Veel nieuw entertainment in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 1 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs heeft voor de komende maanden veel (nieuw) entertainment aangekondigd: Disney Halloween Festival, de Disney 100 dag op 16 oktober, Disney Enchanted Christmas en de drone show Avengers: Power the Night keert terug. Er komt ook een nieuwe drone show genaamd Disney Symphony of Colors. Daarvan komt ook een show overdag op de hub. En waar eerst Moteurs … Action! Stunt Show Spectacular zich bevond is vanaf komend voorjaar een Alice in Wonderland show te zien.
 • De heropening van het Disneyland Hotel is aanstaande! In het eerste kwartaal van 2024 zal het gerenoveerde hotel weer de deuren open voor gasten. Boeken kan vanaf 12 september.
 • Disneyland Parijs is op zoek naar parade performers die vrienden zullen zijn met Asha, het hoofdpersonage uit de nieuwe Disney animatiefilm Wish.
 • The Haunted Mansion in Disneyland gaat uitbreiden. Er komt een uitgebreide gethematiseerde wachtrij buiten en een nieuwe winkel gebaseerd op Madame Leota. Ook de plaza grenzend aan Tiana’s Palace wordt aangepakt.
 • Walt Disney World heeft afgelopen week haar stormbeleid ingevoerd vanwege orkaan Idalia. Ze lieten het volgende aan de bezoekers weten: “Guests may reschedule their trip or cancel their stay with us; any customary cancelation fees will be waived.” Uiteindelijk kwam de storm gelukkig niet aan land.
 • Zo’n storm heeft ook zo zijn voordelen: de wachttijden in Walt Disney World waren op het laagste punt sinds jaren. De gemiddelde wachttijd de afgelopen dagen lag op 11 minuten, terwijl de gemiddelde wachttijd voor 2023 op 37 minuten ligt.
 • Shanghai Disney Resort krijgt een derde hotel. Dit hotel zal aan de oevers van het Wishing Star Lake liggen en zal ongeveer 400 kamers bevatten. Dit hotel zal een hommage zijn aan Shanghai’s unieke architecturale erfgoed uit het begin van de 20e eeuw, beïnvloed door Art Nouveau architectuur en design.
 • In de RunDisney community is sinds afgelopen woensdag 30 augustus consternatie ontstaan, dit omdat op die dag de costume policy is geüpdatet met nieuwe restricties. Het gaat hier onder andere om de volgende aanpassingen: gelaagde kostuums die mogelijk verboden items kunnen bevatten zijn verboden en foam zwaarden en lightsabers mogen niet langer zijn dan 36 inch (91cm).

Bioscoop en Disney+

 • Disney produceert al 100 jaar animatie. Voor deze gelegenheid hebben ze een nieuwe video gemaakt over The Lion King. Hier wordt gekeken naar de technologie achter de befaamde wildebeest stampede scène.
 • Disney heeft besloten dat de series The Spiderwick Chronicles (gebaseerd op de populaire boekenreeks) en Nautilus (over Captain Nemo) niet naar Disney+ komen. Deze beslissing is genomen om kosten te besparen. Er wordt gekeken of er voor deze producties andere partijen geïnteresseerd zijn. Beide series zijn al helemaal opgenomen.
 • Disney heeft bekendgemaakt dat de eerste aflevering van Ahsoka 14 miljoen views had op Disney+. Het was daarmee de best bekeken titel van de week op de streamingdienst.
 • Afgelopen woensdag verscheen aflevering 3 van Ahsoka met daarin Jacen Syndulla (zoon van Hera) en Mon Mothma (die vorig jaar nog te zien was in Andor). Van deze twee zijn character posters verschenen.
 • In een interview met The Walt Disney Company hebben Brittney Todd, Disney’s VP of Marketing Strategy, en Kyle Rodri, VP of Creative Advertising, laten weten hoe ze de serie Ahsoka in de markt hebben geplaatst en geprobeerd hebben om een nieuwe groep Star Wars fans aan te spreken.
 • Er is een nieuwe teaser verschenen van The Marvels. Daarin naast nieuwe beelden ook een korte recap van wat er tot nu toe is gebeurd met Captain Marvel, Monica Rambeau en Ms. Marvel in de MCU.
 • En over The Marvels gesproken: Nu de release van Dune: Part Two van concurrent Warner Bros is uitgesteld, komen de IMAX zalen vrij voor de Marvel film. Deze waren eerst nog exclusief gereserveerd voor de tweede Dune film.
 • Als voorproefje op de release van seizoen 2 van Loki, heeft het team van Disney+ samengewerkt met McDonald’s om bezoekers de kans te geven om terug te reizen naar 1982. Vanaf afgelopen woensdag tot aan vandaag hebben bezoekers van één McDonald’s in New York de kans om zonder TemPad terug te keren naar een filiaal van 1982.
 • Een nieuwe featurette is onlangs uitgebracht voor de film A Haunting in Venice van 20th Century Studios. Deze film van Oscar winnende regisseur Kenneth Branagh is te zien vanaf 15 september in de bioscopen.
 • Ook nog een paar geruchten: Pixar zou werken aan een serie en mogelijk ook een vervolgfilm op Elemental. En bij Marvel zou na de stakingen van schrijvers en acteurs een tweede seizoen van She-Hulk: Attorney at Law op de planning staan

Disney Cruise Line

 • Dankzij orkaan Idalia is de virtuele onthulling van de Disney Treasure verplaatst naar 5 september aanstaande.

Overig nieuws

 • In oktober van dit jaar verschijnt het boek The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline. Dit boek zal een must have zijn voor menig MCU fan die het hele web van connecties tussen de diverse Marvel Studios films en series wil begrijpen.
 • De visuele effectenteams van de Walt Disney Studios hebben een belangrijke stap gezet om zich bij een vakbond aan te sluiten, nadat ze bij de National Labour Relations Board (NLRB) een aanvraag hadden ingediend voor een verkiezing om zich bij een vakbond aan te sluiten. Deze historische stap is de tweede keer in de geschiedenis dat VFX-professionals de handen ineen slaan om dezelfde bescherming en rechten te eisen als hun collega’s.
 • Jamie Christopher is op 52 jarige leeftijd overleden. Hij werkte als assistant director bij vele films waaronder Guardians of the Galaxy en Star Wars: The Last Jedi. Op X (voorheen Twitter) staan regisseurs James Gunn en Rian Johnson en acteur Mark Hamill stil bij dit verdrietige nieuws.
 • Afgelopen zondag 27 augustus vond Musical Awards: the Kick-off 2023 plaats vanuit Theater Carré in Amsterdam. Daar kregen we een eerste indruk van twee Disney producties, namelijk de musical Winnie de Poeh en Disney 100 in Concert.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.