Vervolg op Moana in november te zien in de bioscoop

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 8 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Dat Disney de komende tien jaar 60 miljard dollar gaat investeren in de parken, was al bekend. Tijdens de bekendmaking van de nieuwe kwartaalcijfers is aangekondigd dat 70% daarvan bedoeld is voor het uitbreiden van de capaciteit.
 • Het thema van het volgende evenement voor jaarpashouders in Disneyland Paris is bekendgemaakt: Op 22 maart is het namelijk Treasure Night! Vandaag zal meer info volgen.
 • Laughing Place brengt momenteel een bezoek aan Disneyland Paris. In het Walt Disney Studios Park hebben ze een kijkje genomen bij alle werkzaamheden. Daarvan is een fotoverslag verschenen op hun site.
 • Ook bij Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom wordt hard gewerkt. Nu de grote decorstukken op hun plek staan, wordt er nu vooral gewerkt aan de set dressing. Zo is er aan de watertoren bijvoorbeeld wat vegetatie toegevoegd.
 • Gisteren hebben bezoekers vastgezeten in Hyperspace Mountain in Hong Kong Disneyland. Na 45 minuten werden zij uit hun benarde positie bevrijd.

Bioscoop en Disney+

 • Walt Disney Animation Studios heeft aangekondigd dat Moana 2 in november van dit jaar te zien zal zijn in de bioscoop. Dit vervolg zou in eerste instantie een serie worden voor Disney+. Een eerste korte teaser is al verschenen.
 • Naast Moana 2 zijn ook andere releasedata van films bevestigd. Veel releasedata zijn door de stakingen van vorig jaar veranderd. Zootopia 2 is in november 2025 te zien en de nieuwe Alien film heeft een titel gekregen, namelijk Alien: Romulus. Ook is bevestigd dat The Mandalorian & Grogu in 2026 te zien zal zijn in de bioscoop.
 • Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version) komt naar Disney+! Deze versie is net iets anders dan de versie die vorig jaar in de bioscoop te zien was of de versie via Video on Demand. Op Disney+ zal er een uitvoering zijn van de folklore-single “Cardigan” en vier extra akoestische nummers.
 • Geweldig nieuws voor de fans van Percy Jackson and the Olympians. De Disney+ Original serie krijgt een tweede seizoen. Deze zal gebaseerd zijn op The Sea of Monsters, het tweede deel uit de boekenreeks van Rick Riordan.
 • Genneya Walton is toegevoegd aan de cast van Daredevil: Born Again waarvan de opnames in volle gang zijn. Inmiddels zijn er ook setfoto’s online verschenen van Charlie Cox in het Daredevil kostuum.
 • Eternals-acteur Kumail Nanjiani zegt dat de negatieve reacties op de film van invloed waren op zijn mentale gezondheid: “I still talk to my therapist about that.”
 • Op 4 maart verschijnt een nieuwe docuserie van National Geographic op Disney+, genaamd Queens. De verteller is Angela Bassett, bekend van Black Panther en Black Panther: Wakanda Forever.
 • De beperkingen op het delen van wachtwoorden zullen pas in 2025 gevolgen hebben voor Disney+-gebruikers. Het nieuwe beleid wordt dit jaar uitgerold, maar zal volgend jaar dus pas van kracht worden.

Overig nieuws

 • De Nederlandse Anna en Elsa voor Frozen de Musical zijn bekend. Vanaf 31 mei zal Nienke Latten in de huid kruipen van Anna en Vajèn van den Bosch gaat de rol van Elsa vertolken. Luister ook vooral naar D-Tales aflevering 358 voor een interview met de twee actrices.
 • Veel van de nieuwtjes in deze Daily Disney Roundup zijn bekendgemaakt tijdens het presenteren van de nieuwe kwartaalcijfers. De omzet was met 23,5 miljard dollar vergelijkbaar met het kwartaal vorig jaar. De verwaterde winst per aandeel steeg van $0,70 naar $1,04. De parken hadden een omzet van 9.1 miljard dollar. Dat is 7% hoger. Het aantal Disney+ abonnees daalde met 1,3 miljoen naar 111,3 miljoen abonnees. Een volledig verslag lees je op de site van The Walt Disney Company.
 • CEO Bob Iger heeft gereageerd op Nelson Peltz en andere activistische investeerders. Hij zegt dat het laatste dat ze nu nodig hebben is afgeleid te worden door activisten die de de essentie van ons bedrijf, het Disney-merk, niet begrijpen.
 • Disney heeft aangekondigd dat het een aandelenbelang van 1,5 miljard dollar in Epic Games heeft verworven en dat het een “games- en entertainmentuniversum” zal creëren dat gekoppeld is aan Fortnite. Er is al een korte teaser:
 • Rob Liefeld, stripschrijver en mede-bedenker van het populaire Marvel personage Deadpool, heeft aangekondigd dat hij afscheid gaat nemen van het personage.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.