There’s A Great Big Beautiful Tomorrow!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 22 november 2021.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen weekend vond in Orlando Destination D23 plaats, met als aftrap de presentatie over de toekomst van de Disney Parken door Josh D’Amaro, de chairman van Disney Parks, Experiences and Products. Zijn er grote aankondigingen geweest? Gezien de tijd die er uitgetrokken werd voor de presentatie hadden we (lees: Jacco) misschien meer verwacht. Toch is er een aantal leuke nieuwtjes voorbij gekomen waarvan we de belangrijkste hieronder zullen uitlichten. Een volledig overzicht van alles wat Josh heeft aangekondigd vind je hier of hier.
 • Josh begon in Parijs. We kregen wat concept art te zien hoe het park er tijdens de 30e verjaardag uit gaat zien. We krijgen een nieuwe, speciale show op de Castle Hub, maar er werd gehint dat er geen nieuwe vuurwerkshow en ook geen nieuwe parade komt.
 • Avengers Assemble! Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park in Parijs zal komende zomer open gaan.
 • ‘EPCOT will always be in a state of becoming’, aldus Walt Disney. Toch hebben de Imagineers gisteren verteld dat de volgende fase van EPCOT, die aangekondigd is op de D23 EXPO in 2019, in 2023 zal zijn afgerond. Dit behelst, behalve Cosmic Rewind, onder andere het PLAY! Pavilion en Moana – Journey of Water. Ook het nieuwe Connection Cafe and Eatery, wat de Electric Umbrella vervangt, werd aangekondigd.
 • Fantasmic! keert volgend jaar terug in Disney’s Hollywood Studios. De show zal nieuwe scènes bevatten van Aladdin, Frozen en Moana. Voor die scènes zullen live performers, stunts en special effects ingezet worden.
 • De Finding Nemo musical in Walt Disney World krijgt een nieuwe versie. De nieuwe titel is Finding Nemo: The Big Blue… and Beyond! en zal zich afspelen tijdens de gebeurtenissen uit Finding Dory.
 • Het westelijke gedeelte van Downtown Disney in Anaheim zal vanaf januari 2022 worden vernieuwd. De concept art laat een kleurrijk gebied zien dat rijk is aan allerlei bossages.
Bron: Disney Parks Blog

Bioscoop en Disney+

 • Marvel nieuws, maar wel erg geheimzinnig: Scarlett Johansson werkt met Kevin Feige en Marvel Studios aan een geheim project. Het heeft niets te maken met Black Widow en Johansson zal er zelf ook niet in spelen.
 • De Marvel film Blade gaat volgend jaar in productie, dus gaat de casting beginnen. Naast Mahershala Ali is nu in ieder geval Delroy Lindo aan de cast toegevoegd.
 • Het project dat toch een kleine vloek lijkt te hebben, krijgt “groot” Nederlands gezelschap: Olivier “The Dutch Giant” Richters gaat een rol spelen in Indiana Jones 5.
 • Over Lucasfilm gesproken: Actrice Natasha Liu Bordizzo is gecast als een live-action versie van Sabine Wren in Ahsoka. Fans kunnen Sabine kennen uit de animatieserie Star Wars: Rebels.
 • Nog meer Muppets-humor kijken? De blooper reel van Muppets Haunted Mansion is uit!
 • Er komt op 15 december een nieuwe kookcompetitie naar Disney+. De trailer voor Foodtastic is afgelopen weekend onthuld tijdens Destination D23.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot dinsdag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.