Voetballer Joshua Zirkzee breekt Walt Disney World vakantie af voor EK

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 14 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • Voetballer Joshua Zirkzee is door bondscoach Ronald Koeman alsnog opgeroepen voor het EK. En dat gebeurde toen Zirkzee vakantie aan het vieren was in Walt Disney World. Disney Nederland en ESPN haken hier op in door de voetballer na het EK een verblijf aan te bieden in Disneyland Paris.
 • Sinds gisteren kunnen alle gasten in Disneyland Paris een reservering maken voor Le Royal Banquet, het restaurant in het Disneyland Hotel. Voorheen was dit alleen mogelijk voor hotelgasten.
 • De jaarpashouder previews van Tiana’s Bayou Adventure gingen gisteren met vertraging van start in het Magic Kingdom. Pas om 11:40 werden boarding groups 1 t/m 8 opgeroepen. De technische problemen die zich ook voordeden tijdens Cast Member previews lijken dus nog niet opgelost.
 • De digitale parkplattegrond van EPCOT heeft een update gekregen. Daarop zijn nu CommuniCore Hall and Plaza te zien. De fysieke parkplattegronden hebben deze update mogelijk nog niet.
 • De laatste dag dat Frontierland Shootin’ Arcade in het Magic Kingdom geopend zal zijn is 23 juni. Walt Disney World sluit de Frontierland Shootin’ Arcade om plaats te maken voor de bouw van een nieuwe Disney Vacation Club Members-only lounge.
 • Disneyland heeft de nieuwe functie ‘Change Your Theme Park Tickets’ op de website en app geïntroduceerd waarmee gasten wijzigingen kunnen aanbrengen aan hun tickets. Bijvoorbeeld upgraden naar een hoger niveau, dagen toevoegen, Genie+ toevoegen en upgraden naar een Park Hopper.

Bioscoop en Disney+

 • De Pixar film Elio zou eigenlijk in februari van dit jaar te zien zijn in de bioscoop, maar werd uitgesteld naar juni 2025. Het lijkt erop dat die tijd mogelijk ook gebruikt wordt voor creatieve veranderingen want de film heeft een nieuwe regisseur gekregen. Adrian Molina (co-regisseur van Coco) zou de regie doen, maar Pixar’s Chief Creative Officer Pete Docter heeft onthuld dat Domee Shi (regisseur van Turning Red) dat nu is.
 • De opnames van Only Murders In The Building seizoen vier zijn afgerond. Dat laten hoofdrolspelers Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez weten via een filmpje op het officiële Instagram account van de serie.
 • Het Nederlandse Instagram account van Disney+ heeft bekendgemaakt dat het nieuwe seizoen van de dramaserie 9-1-1 vanaf 19 juni te streamen is. Of dit meteen het complete seizoen is of wekelijks een aflevering, is nog niet bekend.
 • Tijdens Star Wars Celebration in april van 2023 werd aangekondigd dat Dave Filoni een Star Wars film gaat regisseren. In de podcast Happy Sad Confused geeft hij een update: Hij heeft al een opening voor de film, maar zegt nu vooral gefocust te zijn op seizoen twee van de serie Ahsoka.
 • De drievoudig Grammy Award-winnende singer-songwriter Victoria Monét heeft een origineel nummer gezongen, ‘Power of Two’, voor de aftiteling van The Acolyte. Het nummer is nu beschikbaar op alle muziekstreamingplatformen.
 • Seven Bucks Productions van Dwayne “The Rock” Johnson heeft aangekondigd dat het een first look deal heeft getekend met The Walt Disney Company om films voor bioscoop en streaming te ontwikkelen.
 • Er is een nieuw fragment vrijgegeven van Young Woman and the Sea, de film met Daisy Ridley over de eerste vrouw die het Engelse kanaal over zwom.

Overig nieuws

 • Disney heeft het federale hoger beroep tegen de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, laten vallen. De actie komt na de goedkeuring van een ontwikkelingsovereenkomst tussen Walt Disney World en het Central Florida Tourism Oversight District.
 • In september zal Donald Duck de hoofdrol spelen in een What If…? comic van Marvel. Het gaat om Marvel & Disney: What If…? Donald Duck Became Thor. Maar eerst verschijnt in juli nog het eerder aangekondigde Marvel & Disney: What If…? Donald Duck Became Wolverine.
 • De free-to-play racegame Disney Speedstorm beleeft momenteel het Journey of Emotions seizoen. Spelers kunnen nu racen met de emoties uit Inside Out 2.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.