Voorlopige overeenkomst voor loonsverhoging in Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 24 maart 2023.

Nieuws uit de parken

  • Walt Disney World en de werknemers hebben een voorlopige overeenkomst bereikt voor een loonsverhoging naar 18 dollar per uur. De vakbond adviseert de werknemers hiermee in te stemmen. Jeff Vahle, President van Walt Disney World Resort: “Our Cast Members are central to Walt Disney World’s enduring magic, which is why we are pleased to have reached this tentative agreement.”
  • Disney Vacation Club leden kregen de kans om de Galactic Starcruiser te boeken met 30% korting. Er was genoeg interesse omdat deze binnen een paar dagen al uitverkocht is.
  • Walt Disney Records heeft een album uitgebracht met liedjes uit het vernieuwde Mickey’s Toontown in Disneyland. Het heet Music from Mickey’s Toontown en is sinds vandaag beschikbaar.
  • Hong Kong Disneyland heeft de Mickey floral bij de ingang veranderd in een Duffy floral. De reden is dat op 1 april de Duffy and Friends Play Days van start gaan.

Bioscoop en Disney+

  • Een bijzondere terugkeer in het Star Wars universum. In The Mandalorian van afgelopen woensdag was acteur Ahmed Best te zien als Jedi Kelleran Beq. Best speelde in de preques de rol van Jar Jar Binks. Hij kreeg daar destijds zoveel haat voor dat hij ooit op het punt stond om een einde aan zijn leven te maken. Nu wordt hij met veel liefde ontvangen. Zijn personage Kelleran Beq zagen we overigens voor het eerst in de game show Jedi Temple Challenge uit 2020.
  • Ondertussen draait de Lucasfilm geruchtenmolen op volle kracht. Het plan zou zijn om tijdens Star Wars Celebration drie films aan te kondigen. Ook zou Disney tegen Lucasfilm gezegd hebben zich alleen nog maar op Star Wars te richten. Dus geen Indiana Jones serie die volgens de geruchten in ontwikkeling was.
  • Op 26 start op Hulu de FX serie Great Expectations, gebaseerd op het verhaal van Charles Dickens. FX heeft een reeks character posters onthuld. Wanneer de gelimiteerde serie bij ons op Disney+ te zien zal zijn, is nog niet bekend.
  • In Avatar: The Way of Water speelt het menselijke personage Spider (gespeeld door Jack Champion) een belangrijke rol. In onderstaande video vertellen producer Jon Landau, casting director Margery Simkin en regisseur James Cameron over de technische uitdagingen die daarbij kwamen kijken.

Disney Cruise Line

  • Disney heeft de data en routes aangekondigd van de Disney Cruise Line in 2024, ook voor het eerst naar Lighthouse Point in de Bahamas. Ook zijn twee reizen aan boord van de Disney Dream aangepast. Het schip zal niet meer naar Amsterdam varen, maar naar Rotterdam. Ook in Noorwegen vaart het schip naar een andere haven dan gepland.
  • Het is momenteel Ramadan, het vasten van moslims van zonsopgang tot zonsondergang. Uiteraard ook aan boord van de Disney Wish. Munir en Burak, die allebei in de restaurants werken, vertellen er meer over in deze video:

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.