Veertigste verjaardag van EPCOT begonnen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 3 oktober 2022.

Nieuws uit de parken

 • Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van EPCOT is Spaceship Earth opgelicht met een speciale show. Daarin kwamen klassiekers voorbij zoals Living with the Land en “We Go On” uit Illuminations. Ook was er een 40 Years of EPCOT Ceremony en gasten kregen een gratis poster.
 • In al het geweld van de verjaardagen in Orlando zou je er één bijna vergeten: de vijftigste verjaardag van Fort Wilderness Campground. Disney Tourist Blog blikt terug op de rijke geschiedenis van één van de oudste resorts van Walt Disney World
 • The Walt Disney Company en CEO Bob Chapek hebben statements afgegeven over orkaan Ian. Daarin worden de hulpdiensten en Cast Members bedankt.
 • De meeste schade in Walt Disney World als gevolg van orkaan Ian was minimaal. Behalve bij Test Track in EPCOT. Daar is de overkapping afgescheurd. Bekijk de foto’s bij Blog Mickey.
 • Disney is op zoek naar acteurs voor de Galactic Starcruiser. Acteurs kunnen zich tot en met 11 oktober online aanmelden voor audities.
 • Afgelopen weekend doken er foto’s op van een auto die uit een kanaal bij Disney’s Hollywood Studios werd gevist. De Orlando Sentinel meldt nu dat de auto waarschijnlijk gebruikt is bij een inbraak en bij een vluchtpoging in het water terecht is gekomen.
 • Disney Illuminations heeft vanwege Halloween een nieuwe pre-show genaamd Nightfall with the Disney Villains. Deze debuteerde afgelopen weekend. Ook zijn er nieuwe decoratie en snacks.
 • Afgelopen weekend was de cast van de populaire Netflix serie Heartstopper in Disneyland Parijs. Zij zijn momenteel voor opnames van het tweede seizoen in de Franse hoofdstad.

Bioscoop en Disney+

 • Aanstaande vrijdag kun je op Disney+ kijken naar Werewolf by Night van Marvel Studios. In onderstaande featurette vertellen cast en crew meer over dit bijzondere project.
 • Christian Bale (bekend als Batman en recent nog als slechterik Gorr in Thor: Love and Thunder) heeft in een interview gezegd dat hij graag een rol in Star Wars zou willen spelen.
 • Vorige week overleed rapper Coolio. Een paar weken eerder heeft hij opnames gehad voor de revival van Futurama. Hierin speelt hij opnieuw de rol van Kwanzaa-bot. Ook nam hij nieuwe muziek op voor de animatieserie die op Hulu en Disney+ zal verschijnen.
 • Encanto en Love, Victor waren de grote winnaars tijdens de Imagen Awards. Deze prijs eert Latino’s in televisie en film. Encanto won beste film, beste regie en ook twee muziek categorieën (compositie en supervisie). Love, Victor won beste primetime comedy serie en beste acteur voor Michael Cimino.
Key art voor seizoen 3 van Love, Victor. Foto: Disney/Hulu

Overig nieuws

 • Human Rights Campaign heeft een donatie van The Walt Disney Company geaccepteerd. Ten tijde van de “Don’t say gay” controverse hebben ze die nog geweigerd. Sindsdien is er veel verbetering gezien. In een statement wordt Disney nu geprezen omdat ze het enige grote bedrijf in Florida of de entertainmentindustrie zijn dat zich uitsprak tegen de “Don’t say gay” wet.
 • De verjaardag moet technisch gezien nog beginnen, maar de stapel boeken die uit wordt gegeven ter ere van de honderdste verjaardag van The Walt Disney Company groeit en groeit al. De laatste aankondiging gaat over een speciaal 12-delig gouden boekjesset met verhalen uit alle takken van het bedrijf.
 • Speelgoedfabrikant Hasbro heeft action figures aangekondigd van Indiana Jones. Dit is voor het eerst sinds 2008 toen de vorige film uitkwam. Ook komen er weer nieuwe Star Wars action figures aan gebaseerd op Andor, The Mandalorian en Return of the Jedi.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.