Trailer van Inside Out 2 introduceert nieuwe emoties

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 8 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • Bij Disneyland After Dark: Disney Channel Nite konden gasten ontmoetingen hebben met unieke personages, zoals Kim Possible en Mickey Mouse in een Wildcats basketbaluniform geinspireerd door High School Musical. Andere bekende figuren zoals Lilo, Stitch en Darkwing Duck waren ook aanwezig. Ook traden getalenteerde DescenDance-dansers op met hits en moves van Isle of the Lost. Hun energieke optreden begon op de brug over Pirates of the Caribbean en verplaatste zich naar de oever langs de rivier.
 • Binnenkort kunnen bezoekers van Walt Disney World en Disneyland Resort meerdere dagen tegelijkertijd doorzoeken voor beschikbare eetgelegenheden, in plaats van elke dag apart te moeten zoeken. Disney meldt dat deze functie “soon” beschikbaar zal zijn.
 • In de weekdagen 11 tot en met 14 maart en 18 tot en met 21 maart is in het Hyperion Theatre in Disney California Adventure zijn van 14.00 uur tot 19.00 uur speciale karakters uit animatiefilms voor foto’s beschikbaar. Er is ook speciale merchandise voor deze ‘movie nights’ gemaakt.
 • Een 5-jarige Make-A-Wish-ontvanger, Luca, kon dankzij het Disneyland Resort zijn droom waarmaken en samen met zijn favoriete auto’s Lightning McQueen en Tow Mater racen in Radiator Springs.
 • De klassieke attractie The Great Movie Ride is in 2017 definitief gesloten. Eén van de audio-animatronics van die attractie is op eBay te koop aangeboden. Het gaat om een mummie uit de Egyptische tempelscène.
 • Donald Duck neemt Tokyo Disneyland over met het tweede Pal-Palooza-evenement, Donald’s Quacky Duck City, vanaf 9 april. Tokyo Disneyland heeft alle tijdelijke etenswaren, drankjes en souvenirs aangekondigd die beschikbaar zullen zijn tijdens het evenement, dat eindigt op 30 juni.
 • Het restaurant Auberge de Cendrillon heeft al een tijd geen diners meer georganiseerd, maar vanaf deze week kan dat weer. Wees er snel bij, want de reservering gaan hard.
 • Vandaag is het International Women’s Day. Voor deze gelegenheid is de Mickey planter in Disneyland Paris veranderd in een Minnie planter.

Bioscoop en Disney+

 • In Inside Out 2 ontmoeten we Riley’s nieuwe emoties: Anxiety, Envy, Ennui en Embarrassment. De vertrouwde emoties – Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust – zijn verrast. Kijk hier naar de officiële trailer en poster van deze film, die op 14 juni in de bioscopen verschijnt. Ook voor de Nederlands gesproken versie, Binnenstebuiten 2, is er een trailer.
 • Met Inside Out 2 keert een Pixar traditie terug die er sinds Toy Story uit 1995 was. Acteur John Ratzenberger was namelijk in elke Pixar film te horen met een cameo. Echter is hij sinds Onward uit 2020 niet meer te horen geweest. Nu is Ratzenberger terug als mind worker Fritz.
 • Is de live action versie van Bambi gecanceld? Recent heeft Bob Iger verteld dat een aantal projecten niet langer in ontwikkeling zijn. Een daarvan is mogelijk Bambi omdat naar buiten is gekomen dat Sarah Polley niet langer de regie zal doen.
 • Het Academy Museum organiseert panelgesprekken met genomineerden in verschillende categorieën voor de Oscars van dit jaar. Gisteravond waren de production designers van Searchlight Pictures’ Poor Things aan het woord. Producenten Ed Guiney en Andrew Lowe bespraken niet alleen Poor Things, maar ook hun voortdurende samenwerking met regisseur Yorgos Lanthimos. Ze deelden hoe het project tot stand kwam, met onder anderen Emma Stone die niet alleen de hoofdrol speelde maar ook produceerde.

Disney Cruise Line

 • Superhelden keren terug naar Disney Cruise Line in 2025 voor Marvel Day at Sea, na een succesvolle run in 2024. Het evenement biedt ontmoetingen met meer dan 30 superhelden en schurken, inclusief activiteiten en entertainment op geselecteerde cruises vanuit Fort Lauderdale.
Bron: DCL News Today

Overig nieuws

 • Nelson Peltz en Jay Rasulo spraken tijdens een virtuele town hall meeting over hun plannen voor Disney CEO Bob Iger als ze worden verkozen in de Disney Raad van Bestuur. Ze zijn vastbesloten Iger niet te ontslaan, maar Disney te verbeteren. Rasulo heeft vertrouwen in een goede samenwerking met Iger.
 • ValueAct Capital, een activistisch investeringsfonds, bevestigt steun voor CEO Bob Iger en het Disney-bestuur in het licht van de aanhoudende conflicten met Trian Partners en Blackwells Capital. Ze delen hun strategische ideeën en benadrukken Disney’s focus op pretparken en samenwerking in de streamingmarkt.
 • Elke zomer organiseert Disney een virtuele versie van RunDisney, een evenement dat normaliter in de parken plaatsvind. Dit jaar heeft de virtuele run een snack thema: Mickey wafels, de Mickey Mouse Bar (ijs) en de Minnie Mouse Candy Apple zijn de thema’s van de drie 5k runs. Als je ze alle drie hebt gelopen heb je ook de Pineapple Whip Soft Serve Challenge gehaald.
 • Marvel Unlimited, de app waarmee je tegen betaling toegang krijgt tot alle Marvel comics, komt met een nieuw gratis digitaal programma. Met Marvel’s Infinity Comics: Start Scrolling krijgt men gratis toegang tot geselecteerde Infinity Comics.
 • StarWars.com heeft The High Republic: Tempest Breaker aangekondigd, een nieuw audioboek geschreven door Cavan Scott. Het audioboek zal een volledige cast bevatten in de stijl van klassieke audiodrama’s, vergelijkbaar met eerdere releases The High Republic: The Battle of Jedha, Doctor Aphra, Dooku: Jedi Lost en The High Republic: Tempest Runner.
 • Mary Poppins gaat op tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland vanaf november 2024, met Stefanie Jones als Mary en Jack Chambers als Bert. Deze musical is gebaseerd op de verhalen van P.L. Travers en de Disneyfilm, met bekroonde choreografie en tijdloze liedjes.
 • Disney wordt aangeklaagd wegens vermeende onderbetaling van onderhoudswerkers in het Disneyland Resort, naast andere arbeidswetovertredingen. De aanklacht eist minstens 1 miljoen dollar aan achterstallig loon. Het proces, aangevoerd door werknemer Charlie Torres, vertegenwoordigt meer dan 115 huidige en voormalige werknemers.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.