Tiana’s Bayou Adventure krijgt meerdere hightech animatronics

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 18 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Er zijn nieuwe details bekendgemaakt over Tiana’s Bayou Adventure. Er zullen meerdere animatronics zijn van Tiana die rechtstreeks tegen de bezoekers zullen spreken. Het zijn dezelfde hightech animatronics die onlangs zijn gebruikt voor World of Frozen in Hong Kong Disneyland.
  • Valentijnsdag komt eraan en dat wordt ook gevierd in Walt Disney World en Disneyland Resort. Het Disney Parks Blog stelde een foodie guide samen.
  • Het ijshockeyteam de Anaheim Ducks heeft vandaag aangekondigd dat de club samenwerkt met Disneyland Resort om een uitgebreide Anaheim Ducks Days te organiseren in het Disney California Adventure Park op donderdag 22 februari en vrijdag 23 februari 2024.
  • Imagineer Lanny Smoot wordt opgenomen in de National Inventors Hall of Fame en Disney Parks heeft een nieuwe video gedeeld waarin enkele van zijn grootste uitvindingen worden belicht. Er wordt in de video ook een nieuw stukje technologie onthuld, de HoloTile Floor genaamd. Smoot is patenthouder van meer dan 100 patenten.
  • Brigitte Macron, de vrouw van president Emmanuel Macron, was gisteren in Disneyland Paris vanwege het goede doel Pieces Jaunes. Daar ging ze ook op de foto met Natacha Rafalski. Diezelfde Rafalski bezocht eerder deze week nog de parken met haar dochter.

Bioscoop en Disney+

  • De nominaties voor de GLAAD Media Awards zijn bekend en Disney is meer dan 20 keer genomineerd. De GLAAD Media Awards erkennen en eren media voor hun eerlijke, nauwkeurige en inclusieve representatie van de LGBTQ+ gemeenschap. All Of Us Strangers van Searchlight Pictures is genomineerd in de categorie Outstanding Film. Verder ook nominaties voor series als Culprits, Grey’s Anatomy, 9-1-1: Lone Star, Doctor Who en High School Musical: The Musical: The Series.
  • Er is een live action versie van Hercules in de maak en die zou, na zijn succes met Aladdin, geregisseerd worden door Guy Ritchie. Maar volgens een insider is Ritchie niet meer betrokken bij de film vanwege planningsconflicten.
  • Vanaf 5 maart op Disney+: de serie Death and other Details met o.a. Mandy Patinkin. En sinds gisteren kun je al kijken naar de serie The Artful Dodger en de film The Creator.
  • Suncoast, de nieuwe film van Searchlight Pictures, heeft een eerste trailer uitgebracht voorafgaand aan de première van de film op het Sundance Film Festival.

Overig nieuws

  • Ravensburger heeft woensdagochtend verschillende aankondigingen gedaan over de trading card game Disney Lorcana, inclusief toekomstige releasedata en informatie over het competitieve circuit. Er komt namelijk een North American Championship en een European Championship. En dan volgend jaar ook een World Championship.
  • Nog even terug naar de GLAAD Media Awards. Voor deze prijzen worden niet alleen films en series genomineerd. Er is ook een Outstanding Comic Book categorie. Daarvoor zijn de volgende Marvel comics genomineerd: Betsy Braddock: Captain Britain, New Mutants Lethal Legion en Star Wars: Doctor Aphra.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.