Twee winkels in Disneyland krijgen The Princess and the Frog-thema

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 19 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland heeft onthuld dat twee winkels in Critter Country opnieuw zullen worden vormgegeven met thema’s gebaseerd op The Princess and the Frog. The Briar Patch wordt Ray’s Berets en een deel van Pooh Corner wordt Louis’ Critter Club. Door deze aanpassingen zal Critter Country vanaf 1 mei tijdelijk gesloten zijn.
Concept art van Louis’ Critter Club.
 • Walt Disney World heeft een vergunning ingediend die aangeeft dat ze zich voorbereiden op een groot bouwproject in Disney’s Animal Kingdom. Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn dat het hier om de vernieuwing van DinoLand USA gaat, waar attracties komen gebaseerd op onder meer Indiana Jones en Moana.
 • Het sculptuur van Neytiri, één van de hoofdpersonages van de Avatar films van James Cameron, is weer terug in Windtraders, de shop in Pandora – The World of Avatar. Het beeld was weggehaald voor een kleine opknapbeurt.
 • Slechts enkele dagen nadat de originele muziekloop van The Land Pavilion weer aan EPCOT was toegevoegd, is de muziek alweer verwijderd. Een reden is nog niet bekend gemaakt.
 • Walt Disney World heeft een behind-the-scenes video uitgebracht waarin wordt getoond hoe ze chocolade in prachtige kunstwerken veranderen tijdens de jaarlijkse Easter Egg-displays in een aantal hotels.
 • Walt Disney World is begonnen met externe casting voor de seizoensparades in het Magic Kingdom. Er is een auditieaankondiging geplaatst voor “male presenting” artiesten voor Mickey’s Boo-To-You Halloween Parade en Mickey’s Once Upon a Christmastime Parade.
 • Een 45-jarige vrouw uit Texas wordt ervan beschuldigd een dure diamanten Pandora-bedelarmband gestolen te hebben uit een winkel in het Magic Kingdom. Het ging om een limited edition bedelarmband ter ere van Disney 100.
 • Het restaurant Raglan Road in Disney Springs heeft een nieuwe waarschuwing voor voedselallergieën toegevoegd nadat een gast stierf aan een allergische reactie tijdens het dineren bij deze locatie.
 • Het character-ontbijt in Disney’s Vero Beach Resort, een DVC resort op ongeveer twee uur van Walt Disney World, zal terugkeren. Vanaf 20 april zullen Goofy en Pluto gasten verblijden in Wind & Waves Grill.
 • Er is meer bekend gemaakt over de locaties van de betaalde – en gereserveerde – plekken bij de shows in Disneyland Paris. Bij de parade Disney Stars on Parade is de ingang bij de Fantasyland torens (de gang tussen Central Plaza en Fantasyland), voor de avondshows Disney Electrical Sky Parade en Disney Dreams zijn de plaatsen bij de ingang van Frontierland.
 • Altijd leuk om te zien: Foto’s van de bouwwerkzaamheden van het Frozen-themagebied in het Walt Disney Studios Park in Parijs.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren heeft Lucasfilm de eerste poster en releasedatum van The Acolyte onthuld. De Star Wars serie van showrunner Leslye Headland speelt zich af in The High Republic en is vanaf dinsdag 4 juni te zien op Disney+. In Nederland en België zal dat op 5 juni zijn in de nacht. Vanmiddag verschijnt de trailer en die kom je uiteraard morgen ook tegen in de Daily Disney Roundup.
 • Iedereen die Disney’s Wish van Walt Disney Animation Studios gemist heeft in de bioscoop, kan deze binnenkort vanaf de eigen bank bekijken. Op 3 april wordt de film namelijk toegevoegd aan het aanbod van Disney+.
 • LEGO Marvel Avengers: Code staat al een tijdje op Disney+, maar deze special kun je nu ook zonder abonnement op Disney+ bekijken. Deze staat inmiddels namelijk ook op het Marvel HQ YouTube kanaal.
 • Voor iedereen die geen tijd heeft om de oude X-Men animatieserie nog te kijken voordat X-Men ’97 begint, komt Marvel met een oplossing. Er is namelijk een samenvatting verschenen op het YouTube kanaal van Marvel.
 • Hulu heeft de eerste teaser gedeeld voor hun nieuwe reality-serie High Hopes die zich afspeelt in een marihuana apotheek in Los Angeles. De uitvoerend producent is Jimmy Kimmel.

Overig nieuws

 • Glass Lewis, een proxy-adviesbureau, heeft hun steun uitgesproken voor CEO Bob Iger en de huidige Raad van Bestuur te midden van proxy-gevechten met Trian Partners en Blackwells Capital.
 • Disney en Marvel vieren de release van X-Men ’97 met verschillende merchandise items. Er is onder andere kleding, een Loungefly en een LEGO set van Wolverine’s klauwen.
 • Zoals bekend is Winnie the Pooh nu onderdeel van het publieke domein. Er verscheen al een Pooh-horrorfilm en daar komt er nu nog een bij. In Poohniverse: Monsters Assemble komen personages als Pooh, Tinker Bell, Pinocchio, Bambi, Tigger, Piglet, Peter Pan, The Mad Hatter en Sleeping Beauty samen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.