Voorbereiden op Disney+ Day en kranen in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 8 november 2021.

Nieuws uit de parken

 • In Avengers Campus in het Walt Disney Studios park is de Spider-Man kraan verticaal gegaan. Zouden wij in Parijs dan ook de Spider-Man “stuntronic” krijgen?
 • Op 12 november vieren we Disney+ Day. Ook in Parijs zal dit worden gevierd, met onder meer een vuurwerkshow rond Hollywood Tower Hotel het Walt Disney Studios Park en speciale fotolocaties met karakters in bijzondere kostuums (via Kevin)
 • Een nieuwe Marvel release betekent tegenwoordig ook nieuwe characters in Avengers Campus in Disney’s California Adventure. Sersi, Kingo en Phastos uit Eternals maken hun opwachting.
 • Vanaf 8 november kunnen volledig gevaccineerde cast members van Walt Disney World hun mondkapje vaker af doen. Het gaat dan om overdekte backstage ruimtes. Op plekken waar ze met gasten in contact komen moeten de mondkapjes wel gedragen worden.
 • Een leuk extraatje voor renners bij het RunDisney Weekend in Florida tijdens afgelopen weekend: de onderzeeër uit 20,000 Leagues Under the Sea: Submarine Voyage, een attractie die al meer dan 25 jaar is gesloten in het Magic Kingdom, was te bewonderen langs het parcours.
 • Voor de vierde dag op een rij blijft Disney’s Blizzard Beach vandaag gesloten. Het naar een skigebied gethematiseerde waterpark in Walt Disney World blijft, oh ironie, gesloten vanwege het ongebruikelijk koude weer dat Florida op dit moment teistert. Ook Disney KiteTails bleef gisteren gesloten.

Bioscoop en Disney+

 • Encanto, de zestigste film van Walt Disney Animation Studios, is in het El Capitan Theatre in Hollywood in première gegaan. De film is vanaf 24 november te zien in de bioscoop en een maand later op Disney+.
 • Dan even een blokje Eternals. De film is ondanks kritische recensies toch een enorme hit in de bioscoop. De film bracht 162 miljoen dollar op tijdens het openingsweekend in de VS: de op vier na beste opening van een film in coronatijd.
 • Een aantal veelbesproken scènes, die er voor zorgen dat de film werd geboycot in landen in het Midden-Oosten, worden door Disney speciaal voor die landen uit de film geknipt.
 • Emilio Estevez had een grote rol in de drie The Mighty Ducks films en keerde voor de Disney+ serie The Mighty Ducks: Game Changers terug. Hij zal echter in het tweede seizoen niet te zien zijn. De acteur en Disney zijn het niet eens geworden over de vaccinatieplicht die geldt voor medewerkers van de serie.
 • Vanaf 12 november zullen 13 Marvel films waaronder Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings beschikbaar zijn in het IMAX formaat op Disney+. Dat betekent dat er tijdens sommige scènes 26% meer beeld is.
 • Sony heeft de poster voor Spider-Man: No Way Home vrijgegeven. De film is volgende maand in de bioscoop te zien.
 • De opnames van Black Panther: Wakanda Forever liggen stil. Eind augustus raakte actrice Letitia Wright (Shuri) gewond op de set. Opnames gingen daarna door zonder Wright maar nu kunnen ze niet verder totdat de actrice hersteld is.
 • In december 2023 staat vooralsnog de Star Wars film Rogue Squadron van regisseur Patty Jenkins gepland, maar het gerucht gaat nu dat in dat tijdslot eerst een andere Star Wars film uitgebracht gaat worden. Het zou gaan om een film die zich afspeelt in het Old Republic tijdperk.

Overig nieuws

 • Square Enix heeft een nieuwe update aangekondigd voor Marvel’s Avengers. Onderdeel van die update is de introductie van Spider-Man. Deze aparte Spider-Man verhaallijn zal alleen beschikbaar zijn voor mensen die de game spelen op PlayStation 4 of 5.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.