Uren in de rij voor terugkeer van Fantasmic!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 4 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Een nieuwe dag, een nieuw rondje kerstupdates in de parken in Orlando. Zo heeft Gertie haar kerstmuts weer gekregen en krijgt ook Toy Story Land een kerstoverlay. Het Gingerbread House in de lobby van het Grand Floridian begint ook steeds meer vorm te krijgen.
 • Gisteravond keerde, na een aantal eerdere previews deze week, Fantasmic! eindelijk terug in Disney’s Hollywood Studios. Mensen gingen al vroeg in de rij staan om een plekje te bemachtigen en de vernieuwde show te zien. Uiteindelijk werd om 17:30 uur de rij gesloten, terwijl de eerste voorstelling pas om 20:00 uur begint. De tweede show werd iets uitgesteld om de massa aan bezoekers, er passen zo’n 10.000 gasten per show in het Hollywood Hills Amphitheater, toe te kunnen laten.
 • Ook in Animal Kingdom verandert er weer het een en ander: Het lunchbuffet met characters (waaronder Donald) komt terug in het Tusker House Restaurant. Eén ding weten we zeker: deze voortvluchtige gaat daar niet aanschuiven…
 • Eerder kwam er al een special edition van uit, maar nu is de gewone Funko Pop! Town van de Tower of Terror met Mickey ook te bestellen. Het figuur komt uit in een serie, waar eerder Cinderella Castle en Space Mountain in verschenen.
 • Bezoekers van Disney’s Hollywood Studios kunnen binnenkort een sneak peek van Strange World, de nieuwste animatiefilm van Walt Disney Animation Studios, bewonderen. Ook in Parijs is dit binnenkort mogelijk.
 • Disneyland Parijs is genomineerd voor maar liefst vier prijzen bij de Brass Ring Awards, uitgaande van de IAPAA.

Bioscoop en Disney+

 • In een nieuwe featurette vertelt de stemmencast van Strange World meer over de film. Aan het woord komen onder anderen Jake Gyllenhaal, Jaboukie Young-White en Lucy Liu.
 • Het eerste seizoen van Andor loopt momenteel nog, maar toch heeft showrunner Tony Gilroy het in een interview al over het tweede seizoen gehad. Hij onthulde drie regisseurs. Het gaat om Ariel Kleiman, Janus Metz en Alonso Ruizpalacios.
 • Een aantal castingnieuwtjes: Dafne Keen (X-23 in Logan) zou een rol hebben in de Star Wars serie The Acolyte. En na Joe Locke en Aubrey Plaza eerder deze week zijn ook Ali Ahn en Maria Dizzia toegevoegd aan de cast van Marvel serie Agatha: Coven of Chaos.
 • Sinds gisteren kun je op Disney+ kijken naar Marvel Studios Assembled: The Making of She-Hulk. In onderstaande trailer krijg je een voorproefje.
 • Op 9 december wordt Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again toegevoegd aan Disney+. Een eerste afbeelding van deze animatiefilm is gisteren gedeeld.
 • En ook weer even een rechtszaak: zanger en muzikant Daniel Grigson vind dat het liedje Some Things Never Change uit Frozen 2 wel heel erg lijkt op zijn eigen hit, That Girl. Kun jij het horen?

Disney Cruise Line

 • In 2023 keert Marvel Day at Sea terug aan boord van de Disney Dream. Er zullen meer dan 30 helden en slechterikken aanwezig zijn. Nieuw zijn Captain America (Sam Wilson), Mighty Thor, Shang-Chi, Ms. Marvel, Ant-Man, The Wasp en Kate Bishop.

Overig nieuws

 • Blooloop heeft ook dit jaar weer de lijst 50 Theme Park Influencers gelanceerd. Tussen de namen vinden we (naast Nederlandse namen als Sander de Bruijn en Robin van der Want) ook veel Disney werknemers, waaronder Beth Clapperton, creative lead van Avengers Campus in Disneyland Parijs (via Niels).
 • De release van Black Panther: Wakanda Forever is nu heel dichtbij. Laughing Place heeft even een overzicht gemaakt van de merchandise die te koop is. Ook maakte Marvel samen met Microsoft een interessante reclameboodschap.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.