Tiana’s Palace komt naar Disneyland in Anaheim

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 13 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Later dit jaar zal French Market Restaurant in New Orleans Square transformeren naar Tiana’s Palace, het restaurant van Tiana in The Princess and the Frog. Dit restaurant sluit dan mooi aan bij de herthematisatie van Splash Mountain die in 2024 open gaat als Tiana’s Bayou Adventure.
 • In Disney California Adventure is de verbouwing van Pacific Wharf naar San Fransokyo begonnen. Deze herthematisatie gebaseerd op Big Hero 6 werd tijdens D23 Expo aangekondigd.
 • Dit jaar geen lange rijen voor de Figment popcorn bucket. Het zeer gewilde item is deze keer namelijk te bestellen via Mobile Order in de My Disney Experience app. En over Figment gesproken: er is een nieuwe Beacon of Magic show op Spaceship Earth.
 • Het nieuwe standbeeld van Walt en Mickey in Hong Kong Disneyland zal in oktober geplaatst worden. Het beeld zal Dream Makers gaan heten.
 • In Hong Kong Disneyland is een maquette tentoongesteld van World of Frozen. Ook zijn er de eerste beelden van de geüpgradede Elsa audio animatronic.
 • Voor het dertigste jaar op rij werkt Disneyland Parijs samen met Pieces Jaunes. Dit houdt in dat ze op 18 januari honderden kinderen die in het ziekenhuis liggen uitnodigen voor een dag in de parken (samen met hun familie).

Bioscoop en Disney+

 • Na Ant-Man and the Wasp deze week zal Disney aanstaande maandag opnieuw een trailer debuteren op ESPN. Tijdens de American football wedstrijd tussen de Dallas Cowboys en de Tampa Bay Buccaneers verschijnt de nieuwe trailer van The Mandalorian seizoen 3.
 • De populaire FX serie The Bear is vanaf het begin van de zomer weer te zien. En goed nieuws voor de fans: dit tweede seizoen heeft twee extra afleveringen gekregen (10 in totaal). Een exacte startdatum (en of die gelijk is aan de startdatum in Nederland) is nog niet bekend.
 • Encanto is met “We Don’t Talk About Bruno” genomineerd voor een Brit Award voor International Song of the Year. De winnaars van deze Britse muziekprijs worden op 11 februari bekendgemaakt.
 • Ook bij de Screen Actors Guild Awards is Disney genomineerd. Maar liefst 19 keer. Veel nominaties voor The Banshees of Inisherin, maar ook Angela Bassett is weer genomineerd voor Black Panther: Wakanda Forever. Bekijk hier de complete lijst.

Overig nieuws

 • De activistische belegger Nelson Peltz heeft zijn pijlen gericht op Disney. De afgelopen maanden heeft hij een belang van 900 miljoen dollar opgebouwd (0,5% van de aandelen). Disney doet veel te dure overnames en de strategie met Disney+ is onduidelijk aldus Peltz. Overigens steeg het aandeel van Disney wel na de aankondigingen van de afgelopen week.
 • Lucasfilm staat stil bij Black History Month met tien speciale covers voor de Star Wars comics van Marvel. De covers zijn gemaakt door de bekende cover artist Mateus Manhanini.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.