Vuurwerk en drones tijdens Grand Finale 30 jaar Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 2 oktober 2023.

Nieuws uit de parken

  • Afgelopen zaterdag was het dan zover. De Grand Finale van de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs. Speciaal voor deze gelegenheid was er vuurwerk toegevoegd aan Disney D-Light en na Disney Dreams was er nog een extra sequentie waarin de bezoekers in meerdere talen (waaronder Nederlands) bedankt werden. Eerder op de dag vonden ook de laatste opvoeringen van Dream… and Shine Brighter plaats.
  • Alle data van Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party in het Magic Kingdom in Walt Disney World zijn nu uitverkocht. Dit ging wel langzamer dan in voorgaande jaren.
  • In EPCOT heeft Disney de nieuwe Cast Member kostuums onthuld voor World Celebration. Dit gebeurde gisteren toen het park haar eenenveertigste verjaardag vierde. Er zijn drie kleuren, verschillende mouwlengtes en een optionele hoodie.
  • Er is opnieuw een Disney resort dat nieuwe ambassadeurs bekendgemaakt heeft. Deze keer gaat het om Hong Kong Disneyland waar Beyan Tse en Gisele Abejero deze bijzondere taak gaan uitvoeren in 2024 en 2025.
  • Disney heeft weer eens een interessant patent aangevraagd. Het draait om een systeem waarbij bezoekers met een robotarm van het ene ritsysteem overgebracht worden naar het andere ritsysteem.

Bioscoop en Disney+

  • Een bijzonder experiment op Disney+ gisteren. Daar was namelijk Toy Story Funday Football te zien. Het is de NFL wedstrijd tussen de Falcons en Jaguars, maar dan als een real-time geanimeerde versie vanuit Andy’s kamer. Helaas waren er wel wat technische problemen. De livestream is tijdelijk terug te kijken op Disney+. Ook vanuit Nederland en België.
  • Een tijd geleden is aangekondigd dat alle afleveringen van de Marvel Studios serie Echo in november op Disney+ zouden verschijnen, maar volgens de U.S. Copyright Catalog is de releasedatum nu 10 januari 2024. Dit is echter nog niet bevestigd door Disney.
  • Een Marvel Studios serie waarvan we al wel zeker weten wanneer deze te zien zal zijn, is Loki seizoen twee. Aanstaande vrijdag namelijk. Onderstaande featurette focust op O.B. (het personage gespeeld door Ke Huy Quan).

Overig nieuws

  • Later deze maand, van 12 oktober tot en met 15 oktober, is het weer tijd voor New York Comic Con. Marvel is uiteraard aanwezig en heeft de panels, merchandise, handtekeningsessies en andere ervaringen bekendgemaakt.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.