Tweede spin-off van WandaVision in de maak

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 31 oktober 2022.

Nieuws uit de parken

 • Af en toe voelt het misschien alsof de coronapandemie achter ons ligt maar niets is minder waar. Vanaf vandaag gaat Shanghai Disneyland voor onbepaalde tijd dicht vanwege de coronamaatregelen in China. Ook Disneytown en Wishing Star Park zijn niet open voor publiek.
 • Het werk aan het nieuwe gedeelte van EPCOT gaat stevig door. Walt Disney Imagineering deelde eerder een officiële update van het werk aan Journey of Water, de Moana-attractie in het World Nature-gebied.
 • Het is inmiddels een traditie dat Cast Members, die onderdeel zijn van het opening team van een nieuwe attractie in Walt Disney World, door ambassadeurs van het resort worden verrast met een aankondiging. Ook voor TRON Lightcycle Run is dit het geval. Uiteraard is hier weer een gelikt, overenthousiast filmpje bij geplaatst.
 • Reizen met de Minnie Vans gaat leuker worden. Er zullen Mickey Mouse shorts te zien zijn op een scherm.
 • It’s beginning to look a little bit like Christmas.. Hoewel het kerstseizoen in de parken officieel pas op 1 november begint is in Hollywood Studios de eerste kerstversiering verschenen. Laat het Ralf maar niet horen! 😉
 • Een duik in de geschiedenis: bij de rit naar het Magic Kingdom passeer je, vlak voor de parkeerplaats, een toegangsboog van het park. Een oud gerucht stelt dat dit de gerecyclelde boog van de oude Wonder of Life-attractie in EPCOT is. Retro WDW zoekt uit wat hier nu precies waar van is. Spoiler: oud-Imagineer Tom Morris blijkt de vraag met één woord te kunnen beantwoorden.
 • Twitterheli bioreconstruct gaf dit weekend een update over de voortgang van de uitbreiding van het Polynesian Resort.
 • Een prop voor het straat-entertainment op Avengers Campus in Parijs is teruggekeerd na een eerdere verwijdering. Het blok, wat onder andere gebruikt wordt voor een showtje met Thor en Loki, was beschadigd door gasten die het beklommen.
 • Voor het weekend werd er veel gepresenteerd over Disney 100 in Europa. Inmiddels heeft Disneyland Parijs een nieuwe visual vrijgegeven ter ere van de festiviteiten.

Bioscoop en Disney+

 • Naast Agatha: Coven of Chaos werkt Marvel Studios aan nog een spin-off van WandaVision. Het schijnt dat deze serie zal gaan over The Vision (Paul Bettany) die zijn geheugen en menselijkheid terug probeert te vinden. De titel is Vision Quest en het is niet uitgesloten dat Wanda Maximoff/The Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) te zien zal zijn.
 • Lucasfilm heeft tot nu toe alleen maar Star Wars series uitgebracht voor Disney+ maar daar komt op 30 november verandering in. Op die dag verschijnt Willow met Warwick Davis in de hoofdrol. Er is een nieuwe poster verschenen en ook onderstaande Special Look.
 • Een bijzondere ontmoeting op de set van Star Wars serie Ahsoka. Daar hebben Rosario Dawson die de rol van Ahsoka speelt in live action en Ashley Eckstein die de rol speelt in animatie elkaar voor het eerst ontmoet. Eckstein vertelt erover in een iterview.
 • De nieuwe trailer van Avatar: The Way of Water zal aanstaande woensdag debuteren tijdens Good Morning America. Een ander nieuwtje is dat de film ruim drie uur lang zal zijn.
 • Op 28 november komt in ieder geval in Amerika Encanto at the Hollywood Bowl naar Disney+. Het is een registratie van een concert met de originele stemmencast. Ook Lin-Manuel Miranda is van de partij. Of deze ook naar Nederland komt is niet bekend.

Overig nieuws

 • Disney is aangeklaagd door William James Jr., een acteur uit de Noord-Amerikaanse tour versie van de musical The Lion King. Hij werd ontslagen op de eerste dag van zijn vaderschapsverlof en dat is volgens de acteur in strijd met de wetten die in New York gelden.
 • Speelgoedfabrikant Hasbro heeft opnieuw een aantal action figures aangekondigd. Het gaat om Din Djarin (oftewel de Mandalorian), Cal Kestis uit de game Star Wars Jedi: Survivor, Boba Fett en een Artillery Stormtrooper.
 • Gisteren was het precies tien jaar geleden dat Lucasfilm werd overgenomen door Disney. Phil Szostak, creative art manager bij Lucasfilm, stond op Twitter even stil bij dat afgelopen decennium.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.