Walt bedankt Cast Members en gasten voor 100 jaar Disney

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van 13 februari  2023.

Nieuws uit de parken

 • I’m going to Disneyland! Gisteravond wonnen de Kansas City Chiefs de Super Bowl. Dit betekent dat Patrick Mahomes vanmiddag op een paradewagen door Disneyland zal rijden om die overwinning te vieren.
 • In Disney California Adventure is een groot medaillon geplaatst ter ere van de viering van Disney 100. Er zijn ook speakers geplaatst die wijzen op mogelijke interactie met een Magicband+, zoals bekend van de vijftigste verjaardag van Walt Disney World.
 • Disneyland heeft een heropeningsdatum bekendgemaakt voor Indiana Jones Adventure. De attractie zal vanaf 26 maart weer open zijn in het park.
 • Een andere heropeningsdatum is uitgesteld. Mickey’s Toontown zou eigenlijk op 8 maart weer open gaan, maar dat is nu 19 maart geworden.
 • In Disney Village is een steeds groter gedeelte van The Royal Pub zichtbaar. Het pand, waar vroeger King Ludwig’s Castle in zat, is één van de eerste vernieuwingen van het gebied.
 • In navolging van Disneyland in Anaheim, is Disneyland Parijs ook op zoek naar actrices die Ariel kunnen gaan spelen gebaseerd op de live action film die in mei in de bioscoop verschijnt.
 • Over een ander character in Parijs is enige ophef ontstaan. Op Twitter verscheen namelijk een foto van een acteur in de rol van Aladdin. Om meer op het personage te lijken is er een bruine tint aangebracht aan zijn gezicht. De acteur wordt nu beschuldigd van brownface, een variant van blackface.
 • Disneyland Parijs heeft een promofilmpje online gezet voor de terugkeer van Disney Dreams. De avondshow keert op 12 april terug als onderdeel van de Grand Finale van de dertigste verjaardag.

Bioscoop en Disney+

 • Het is inmiddels een traditie dat grote bedrijven zendtijd inkopen tijdens de Super Bowl. Ook Disney. Er was een korte teaser van Indiana Jones and the Dial of Destiny en een nieuwe trailer van Guardians of the Galaxy Volume 3 (van die laatste verscheen ook een nieuwe poster).
 • Disney heeft een teaser online gezet van American Born Chinese. Daarin worden ook een aantal acteurs onthuld die een gastrol hebben in de Disney+ serie.
 • Star Wars maakt zich klaar voor een terugkeer in de bioscoop. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de film zijn waar Damon Lindelof al een tijd aan werkt. Volgens een gerucht zal Yahya Abdul-Mateen II de hoofdrol spelen in deze film.
 • Het nieuwe nummer van Empire Magazine staat uitgebreid stil bij seizoen drie van The Mandalorian. Dit seizoen zal dieper ingaan op de mythologie van Mandalore en Bo-Katan (gespeeld door Katee Sackhoff) zal een belangrijke rol spelen.
 • Met Titanic terug in de bioscoop en Avatar: The Way of Water die nog steeds bezoekers trekt, is er momenteel een strijd gaande tussen twee James Cameron films voor de derde plek in de lijst van films met de hoogste opbrengst. Het verschil is “slechts” enkele miljoenen dollars.
 • De Tilburger Rick Pratjé heeft een record gevestigd. Hij zag Avatar: The Way of Water al 100 keer. Dit nieuws is ook bij James Cameron en producer Jon Landau terecht gekomen. Zij spreken hun waardering uit in een video.

Overig nieuws

 • Naast de trailers/teasers voor Guardians of the Galaxy en Indiana Jones heeft Disney ook een spotje ter ere van de honderdste verjaardag van het bedrijf. In de video hoor je hoe Walt alle Cast Members en gasten bedankt voor hun bijdrage, werk of steun tijdens de honderd jaar dat The Walt Disney Company bestaat.
 • CEO Bob Iger heeft de video ook gedeeld en bedankt ook de storytellers, Cast Members en fans. Hij heeft ook opnieuw een bericht gestuurd naar alle D23-leden. In de e-mail, die te lezen is bij Blog Mickey, belooft Iger binnenkort meer details bekend te maken over Disney 100-viering.
 • Onderdeel van de Disney 100-viering is ook het Disney 100 in Concert. In België is er al een concert aangekondigd, in Nederland zal ook een concert plaatsvinden.
 • De wet om het Reedy Creek Improvement District te herstructureren is aangenomen. Het zal nu bestuurd worden door een vijfkoppige raad die benoemd is door gouverneur Ron DeSantis. In een statement zegt Disney dat ze “klaar zijn om binnen dit nieuwe kader te werken”.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

 1. Helaas is het Disney 100 concert in België enkel in het Frans in Brussel.. maar nu dat er in NL ook concert aangekondigd zal worden hoop ik dat er in Antwerpen een NL versie zal komen… anders een tripje naar NL😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.