The Walt Disney Company presenteert nieuwe kwartaalcijfers

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 8 mei 2024.

Kwartaalcijfers

Nieuws uit de parken

 • DisneylandForward, het grote project voor het Disneyland Resort, heeft de definitieve goedkeuring gekregen van de Anaheim City Council. Disney kan binnen 30 dagen beginnen met ontwikkeling, met uitbreiding van de parken, een entertainmentdistrict en meer attracties zonder extra land te vragen.
 • Tokyo Disney Resort heeft de eerste beelden gedeeld vanuit de diverse restaurants: de Lookout Cookout biedt een unieke eetervaring in Peter Pan’s Never Land, waar je onder andere kan genieten van zeewierbeignets, bananenchips en kipnuggets, met de Lookout Brownie als dessert en Pixie Dust Soda als speciale drank. Oaken’s OK Foods in het Frozen Kingdom-gebied is geïnspireerd op Wandering Oaken’s Trading Post en serveert onder andere Oaken’s Yoo-Hoo Bread. Ook is meer bekend geworden over The Snuggly Duckling, het restaurant in thema van Tangled in Rapunzel’s Forest. Het menu bevat burgers, frietjes, de Caramel Duckling Muffin en het Lemon & Strawberry Sweets Ever After dessert geserveerd in een koekenpan.
 • Tokyo Disney Resort heeft aangekondigd dat Peter Pan’s Never Land Adventure, dat op 6 juni opent, gesponsord zal worden door NTT Communications Corporation.
 • In Tokyo DisneySea zijn naast de eerder onthulde Peter Pan Big Ben-popcornbucket ook Frozen en Tangled popcornbuckets verkrijgbaar bij de Popcorn Wagon in Fantasy Springs. De Frozen bucket heeft een ijzige uitstraling met Elsa’s silhouette en glow-effecten, terwijl de Tangled bucket geïnspireerd is op de lantaarns uit de film en goudkleurig gloeit. Beide buckets zijn al te koop, terwijl Fantasy Springs pas opent op 6 juni aanstaande.
 • Disneyland Paris heeft dinsdag de nieuwe promotiecampagne ‘Another World Awaits’ gelanceerd. Hierin hebben ook Marvel (Captain Marvel) en Star Wars (Darth Vader) een prominente plaats.
 • Het rookeffect in de finale van Big Thunder Mountain in Disneyland Paris is terug van weggeweest. DLP Report heeft de beelden.
 • Er is een nieuwe vergunning aangevraagd door Walt Disney Imagineering voor de installatie van ‘set elementen’ bij Peter Pan’s Flight in het Magic Kingdom. De vergunning vermeldt niet of er iets vervangen of vernieuwd gaat worden.
 • Een gerucht vanuit Blog Mickey: Big Thunder Mountain Railroad in het Magic Kingdom zal dit jaar sluiten voor een grote renovatie, inclusief volledige vervanging van de baan en mogelijke toevoegingen aan scènes. De sluiting zal komen na de opening van Tiana’s Bayou Adventure, mogelijk duurt de renovatie meer dan een jaar.
 • Casting call: Disney zoekt deelnemers voor een nieuwe reclameshoot bij Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom. De castings worden geregeld door Ariza Talent & Modeling Agency. Daarnaast zoekt het Walt Disney World Resort ook talentvolle inline skaters uit de centrale Florida-regio voor deelname aan Mickey’s Once Upon a Christmastime Parade.
 • Walt Disney World is eindelijk begonnen met het schoonmaken van de vuile TRON Lightcycle Run-overkappingen na meer dan een jaar. Het zwarte residu bij de voertuigen is weg, maar de schoonmaak lijkt nog niet volledig te zijn afgerond.

Bioscoop en Disney+

 • De lijst van titels die worden toegevoegd aan Disney+ is geüpdatet. We zien een aantal nieuwe titels: het tweede seizoen van de documentaire How I Caught My Killer komt in juli op Hulu, net als het tweede seizoen van Hit-Monkey (op 15 juli). Het twaalfde seizoen van Futurama is er op de 29ste te zien en het vijfde seizoen van Solar Opposites start op 12 augustus. Verder is bekend dat het vierde seizoen van Only Murders in the Building en het tweede seizoen van UnPrisoned ook komen, net als Win or Lose van Pixar en de twee animatieseries Eyes of Wakanda en Your Friendly Neighborhood Spider-Man.
 • Disney krijgt vaak kritiek over het ontbreken van originaliteit bij de films. Iger heeft gereageerd op de balans tussen sequels en originele films. In animatie focust Disney zich momenteel meer op sequels na een periode met meer originele films zoals Strange World, Raya and the Last Dragon en Encanto.
 • Iger heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering ook aangegeven dat Marvel bezig blijft om te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Daarom worden er vanaf nu jaarlijks slechts twee series en twee tot drie films uitgebracht. Daaruit zou je kunnen opmaken dat Blade uitgesteld wordt naar 2026.
 • In een Interview met The Direct sprak mede-acteur Michael Beach over Jeremy Renner en zijn herstel. Hoewel Jeremy door het ongeluk 38 botten brak en zijn hart zelfs even stopte, hersteld hij nu goed. Hij pakt zijn rol in de dramaserie Mayor of Kingstown weer op.
 • Entertainment Weekly heeft een uitgebreid interview met Deadpool & Wolverine-regisseur Shawn Levy. Daarin vertelt hij onder meer over de inmenging van Hugh Jackman. Onderstaande plaat werd exclusief aan ET verstrekt.
Foto: JAY MAIDMENT/20TH CENTURY STUDIOS/2024 MARVEL

Disney Cruise Line

 • Gisteren is de nieuwe Disney Treasure-merchandise voor leden van de Disney Cruise Line Castaway Club ontdekt in een pratende schatkist. De schatkist onthulde enkele van de exclusieve items die worden uitgereikt aan leden op basis van hun lidmaatschapstier tijdens de Maiden Voyage van de Disney Treasure op 21 december 2024.

Overig nieuws

 • Net als de superhelden van Marvel krijgen ook de Star Wars comics van Marvel ter gelegenheid van Pride Month speciale covers. Op deze covers zien we LGBTQIA+ personages. Nieuw dit jaar is dat de covers ook door LGBTQIA+ artiesten gemaakt zijn.
 • De Disneyland Resort parade en character performers hebben een vakbond verkiezing gepland van 15 tot 18 mei aanstaande na een meerderheid voor vakbondsvorming. De verkiezing zal op locatie plaatsvinden in Disneyland op 15, 16 en 18 mei, met verwachte resultaten op de avond van 18 mei.
 • Marvel viert zijn 85e verjaardag en ter ere daarvan brengt Hasbro een nieuwe Marvel Legends-figuur uit van Venom, een van Spiderman’s bekendste vijanden. Deze exclusieve Walmart-release bevat een gedetailleerd sculptuur en extra hoofden en handen voor verschillende poses.
 • Marvel geeft een eerste blik op de boekcover van Marvel: What If … Marc Spector was host to Venom? Het verhaal verkent de ontmoeting tussen Moon Knight en Venom uit verschillende dimensies, met nieuwe uitdagingen en kansen voor de personages. Verkoop start op 22 oktober 2024.
Bron: Laughing Place

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.