Trailer time! Pixar’s Elemental

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 29 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Forbes meldt dat Disneyland Parijs vorig jaar een operating profit van 51 miljoen dollar (47 miljoen euro) met een recordomzet van 2,6 miljard dollar (2,4 miljard euro) in de boeken kon schrijven. De winstgevendheid van Disneyland Parijs is een heikel thema, omdat het resort zo lang moeite heeft gehad met drukkende schulden. De groei aan inkomsten lijkt simpelweg het gevolg te zijn van een toename van de gemiddelde uitgaven van gasten. Oud-Imagineer Eddie Sotto reageerde enthousiast op het nieuws.
 • Voor het eerst sinds de opening krijgen Annual Passholders korting op een verblijf in Star Wars: Galactic Starcruiser. De stap van Disney is ongetwijfeld het gevolg van de tegenvallende hoeveelheid boekingen waar de nieuwe experience al een paar maanden mee te kampen heeft.
 • Nog meer goed nieuws voor abonnementhouders bij Walt Disney World: ook de ‘gewone’ hotelkamers zijn met flinke kortingen te boeken voor deze zomer.
 • TRON acteurs Bruce Boxleitner en Cindy Morgan zijn voor het eerst sinds 1982 herenigd. Ze waren in Walt Disney World ter promotie van TRON Lightcycle Run. Bruce Boxleitner heeft ook nog een ritje gemaakt in de attractie.
 • Ter gelegenheid van Disney 100 gaat Walt Disney World vanaf april zes maanden lang “story worlds” vieren. Elke maand heeft een eigen thema. Denk daarbij aan merchandise, fotomogelijkheden en entertainment.
 • WDWNT meldt een aantal geruchten over terugkerende parades in de Amerikaanse parken. De Main Street Electrical Parade zou terugkeren in Walt Disney World en de Paint the Night parade zou terugkeren in Disneyland. De aanname is dat de Main Street Electrical Parade eerst tijdelijk terug naar Disneyland komt om vervolgens te verhuizen naar Florida.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren werd de eerste volledige trailer van Elemental, de nieuwste Pixar-film die op 16 juni in de bioscoop komt, gepubliceerd. Disney Nederland heeft naast een ondertitelde versie ook een Nederlands gesproken versie van de trailer online gezet. Tegelijkertijd verschenen ook een aantal character posters.
 • Ook heeft Pixar bekend gemaakt dat de short Carl’s Date te zien zal zijn in de bioscoop voor Elemental. In deze short volgen we Carl uit Up tijdens de voorbereidingen van zijn eerste date sinds het overlijden van Ellie.
 • Ryan Coogler, regisseur van Black Panther, werkt voor 20th Television aan een reboot van The X-Files met een diverse cast. Dat heeft de bedenker van de originele serie gezegd in een podcast. De serie was in 1993 voor het eerst op televisie met David Duchovny en Gillian Anderson in de hoofdrollen.
 • Matthew Macfayden, momenteel te zien in de populaire HBO serie Succession, is gecast voor Deadpool 3. Er is weinig bekend over zijn rol, maar The Hollywood Reporter omschijft het personage als een vijfde wiel aan de wagen voor Deadpool en Wolverine.
 • Op 28 april verschijnt Peter Pan & Wendy op Disney+. Om de film te promoten heeft Disney gisteren een hele verzameling character posters online gezet.

Disney Cruise Line

 • Op de Disney Treasure, het zesde schip van Disney Cruise Line, zal Kapitein Minnie een nieuwe outfit dragen. Het is de bedoeling dat het schip in 2024 af zal zijn.

Overig nieuws

 • Jeffrey R. Epstein, de vice-president van Corporate Communications, is ontslagen als onderdeel van de eerste ontslagronde bij The Walt Disney Company. Epstein was maker van de podcast D23 Inside Disney en grondlegger van de toenmalige Gay Days in Disneyland.
 • Na het ontslag van Victoria Alonso bij Marvel Studios komt er steeds meer geruchten over de omstandigheden naar buiten. Via haar advocaat Patty Glaser beweert Alonso dat ze het zwijgen is opgelegd nadat ze kritiek had op Disney tijdens de ‘Don’t say gay’-ophef. The Hollywood Reporter meldt dat ze het verzoek om voor de release in Koeweit verwijzingen naar gay Pride te censureren in Ant-Man and the Wasp: Quantumania weigerde en dit een rol in het ontslag heeft gespeeld.
 • Tijdens Star Wars Celebration kunnen bezoekers de Show Store bezoeken voor exclusieve merchandise. Die items zijn gisteren onthuld.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.