Tom Holland’s Spider-Man keert terug in de MCU

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 15 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Gisterochtend ging de inschrijving voor het eerste RunDisney-evenement in Anaheim sinds de pandemie open. Zoals verwacht was het erg druk, binnen 90 minuten waren de races dan ook volgeboekt.
 • Hoewel het Festival of the Arts nog niet is afgelopen in EPCOT zijn de eerste planten voor het Flower & Garden Festival in het park al gearriveerd. Dit seizoen begint officieel pas op 1 maart van dit jaar en zal doorlopen tot de zomer.
 • Het is een tijdje geleden, maar Blog Mickey deelde gisteren een nieuwe bouwupdate uit EPCOT. In deze update wordt specifiek aandacht gegeven aan de voortgang van Dreamers Point, de plaats waar het nieuwe standbeeld van Walt moet verrijzen. Ergens tijdens het komende zal ‘de kuil’ in het midden van EPCOT heropenen als het nieuwe centrum van het de drie nieuwe werelden in het eerste gedeelte van het park.
 • Het multiversum bestaat! Een bezoeker van Disneyland Parijs spotte twee Goofy’s tegelijkertijd op hetzelfde plein. Een foutje dus in de planning omdat deze situatie normaal gesproken niet voorkomt.
 • In Parijs is de Cool Post heropend na een sluiting voor onderhoud. Naast het gebruikelijke likje verf en het toegankelijk maken van het snackpunt voor mindervaliden zijn de props in het gebied eromheen ook verder gethematiseerd.

Bioscoop en Disney+

 • Emma Corrin heeft een rol in Deadpool 3, de eerste Deadpool film geproduceerd door Marvel Studios. Behalve dat het hier om een villain rol gaat, is er niet veel bekend. Ryan Reynolds maakte het nieuws bekend via Twitter.
 • Ook veel Marvel nieuwtjes uit een interview met Marvel Studios baas Kevin Feige in Entertainment Weekly. Zo zal Tom Holland’s Spider-Man terugkeren in de MCU. Ze weten wat het verhaal gaat worden en nu gaan de schrijvers aan de slag met het script. Spider-Man was voor het laatst te zien in Spider-Man: No Way Home.
 • In hetzelfde interview heeft Feige gesproken over Harrison Ford die de rol van “Thunderbolt” Ross heeft overgenomen van de vorig jaar overleden William Hurt. In Captain America: New World Order blijkt het personage inmiddels president van de Verenigde Staten te zijn.
 • Kevin Feige heeft ook gezegd dat ze de releases van Disney+ series gaan vertragen. Dit betekent dat er minder series per jaar zullen zijn en dat er meer tijd tussen de series zal zitten. Hierdoor krijgt elk project de aandacht die het verdient. Een mogelijke andere reden is dat er in Hollywood te weinig mensen beschikbaar zijn voor de visuele effecten.
 • De eerste aflevering van het zesde seizoen van 9-1-1 staat sinds vandaag op Disney+. Elke woensdag zal er een nieuwe aflevering toegevoegd worden.
 • Disney lijkt te bevestigen dat er meer dan één seizoen gemaakt zal worden van de Star Wars serie Ahsoka. In de documenten van de kwartaalcijfers staat er bij Ahsoka tussen haakjes “Season 1”, terwijl er niets staat bij een gelimiteerde serie als Secret Invasion.
 • De opnames van Star Wars serie The Acolyte zullen nog tot in maart of april duren. Dat heeft acteur Lee Jung-jae gezegd. Hij geeft ook aan dat filmsets in Zuid-Korea efficiënter zijn.
 • Disney heeft een korte teaser online gezet van het tweede seizoen van Doogie Kamealoha, M.D., de serie over de 16-jarige Lahela “Doogie” Kameāloha die als tiener al een carrière als dokter heeft.

Overig nieuws

 • Disney lijkt flink uit te pakken met nieuwe merchandiselijnen ter ere van Disney 100. De nieuwste lijn dook gisteren op in Walt Disney World en op ShopDisney.com en staat in het teken van Oswald the Lucky Rabbit. Het is nog onduidelijk welke onderdelen van deze nieuwe lijnen te koop zullen komen in Parijs of op ShopDisney.eu.
 • Ter ere van Black History Month komt Marvel met de comic Marvel’s Voices: Wakanda Forever #1. Hiervan is een trailer verschenen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.