Shanghai Disneyland geeft preview van Zootopia gebied

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 5 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Zaterdag 9 september zal het panel A Celebration of Disney Parks, Experiences and Products: Yesterday, Today and Tomorrow gaan plaatsvinden op Destination D23 in Walt Disney World. Nu wordt er al gehint naar updates over onder andere het Zootopia gebied in Shanghai Disney Resort, World of Frozen in Hong Kong Disneyland en de komst van “special guests”.
 • Een van de gebieden die dus besproken gaat worden is het Zootopia gebied in Shanghai Disneyland. Shanghai Disneyland heeft al het een en ander naar buiten gebracht zoals een nieuwe concept art en de attractieposter van Zootopia: Hot Pursuit. Op X (voormalig Twitter) zijn ook al onride beelden gedeeld van deze attractie.
 • Wie nog tickets wil kopen voor de Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party moet snel zijn, want ook diverse data in oktober raken uitverkocht.
 • Aan de andere kant van Amerika viert men Halloween met Oogie Boogie Bash in Disney California Adventure. Een nieuw karakter dit jaar is Judge Doom uit Who Framed Roger Rabbit. Via een Cast Member preview zijn er beelden online verschenen.
 • Blogger Cabel Sasser heeft via een veilig van Van Eaton Galleries zijn hand weten te leggen op een document genaamd “Paradise Pier Imagineering Project Scope” en deelt dit in zijn blog. Dit document is gemaakt in november 2006 en bevat sommige Paradise Pier projecten die het daglicht niet hebben gezien, onder andere een Villains Funhouse Coaster, Log Flume Ride en een Pizza Planet.

Bioscoop en Disney+

 • Met nog een maand te gaan tot het tweede seizoen van Loki, hebben Marvel en Disney+ een nieuwe promo online gezet. Op 6 oktober is de serie te streamen.
 • In de Daily Disney Roundup van gisteren schreven we dat de serie over heks Agatha Harkness alweer een nieuwe titel heeft gekregen (Agatha: House of Harkness, Agatha: Coven of Chaos en nu Agatha: Darkhold Diaries). Het lijkt erop dat dit niet een teken is van besluiteloosheid van Marvel maar dat dit doelbewust wordt gedaan.
 • Net als veel Marvel series lijkt het er ook op dat de Star Wars serie Skeleton Crew te maken gaat krijgen met een uitgestelde release. Volgens geruchten zou de serie in november of december van dit jaar starten maar dat wordt volgens dit bericht pas in 2024. En dan misschien zelfs pas in november van 2024.
 • In een interview met de LA Times heeft Craig Mazin, een van de schrijvers van de HBO serie The Last of Us, verteld dat voordat de staking begon hij aan een nieuwe Pirates of the Caribbean film aan het werken was en dat deze ook al groen licht had gekregen van Disney. Mazin had wel een voowaarde: hij wilde samenwerken met Ted Elliot die meeschreef aan de eerste vier Pirates films.

Disney Cruise Line

 • Vanaf vanmiddag 17.00 uur kan je via onderstaande YouTube livestream meekijken naar de onthulling van de Disney Treasure, de nieuwste aanwinst van de Disney Cruise Line.

Overig nieuws

 • Jamie Christopher, bekend van zijn werk voor Marvel Studios als First Assistant Director en Associate Producer, is op 52-jarige leeftijd overleden. Marvel Studios’ Kevin Feige en Louis D’Esposito hebben een statement uitgebracht.
 • Aan de juridische strijd tussen Disney en de staat Florida lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Volgens The New York Times heeft Disney via brieven aan onder andere het kantoor van de gouverneur laten weten dat ze een nieuwe rechtszaak aanspannen als de staat zich niet houdt aan haar eigen Public Records Act. Disney heeft naar eigen zeggen vier maanden geleden een verzoek ingediend om documenten in te zien met de trefwoorden als “Disney” en “mouse”.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.