Preview van Disney+ serie Percy Jackson and the Olympians

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 19 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Indiana Jones and the Temple of Peril is tot en met 6 oktober gesloten voor een opknapbeurt. Dit betekent dat twee achtbanen in Disneyland Parijs momenteel gesloten zijn. De andere is Hyperspace Mountain.
 • Afgelopen zaterdag 16 september hebben de Disneyland Paris VoluntEARS wederom deelgenomen aan de World Clean-up Day. Tijdens deze dag hebben de vrijwilligers samengewerkt met de Val d’Europe Agglomeration om de publieke ruimtes in het aangrenzende gebied op te ruimen.
 • Gisteren zijn verschillende attracties in het Magic Kingdom in Walt Disney World gesloten. Er was namelijk een beer gespot in een boom vlakbij Big Thunder Mountain Railroad. En het ging dus niet om Winnie the Pooh of Baloo. De beer is veilig gevangen en wordt overgebracht naar het Ocala National Forest.
 • Walt Disney World heeft Holiday Fiesta En La Calle aangekondigd. Dit entertainment zal onderdeel zijn van de Disney Jollywood Nights in Disney’s Hollywood Studios.
 • BlogMickey heeft de nieuwe parkmap van het Magic Kingdom onthuld. Deze versie heeft diverse wijzigingen ten opzichte van de april 2023 versie: onder andere Tiana staat op de cover, de Mirabel meet & greet staat er in en TRON Lightcycle Run staat niet langer als coming soon.
 • Tijdens Destination D23 is aangekondigd dat de avondshow Luminous: The Symphony of Us vanaf 5 december te zien is in EPCOT. Volgens geruchten is dat later dan gepland. De reden zou zijn dat Disney niet tevreden was over de muziek van componist Pinar Toprak.
 • De medailles van het Disneyland Half Marathon Weekend zijn door runDisney onthuld. Het evenement vindt plaats van 11 tot en met 14 januari 2024.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft een nieuwe poster vrijgegeven van Percy Jackson and the Olympians. En Entertainment Weekly heeft een uitgebreide preview met foto’s gepubliceerd. De serie, gebaseerd op de boeken vian Rick Riordan, is vanaf 20 december te streamen op Disney+.
 • Het tweede seizoen van de Marvel serie Loki komt zes uur eerder online dan gebruikelijk. Voor Nederland en België betekent dat een release om 3 uur ‘s nachts op 6 oktober. Deze verandering werd voor het eerst ingevoerd bij de Star Wars serie Ahsoka en dat is blijkbaar goed bevallen.
 • En over Ahsoka gesproken: Entertainment Tonight sprak met Rosario Dawson (Ahsoka) en Hayden Christensen (Anakin) over de hereniging van de twee personages in de aflevering van vorige week.
 • Na verschillende LEGO Star Wars specials komt er op 27 oktober een special genaamd LEGO Marvel Avengers: Code Red naar Disney+. De teaser poster is gisteren verschenen.
 • Disney heeft bekendgemaakt dat Pixar’s Elemental de meest bekeken filmpremière van het jaar is op Disney+. De film staat met 26.4 miljoen views ook in de top 10 aller tijden van de streamingdienst.
 • Volgens Cord Cutters News is The Walt Disney Company in gesprek met meerdere partijen over de verkoop van de India streaming and television business, waaronder ook Disney+ Hotstar. Cord Cutters News meldt wel dat er nog geen garantie is dat het tot een daadwerkelijke verkoop van deze tak komt.
 • In de begintijd van de coronapandemie voegde Disney+ de GroupWatch functie toe. Hiermee konden abonnees virtueel samen naar een film of serie kijken. Maar deze is nu door Disney+ verwijderd. Ook is elke verwijzing naar GroupWatch verdwenen van de Help-pagina’s.

Disney Cruise Line

 • Acteur Anthony González, die de stem van Miguel deed in de Disney-Pixar film Coco, vertelt in onderstaande video wat hij van het op Santa Cecilia gebaseerde restaurant vindt dat onderdeel zal zijn van de Disney Treasure.

Overig nieuws

 • Pete Kozachik is overleden op 72 jarige leeftijd. Hij was een VFX artiest en stop-motion specialist die onder andere meegewerkt heeft aan The Nightmare Before ChristmasJames and the Giant Peach en Star Wars: Attack of the Clones.
 • De schrijversstaking in Hollywood duurt al bijna vijf maanden, maar hopelijk worden er later deze week stappen gezet naar een oplossing. De Writer’s Guild Of America heeft namelijk bevestigd dat zij en de studio’s later deze week de onderhandelingen hervatten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.