The Walt Disney Company maakt nieuwe kwartaalcijfers bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 9 november 2023.

Kwartaalcijfers

 • The Walt Disney Company heeft de cijfers gepresenteerd van het vierde kwartaal en het hele jaar fiscale jaar 2023. De opbrengsten voor het vierde kwartaal en het hele fiscale jaar zijn respectievelijk gegroeid met 5% en 7%. De parken hadden een recordopbrengst van 32,5 miljard dollar (maar Walt Disney World viel tegen). En Disney+ kreeg er 7 miljoen abonnees bij.
 • Bob Iger heeft vier gebieden aangewezen waar groei mogelijk is. Deze zijn: Het bereiken van aanzienlijke en duurzame winstgevendheid in hun streamingactiviteiten, ESPN uitbouwen tot het meest vooraanstaande digitale sportplatform, het verbeteren van de output en de economie van hun filmstudio’s en het stimuleren van de groei van hun Experiences-activiteiten.

Nieuws uit de parken

 • Disney’s Interim CFO Kevin Lansberry heeft meer verteld over de 60 miljard dollar die Disney gaat investeren in de parken de komende tien jaar. Hij verwacht dat deze investeringen vooral in de tweede helft van die tien jaar gedaan zullen worden.
 • Disney heeft een overzicht gepubliceerd met de aangekondigde openingsdata van de verschillende projecten (ook Disney Cruise Line). Voor Disneyland Parijs staat alleen het vernieuwde Disneyland Hotel op het lijstje.
 • Vanaf 11 november zijn er in Disneyland Parijs snacks en drankjes te koop die in het teken staan van kerst. Laughing Place heeft het op een rijtje gezet.
 • Op 17 november is er weer een nieuwe collectible key te koop in Disneyland Parijs. Deze staat in het teken van Sleeping Beauty. Geïnteresseerden kunnen terecht bij Harrington’s Fine China & Porcelains.
 • Aan de Beacons of Magic show op Spaceship Earth zal een nieuw liedje toegevoegd worden. Het gaat om “I’m A Star” uit Wish.

Bioscoop en Disney+

 • Na 118 dagen is de staking van acteursvakbond SAG-AFTRA voorbij. Er is een nieuwe deal gesloten voor drie jaar. Bob Iger heeft laten weten erg blij te zijn. En Deadline heeft opgevangen dat de opnames van onder andere Deadpool 3 heel snel weer hervat zullen worden.
 • Er komt een gecombineerde app van Disney+ en Hulu in de Verenigde Staten. In december komt er een Beta-versie uit en eind maart 2024 zal de app officieel gelanceerd worden.
 • Disney verleent content licenties aan partijen als Netflix, maar dit zal niet gebeuren met de kernmerken Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Een serie als Andor of een film als Guardians of the Galaxy Volume 3 zul je dus niet zo snel tegenkomen op Netflix.
 • Disney heeft een fragment uit Wish online gezet. Hierin staat King Magnifico centraal. Ook zijn na de première gisteren de eerste social media reacties verschenen. En die zijn over het algemeen erg positief. Tijdens die premère werd er ook een droneshow opgevoerd.
 • In 2019 kwam het nieuws naar buiten dat Marvel-baas Kevin Feige een Star Wars film zou gaan produceren. Loki creator Michael Waldron zou het script schrijven. Maar dit gaat niet meer door. Feige zal zich blijven focussen op de films en series in de MCU.

Overig nieuws

 • LEGO heeft een nieuwe set onthuld van de Avengers Tower. Deze telt 5,201 onderdelen en heeft de meeste minifigs die ooit in een set zijn opgenomen. Dat zijn er namelijk 31.
 • Het gaat goed met de verkoop van de PS5 game Marvel’s Spider-Man 2. Na 11 dagen zijn er inmiddels vijf miljoen exemplaren verkocht.
 • Gameontwikkelaar Zygna heeft bekendgemaakt dat de release van de game Star Wars: Hunters is uitgesteld naar 2024. De game is momenteel in een aantal landen al speelbaar in een “soft launch” maar de wereldwijde release laat dus nog even op zich wachten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.