Walt Disney Imagineering viert 70ste verjaardag

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 19 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Walt Disney Imagineering werd op 16 december 1952 opgericht en dus vieren ze nu hun zeventigste verjaardag. Dit doen ze onder andere met onderstaande video van de producenten van The Imagineering Story.
 • Het was al bekend dat Harmonious vervangen gaat worden in 2023. Het laatste gerucht is dat de show eind maart voor het laatst te zien is. Rond dezelfde tijd eindigt ook de viering van 50 jaar Walt Disney World.
 • Een opmerkelijk moment tijdens de Candlelight Processional in EPCOT. Neil Patrick Harris was de verteller en opende met een grap over Bob Chapek.
 • Een bouwupdate vanuit de lucht boven EPCOT laat zien hoe de voortgang bij Journey of Water steeds verder vordert.
 • Eerder kwamen al beelden naar buiten van de binnenkant van het Roundup Rodeo BBQ-restaurant, inmiddels begint de buitenkant ook steeds meer vorm te krijgen.
 • Recent is de huisstijl van een hotel in Disneyland Parijs vernieuwd. Gasten van Disney Sequoia Lodge krijgen vanaf nu een plattegrond in de vorm van een gidsje.

Bioscoop en Disney+

 • De opnames van het nieuwe seizoen van Doctor Who zijn bezig en de BBC en Disney hebben voor het eerst foto’s gedeeld van hoe Ncuti Gatwa en Millie Gibson eruit zullen zien als de Doctor en zijn companion Ruby Sunday.
 • De productie van de Star Wars serie Skeleton Crew lijkt niet helemaal vlekkeloos te verlopen. Crewleden zouden zich niet gewaardeerd voelen. Volgens een bron zijn crewleden wel vervangen maar zal dit geen effect hebben op het eindproduct.
 • Het openingsweekend van Avatar: The Way of Water ligt achter ons en de film is zoals te verwachten de nummer 1 in de wereld. De opbrengst was in totaal 434 miljoen dollar (waarvan 134 miljoen dollar in Amerika).
 • In een interview met Entertainment Weekly heeft regisseur Peyton Reed gezegd dat de Ant-Man films normaal gesproken vrij luchtig waren omdat ze op een grote Avengers film volgden. Dit is anders bij Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Reed: “I don’t want to be the palate cleanser anymore. I want to be the big Avengers movie.”
 • Na Venom en Morbius komt Sony opnieuw met een film waarin een Spider-Man slechterik de hoofdrol speelt. Donald Glover, die we van Atlanta en Solo: A Star Wars Story kennen, gaat Hypno-Hustler spelen. Hij zal de film ook produceren.
 • Een populaire online theorie is dat Jack uit Titanic (gespeeld door Leonardo DiCaprio) het ook had kunnen overleven. Er zou genoeg plek zijn naast Rose (Kate Winslet) op de drijvende deur. Regisseur James Cameron lijkt er klaar mee te zijn en komt in februari met een National Geographic documentaire waarin hij gaat bewijzen dat het niet mogelijk was.

Overig nieuws

 • Er zijn al veel artikelen verschenen over de terugkeer van Bob Iger bij the Walt Disney Company. Toch lijken er nog steeds nieuwe details naar buiten te komen over de wisseling van de wacht. De Wall Street Journal plaatste dit weekend een lang artikel dat het hele leiderschap van Chapek overspant. Uit dit artikel blijkt onder andere dat Josh D’Amaro Disney bijna had verlaten uit frustratie met het leiderschap van Chapek.
 • Ondertussen voorspelt een expert van CNBC dat Tom Staggs en Kevin Mayer zullen terugkeren bij The Walt Disney Company, Bob Iger zijn contract zal verlengen en Christine McCarthy het bedrijf zal verlaten. Het is natuurlijk een voorspelling, maar het is goed om te melden dat deze expert de terugkeer van Iger ook had voorspeld.
 • De stem van Luke Skywalker zal te horen zijn bij luchtaanvallen en andere dreigingen in Oekraïne. Mark Hamill heeft namelijk berichten ingesproken voor de Engelse versie van de Air Alert-app. Die waarschuwt bij een raketaanval, beschietingen, straatgevechten, straling en chemische dreiging.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.