Verschuivingen in het releaseschema van Marvel

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 4 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • In Disneyland Resort is het Halloween seizoen begonnen. Mickey & Friends hebben voor deze gelegenheid nieuwe kostuums gekregen.
 • San Fransokyo Square, het voormalige The Pacific Wharf, in Disney California Adventure is open. Laughing Place heeft twee fotoverslagen online gezet. Overdag en ‘s avonds.
 • Bezoekers van Disneyland met een Magic Key abonnement komen in aanmerking voor een speciale gratis MagicBand+. Hiervoor moeten ze wel eerst een aankoop doen bij een van de geselecteerde Disneyland Resort locaties.
 • Op 9 september worden bezoekers van Destination D23 uitgenodigd voor een speciaal Evening at EPCOT evenement. Er zijn “speciale verrassingen” beloofd maar details zijn nog niet bekendgemaakt.
 • Ook al werd Walt Disney World niet direct getroffen door orkaan Idalia, het Resort heeft toch een flinke donatie gedaan aan een lokaal goed doel. Het gaat om 100.000 dollar.
 • Helaas komt het vaker voor bij Walt Disney World: een groep neo-nazis die bij elkaar komt, compleet met hakenkruisvlaggen. Er verschenen verschillende filmpjes hiervan op sociale media.
 • Tot en met 24 september kunnen Disneyland Parijs abonnementhouders speciale karakters ontmoeten bij Pop-Up Surprises. Bij deze eerste editie gaat het om Tinker Bell en Oswald of Ortensia. Een reservering is verplicht.
 • In het Walt Disney Studios Park in Parijs is afgelopen vrijdag de show Avengers: Power the Night teruggekeerd. Deze heeft volgens DLP Report “gloednieuwe projecties, effecten en verrassingen”. Op hun YouTube kanaal kun je een filmpje van de show bekijken.

Bioscoop en Disney+

 • Terwijl de stakingen in Hollywood voortduren, heeft Marvel aanpassingen gedaan in hun releaseschema. Het tweede seizoen van de animatieserie What if…? komt rond de kerst naar Disney+. Deze was eerst gepland voor begin dit jaar. Ook de animatieserie X-Men ’97 zou dit najaar uitkomen, maar is verplaatst naar begin volgend jaar. Alle afleveringen van Echo zouden op 29 november verschijnen, maar dat wordt nu januari 2024. De serie over heks Agatha Harkness zou deze winter verschijnen, maar is nu verplaatst naar het najaar van 2024. Ook heeft de serie na Agatha: House of Harkness en Agatha: Coven of Chaos weer een nieuwe titel gekregen: Agatha: Darkhold Diaries. Producties als Ironheart, Daredevil: Born Again en Wonder Man werden onderbroken door de stakingen en kunnen pas voltooid worden als die voorbij zijn.
 • De sitcom How I Met Your Father, de spin-off van How I Met Your Mother, is na twee seizoenen gecanceld door Hulu/Disney+. Van de serie met Hillary Duff in de hoofdrol zijn in totaal 30 afleveringen gemaakt.
 • Er zijn promo’s verschenen van drie bioscoopfilms die dit jaar nog gaan verschijnen. Het gaat om Wish van Walt Disney Animation Studios en The Creator en A Haunting in Venice van 20th Century Studios.

Overig nieuws

 • Disney en het Rijksmuseum hebben een samenwerking aangekondigd. Dit is ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het entertainmentbedrijf. Het doel is om meer mensen in aanraking te laten komen met de verhalen die ze allebei te vertellen hebben.
 • Ook Disney on Ice viert de honderdste verjaardag van The Walt Disney Company. Hun nieuwe show Magic in the Stars, die dus in het teken staat van Disney 100, is in Orlando in première gegaan.
 • De staking van de acteurs treft nu alleen film- en televisieproducties. Daar komen binnenkort misschien videogames bij. De vakbond SAG-AFTRA vraagt haar leden om te stemmen over een staking tegen de ontwikkelaars van videogames.
 • Een nieuwe Star Wars serie betekent ook nieuwe merchandise. Er zijn namelijk nieuwe producten onthuld die gebaseerd zijn op Ahsoka. Van lightsabers en kleding tot LEGO en action figures.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.