Verschillende Disney+ Originals krijgen fysieke release

In juli en augustus elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 25 augustus 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs organiseert op 29 september een speciaal evenement voor abonnementhouders. Deze avond gaat Villainous Night heten.
 • In Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park is nu eindelijk shoarma te koop. Hiervoor moet je bij de Super Diner zijn. Dit natuurlijk naar aanleiding van de bekende scène waarin de Avengers shoarma eten na de Battle of New York.
 • Disneyland Parijs Entertainment vicepresident David Duffy verlaat al na enkele jaren het Resort. Hij is benoemd tot vicepresident Live Entertainment in Walt Disney World.
 • Tiana’s Palace zal binnenkort open gaan in Disneyland en in de aanloop naar de opening van het restaurant heeft Disney foto’s naar buiten gebracht van de binnenkant en het interieur.
 • Naast foto’s van het interieur is het menu van Tiana’s Palace ook bekend gemaakt. Uiteraard zijn er typische snacks uit New Orleans te vinden, met als toppunt Tiana’s eigen beignets.
 • Het zwembad van Disney’s Yacht and Beach Club zal in het begin van 2025 dicht gaan voor een renovatie.
 • Disney heeft een korte teaser video online gezet waarin te zien is hoe Anna en Elsa arriveren in World of Frozen. Het nieuwe themagebied in Hong Kong Disneyland gaat in november open.
 • De Oriental Land Company heeft de namen van de attracties en de deelgebieden van Fantasy Springs bekend gemaakt. Die attracties zijn Anna and Elsa’s Frozen Journey, Rapunzel’s Lantern Festival, Peter Pan’s Never Land Adventure en Fairy Tinker Bell’s Busy Buggies. Er zijn ook nieuwe dronebeelden gedeeld door Tokyo Disney Resort. Het nieuwste gebied vormt de achtste haven van Tokyo DisneySea en zal in het voorjaar van 2024 open gaan.

Bioscoop en Disney+

 • Deze week ging de Star Wars serie Ahsoka in première. Dat was zes uur eerder dan gebruikelijk. Hierdoor kon men in de Verenigde Staten al op dinsdagavond kijken. Bij ons gingen de afleveringen om 3 uur ‘s nachts live. Daarnaast zijn er drie nieuwe character posters verschenen.
 • Disney heeft de eerste foto’s vrijgegeven van The Artful Dodger. Deze Australische Disney+ Original serie wordt omschreven als “een oneerbiedige opvolger van Oliver Twist van Charles Dickens”.
 • Disney heeft verschillende docuseries aangekondigd voor Disney+. In Camden worden muzikale sterren als Dua Lipa, Chris Martin, Boy George en de Black Eyed Peas in de spotlight gezet. World War Shoe: Adidas vs. Puma gaat over de strijd tussen twee sportmerken. Van Brawn: The Impossible Formula 1 Story zijn de eerste foto’s onthuld.
 • De releasedatum van de Disney+ Original serie Percy Jackson and the Olympians is bekendgemaakt. Op 20 december zijn de eerste twee afleveringen te streamen. Dit werd onthuld via een nieuwe teaser.

Overig nieuws

 • Het volledige programma van het inmiddels uitverkochte Destination D23 evenement is aangekondigd. Het vindt plaats in Disney’s Contemporary Resort in Walt Disney World van 8 tot en met 10 september. Voor iedereen die niet aanwezig kan zijn, is er een livestream waarop verschillende panels (waaronder Disney Parks) te volgen zijn.
 • De eerste artiesten van Disney 100 in Concert (28 december in de Ziggo Dome) zijn bekend. Het gaat om Willemijn Verkaik (Nederlandse stem van Elsa), Vajèn van den Bosch (Nederlandse stem van Vaiana en Mirabel), Stanley Burleson (speelde Beest in Beauty and the Beast en de Geest in Aladdin) en April Darby (Nederlandse stem van Nala in de remake van The Lion King en nu te zien in Aida).
 • Star Wars: Dark Forces, de allereerste first-person shooter Star Wars game uit 1995, krijgt een remaster voor Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en PC. Een releasedatum is nog niet bekend.
 • Ook Samsung viert de honderdste verjaardag van The Walt Disney Company. Het elektronicaconcern komt met een speciale Disney 100 limited edition van hun The Frame televisie. Deze bevat 100 Disney kunstwerken en zal beschikbaar zijn in drie formaten: 55, 65 en 75 inch.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.