen Kennedy elkaar nog regelmatig spreken.
 • Op Disney+ Day (8 september) kijk je onder andere naar Pinocchio. In onderstaande featurette vertellen castleden waaronder Tom Hanks over wat het betekent om een klassieker zoals Pinocchio uit 1940 opnieuw te verfilmen.
 • The DisInsider komt met het gerucht dat Disney aan een nieuwe 2D animatiefilm werkt. Deze zou dan gebaseerd zijn op het sprookje Blauwbaard van de Franse schrijver Charles Perrault. Misschien horen we hier meer over tijdens D23 Expo.

Overig nieuws

 • Volgend jaar viert Disney het 100-jarig bestaan. En LEGO gaat dit meevieren. Dit doen ze met een speciale collectie van minifigures.
 • De Wall Street Journal kwam met het bericht dat Disney de mogelijkheid aan het onderzoeken is van een Amazon Prime-achtig lidmaatschap. Het doel is uiteraard om meer omzet te genereren in alle onderdelen van het bedrijf.
 • Disney Legend Ron Logan is overleden. Hij was verantwoordelijk voor veel live entertainment in de parken. Bijvoorbeeld Fantasmic!Indiana Jones Epic Stunt Spectacular!Festival of the Lion King en ook Buffalo Bill’s Wild West Show. Hij was 84 jaar oud.
 • En er is meer verdrietig nieuws: Ook Ralph Eggleston is overleden. Hij had alvleesklierkanker en is slechts 56 jaar oud geworden. Als regisseur won Eggleston een Oscar voor de Pixar short For the Birds, maar hij werkte mee aan veel meer Pixar producties.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.