Verkeerde informatie op Disney100 vaandels

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 23 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • De Disney100 vaandels die in Disneyland opgehangen zijn, blijken niet allemaal correct te zijn. Zo staat bij Snow White and the Seven Dwarfs dat de film in 1939 verscheen, terwijl dit 1937 was. Ook de banner voor Matterhorn Bobsleds klopte niet. Het jaartal 1955 had 1959 moeten zijn. Die banner is inmiddels verwijderd.
 • Gisteren was het dan zo ver: de laatste dag dat Splash Mountain geopend was in Walt Disney World. Dit zorgde voor zeer lange rijen. Veel bezoekers probeerden ook als laatste in de attractie te gaan. Dat zorgde voor enige chaos.
 • De parkeerplaatsen van EPCOT hebben de thema’s Space en Earth gekregen, in plaats van East en West. Ook is elke sectie nu herkenbaar door een personage. Bijvoorbeeld Wall-E en Gamora.
 • Walt Disney World is op zoek naar character look-alikes voor de rol van Ariel. Het gaat hier om hoe het personage eruit ziet in de live action film van The Little Mermaid die later dit jaar in de bioscoop te zien is.
 • De Visual Effects Society heeft drie Disney attracties genomineerd voor Visual Effects Awards. Het gaat om Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind, Galactic Starcruiser en Avengers: Quantum Encounter aan boord van de Disney Wish.
 • Pays des Contes de Fées in Disneyland Parijs krijgt een opknapbeurt. Het water is uit de attractie gehaald. Volgens DLP Report is het nog niet bekend of het sprookjesboek een nieuw laagje verf krijgt.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft hun bioscoopkalender geüpdatet met 21 nieuwe nog titelloze films. Er is niets nieuws voor Marvel, maar er zijn wel “Untitled Disney”, “Untitled Disney Animation” en “Untiled Pixar” films toegevoegd. Vanaf volgend jaar wisselen Avatar en Star Wars films elkaar af in december.
 • Xosha Roquemore is gecast voor een nog onbekende rol in Captain America: New World Order. De film met Sam Wilson als Captain America is in mei van 2024 te zien in de bioscoop.
 • Star Wars fans kijken reikhalzend uit naar het derde seizoen van The Mandalorian. De trailer die vorige week verscheen is in de eerste 24 uur 83,5 miljoen keer bekeken. En dat is een record. Niet eerder werd een trailer van een Star Wars serie op Disney+ zo vaak bekeken.
 • Het gerucht gaat al een tijdje dat Grand Admiral Thrawn te zien zal zijn in de Ahsoka serie en dat deze gespeeld zal worden door Lars Mikkelsen die ook de stem insprak van het personage in de animatieserie Star Wars: Rebels. Echter, de acteur zegt dat hij niet gevraagd is.
 • The Net is vanaf 1 februari te zien op Disney+. Het zijn drie afzonderlijke series (Duits, Oostenrijks en Italiaans) die gelinkt zijn aan elkaar. Met een Nederlands tintje: de Nederlandse acteur Raymond Thiry speelt een hoofdrol in de Duitse serie The Net: Promised Land, maar is ook in de andere twee te zien.

Overig nieuws

 • Vanaf 31 maart zal er geen nieuwe content meer toegevoegd worden aan de game Marvel’s Avengers. En op 30 september stopt de officiële support voor de game.
 • Marvel acteur Jeremy Renner heeft een update gegeven over zijn herstel na zijn ongeluk met een sneeuwschuiver. Hij laat weten dat hij maar liefst 30 gebroken botten heeft. Hij bedankt ook iedereen voor de lieve berichten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.