Veel werkzaamheden in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 7 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Regelmatige housekeeping keert eind van deze maand terug in alle Walt Disney World Resort hotels. Kamers worden weer dagelijks of om de dag schoongemaakt, afhankelijk van waar je verblijft. De situatie van voor de pandemie keert dus terug.
 • De transformatie van Splash Mountain naar Tiana’s Bayou Adventure is in volle gang. BlogMickey heeft een serie foto’s gepubliceerd.
 • Een vooralsnog onbevestigd gerucht wijst op de introductie van een nieuw team in de post-show van TRON Lightcycle Run. Naast de al bestaande Team Blue en Team Orange zou dit team de kleur groen krijgen, als onderdeel van de sponsordeal met Enterprise Rent-A-Car.
 • Ook in Disneyland Parijs wordt op verschillende plekken gewerkt. Bij it’s a small world is een hijskraan gespot, bij Fuente Del Oro wordt de toegangsboog ontmanteld, het bovenste torentje van het Disneyland Hotel is afgerond en in Disney Village is een deel van de façade van The Royal Pub zichtbaar.
 • Op 25 februari begint het nieuwe seizoen van Mickey and the Magician in het Walt Disney Studios Park. De show zal 5 keer per dag te zien zijn in het Animagique Theater, DLP Report heeft de tijden gepubliceerd.
 • Digitale tickets van Tokyo Disney Resort zijn voortaan ook beschikbaar in het Engels en voor bezoekers van buiten Japan. Tot nu toe was dat alleen beschikbaar in het Japans en met een Japanse credit of debit card.

Bioscoop en Disney+

 • Heel veel mensen hebben inmiddels al Black Panther: Wakanda Forever gekeken op Disney+. Het is namelijk de best bekeken première van een Marvel film tijdens de eerste vijf dagen.
 • Vannacht vond in Los Angeles de galapremière van Ant-Man and The Wasp: Quantumania plaats. Ook zijn er de eerste social media reacties van de pers.
 • In Ant-Man and The Wasp: Quantumania gaan we Kang the Conqueror leren kennen, de grote nieuwe slechterik van de MCU. Een versie van dit personage zagen we al in de seizoensfinale van Loki. In onderstaande featurette vertellen cast en crew er meer over.

Overig nieuws

 • The Walt Disney Company organiseert op 3 april de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Tijdens deze vergadering kunnen aandeelhouders stemmen over de eventuele benoeming van Nelson Peltz als board member, iets waar Disney zelf tegen is.
 • Walt Disney World president Jeff Vahle heeft een statement naar buiten gebracht nu wetgevers in Florida een wet hebben ingediend voor het herstructureren van Disney’s Reedy Creek Improvement District. Dit wetsvoorstel, waarvan de details inmiddels bekend zijn gemaakt, lijkt inderdaad een afzwakking van de eerdere dreigementen van de gouverneur van Florida te zijn. Het idee is om de naam van het District te wijzigen in het Central Florida Tourism Oversight District en om de benoemingsprocedure iets meer richting de staat Florida te trekken. De schulden blijven verder intact en de structuur van het District als een aparte ‘gemeente’ in de staat blijft bestaan. Dit staat in schril contrast met de statements van DeSantis, die eerder dreigde het district te ontbinden. Waarschijnlijk zullen zowel Disney als de gouverneur de wijzigingen als zeer succesvol bestempelen, waarna het boek voor nu weer even gesloten kan worden.
 • Deze week opnieuw een Star Wars Celebration aankondiging. Nieuwe gasten die beschikbaar zullen zijn voor foto’s en handtekeningen zijn Gwendoline Christie (Captain Phasma), Ming-Na Wen (Fennec Shand) en Joonas Suotamo (Chewbacca). Verder ook nog Aidan Cook, Silas Carson en Matthew Wood die kleinere rollen hebben gespeeld.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.