Unieke items voor Disney100: The Exhibition in Europa

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 28 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op 22 april is het Earth Day, een dag die in het teken staat van milieubescherming. Walt Disney World komt een daarom een maand lang met allerlei verschillende snacks. Het Disney Parks Blog heeft een Foodie Guide online gezet.
 • Nu Roundup Rodeo BBQ in Disney’s Hollywood Studios is geopend, verschijnen verschillende reviews van het eten en de ambiance online. Ook Disney Tourist Blog schreef een uitgebreide reportage over het nieuwste restaurant in Walt Disney World.
 • Binnenkort verschijnen er in Avengers Campus in Californië bouwschuttingen voor het Avengers Headquarters gebouw. Dit zal nog niet voor de nieuwe King Thanos E-ticket attractie zijn maar voor een merchandise locatie.
 • WDWNT meldt dat in Phantom Manor vrijwel alle stroppen zijn weggehaald. Enkel de strop in de stretching room zou zijn blijven hangen. Dit is in lijn met eerdere stappen die in de Amerikaanse parken zijn genomen, waar the Haunted Mansion ook werd aangepast.
 • Mad Hatter’s Tea Cups in Disneyland Parijs is nu gesloten voor onderhoud. Dit wordt helemaal in thema aangekondigd.

Bioscoop en Disney+

 • Een oude bekende keert terug in de MCU. Het gaat om Liv Tyler die in The Incredible Hulk te zien was als Betty Ross. In 2024 keert ze na zestien jaar terug in Captain America: New World Order. In die film is ook Betty’s vader General Thaddeus “Thunderbolt” Ross te zien, deze keer gespeeld door Harrison Ford.
 • En over Harrison Ford gesproken: Indiana Jones and the Dial of Destiny zal in première gaan op het filmfestival van Cannes. Dit zal dan waarschijnlijk op 17 of 18 mei zijn, ruim een maand voor de reguliere bioscooprelease. Vijftien jaar geleden ging Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ook tijdens dit festival in première.
 • Vorig jaar werd bekend dat Disney aan een live action/hybrid versie van The Aristocats werkt. Deadline meldt nu dat Ahmir “Questlove” Thompson de regie zal doen. Hij maakt hiermee zijn speelfilm regiedebuut nadat hij vorig jaar een Oscar won voor beste documentaire.
 • Op 4 mei (Star Wars Day) verschijnt de animatieserie Young Jedi Adventures op Disney+. Op 26 april zullen al een aantal shorts van deze serie te zien zijn. Drie daarvan zijn nu al verschenen op het Disney Junior kanaal op YouTube.
 • Vorige week keerde Ahmed Best terug in het Star Wars universum als Kelleran Beq in The Mandalorian. In een bericht op de sociale media accounts van Star Wars bedankt hij de fans voor het warme welkom.
 • Vorige maand maakte Bob Iger bekend dat er een derde Frozen film komt. Songwriters Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez hoorden het nieuws tegelijkertijd met de rest van de wereld. Ze zijn toen wel benaderd om weer de liedjes te schrijven.
 • Er is nog geen groen licht voor een tweede seizoen van Percy Jackson and the Olympians, maar toch is het schrijversteam alweer bij elkaar gekomen om het tweede boek uit de reeks te bewerken. Dat laat schrijver Rick Riordan weten via zijn blog.
 • Heeft Disney per ongeluk de releasedatum van de Marvel serie Secret Invasion onthuld? Op de pagina van de serie stond de datum 21 juni vermeld. Inmiddels is de hele pagina verdwenen.
 • Entertainment Weekly heeft de eerste foto’s van The Muppets Mayhem. De serie komt later dit jaar naar Disney+.

Overig nieuws

 • Disney heeft zeven items onthuld die uniek zullen zijn voor de Europese versie van Disney100: The Exhibition die vanaf volgende maand van start gaat in München, Duitsland. Eén van die items is het Nederlandse prop boek van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Laten we hopen dat dit een voorteken is van dat de tentoonstelling uiteindelijk ook naar Nederland komt!
 • Er zijn meer details bekend over de eerste ontslagronde bij The Walt Disney Company. Het gaat om een afname van productieactiviteiten bij Disney TV Studios, Hulu, Freeform en FX en de sluiting van de afdeling Creative Acquisitions. Ook verdwijnt de Metaverse afdeling waarmee ongeveer vijftig banen verloren gaan.
 • Op 3 april is de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Deze is vanaf 19:00 Nederlandse tijd te volgen via een webcast.
 • Jeremy Renner heeft voor het eerst beelden gedeeld waarop hij lopend te zien is. De Marvel-acteur zit middenin een zwaar revalidatietraject na een ongeluk met een sneeuwschuiver op nieuwjaarsdag.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.