Avengers Assemble: Flight Force krijgt upgrade

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 3 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Avengers Assemble: Flight Force krijgt komende lente een aantal showverlichting upgrades. De attractie in Avengers Campus blijft wel gewoon geopend. Het meeste werk zal in de avond en ‘s nachts uitgevoerd worden.
 • De live showtjes, zoals de Guardians of the Galaxy dance-off en de Dora Milaje, die afgelopen tijd verdwenen waren, zullen deze maand geleidelijk weer terugkeren.
 • Cast Members van Walt Disney World gaan stemmen over een loonsverhoging van 1 dollar (van 15 dollar per uur naar 16 dollar per uur). Een vakbond vindt dit niet genoeg en raadt aan tegen te stemmen.
 • Liefde gaat door de maag. In ieder geval wel in Walt Disney World op Valentijnsdag. Disney heeft bekendgemaakt welke snacks en drankjes er tijdelijk verkrijgbaar zullen zijn. Er is bijvoorbeeld een nieuwe DOLE Whip variant met aardbei.
 • Het gerucht gaat dat Pecos Bill Tall Tale Inn & Cafe in het Magic Kingdom een herthematisatie gaat krijgen. Er zijn recent namelijk een aantal high-profile Imagineers gespot.
 • Een aantal nieuwe karakters zijn te zien in Disney’s Hollywood Studios. Donald en Katrien zijn te zien op een van de balkons op Hollywood Boulevard, Mr. & Mrs. Incredible, Frozone and Edna Mode zijn te zien rond Echo Lake en Max, de zoon van Goofy, is te zien in zijn Powerline kostuum uit A Goofy Movie.
 • Op 10 februari zal er bij Sleeping Beauty Castle in Disneyland een virtuele modeshow zijn van Disney’s Fairy Tale Weddings & Honeymoons. De bruidsjurken zijn geïnspireerd op Sneeuwwitje, Assepoester, Aurora, Ariel, Belle, Jasmine, Pocahontas, Tiana en Rapunzel.
 • Voormalig Imagineer Jim Shull heeft een eigen idee voor een Oswald en Ortensia attractie gedeeld. Het zou dan eventueel de vervanger kunnen worden van Roger Rabbit’s Car Toon Spin in Disneyland.

Bioscoop en Disney+

 • Elk jaar komt Disney+ op Star Wars Day (4 mei) met nieuwe content. Dit jaar is dat Volume 2 van Star Wars Visions. Volume 1 bestond uitsluitend uit shorts gemaakt door Japanse animestudio’s. Deze keer zijn het animatiestudio’s van over de hele wereld waaronder Aardman uit het Verenigd Koninkrijk en Triggerfish uit Zuid-Afrika.
 • De release van de Pixar short Dug Days: Carl’s Date is mogelijk uitgesteld. De short zou eigenlijk op vrijdag 10 februari verschijnen op Disney+, maar is geen onderdeel van de Next on Disney+ video en is ook niet terug te vinden op de perslijst.
 • De animatieserie Hit-Monkey krijgt een tweede seizoen. De productie was in handen van Marvel TV maar die bestaan niet meer. 20th Television Animation heeft het nu overgenomen.
 • Binnenkort verschijnt de National Geographic special Titanic: 25 Years Later with James Cameron. Hierin gaat James Cameron onder andere onderzoeken of Jack en Rose de ramp allebei hadden kunnen overleven. Good Morning America heeft beelden gedeeld.

Overig nieuws

 • Op 5 september verschijnt Look Out for the Little Guy, de autobiografie van Scott Lang oftewel Ant-Man. Het is een boek dat in de Marvel Cinematic Universe bestaat, maar nu dus ook in ons eigen universum.
 • Er komen weer een aantal nieuwe Funko Pops aan. Zo is er Darkwing Duck, maar ook verschillende figuren uit de originele film Willow.
 • The Walt Disney Company heeft een statement naar buiten gebracht als reactie op de aanhoudende druk van de Trian Group en de zogenaamde “Restore the Magic”-campagne. Daarmee probeert Nelson Peltz in de raad van bestuur van Disney te komen. Disney vindt dat Peltz nadelig zou zijn voor Disney tijdens een periode waarin het medialandschap verandert.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.