The Mandalorian en Grogu komen naar Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 28 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Gisteren kwam er, relatief onverwacht, bijzonder nieuws naar buiten voor Europese Star Wars-fans. Tussen 1 en 14 maart kunnen bezoekers The Mandalorian (Din Djarin) en Grogu ontmoeten in Discoveryland in Parijs. Het gaat hier om dezelfde versie zoals eerder op D23 Expo en in Anaheim te zien was.
 • Op de lustrum-verjaardag van de aankondiging van de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park brengt Outsidears opnieuw tekeningen uit van het nieuwe restaurant aan het meer. Op de tekeningen is nog beter te zien hoe het restaurant naast de Rapunzel-attractie eruit kan komen te zien. Oorspronkelijk zou het restaurant gethematiseerd worden naar The Princess and the Frog, nu lijkt het meer in de stijl van de tuinen en de boulevard te passen.
 • Niet alleen in Parijs, ook in Shanghai kunnen bezoekers binnenkort een bijzondere figuur uit het Disney-universum ontmoeten. Het gaat hier om Red Panda Mei, uit de recente Pixar-film Turning Red.
 • Een verfrissende verrassing voor bezoekers van Disney’s Animal Kingdom gisteren. Kali River Rapids, de attractie die eigenlijk tot 17 maart gesloten zou zijn voor het jaarlijkse winteronderhoud, heropende zonder aankondiging een stuk eerder.
 • Ter ere van het Flower & Garden Festival, dat op 1 maart begint, brengt EPCOT uiteraard ook weer een nieuwe merchandiselijn uit. In een sneak peek, die gisteren uitkwam, is vooral veel liefde voor Orange Bird en Figment te zien.
 • Over het Flower & Garden Festival gesproken: naast terugkerende kunstwerken zijn er ook nieuwe topiaries in EPCOT te zien. Dit jaar zijn het onder andere beelden van Tiana uit The Princess and the Frog en de familie Madrigal uit Encanto.

Bioscoop en Disney+

 • Morgen begint het derde seizoen van The Mandalorian op Disney+ en dus is hoofdrolspeler Pedro Pascal druk met het promoten van de serie. Zo was hij afgelopen vrijdag te gast in The Graham Norton Show. En in een interview met Digital Spy vertelt de acteur over de grotere schaal van dit seizoen, de relaties die Din Djarin heeft met Grogu en Bo-Katan en dat fans weer een aantal verrassingen kunnen verwachten.
 • Halle Bailey heeft in een interview verteld over de online backlash die ontstond toen bekend werd dat zij de rol van Ariel ging spelen in The Little Mermaid. Ze zegt onder andere hoe belangrijk het is dat mensen zichzelf kunnen herkennen in wat ze op het scherm zien.
 • Ook nog een paar castingnieuwtjes: Jesse Garcia gaat de hoofdrol spelen in de Disney+ film Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day en Gabriel Iglesias is toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen van The Santa Clauses.

Overig nieuws

 • De legendarische Disney animator Burny Mattinson is overleden. Hij is 87 jaar oud geworden. Mattinson was maar liefst 70 jaar lang werkzaam voor Walt Disney Animation Studios (en daarmee de langstzittende medewerker). Naast animator werkte hij ook als regisseur, producer en storyboard artiest.
 • In Duitsland in Hamburg zal vanaf voorjaar 2024 de musical Hercules opgevoerd worden. Stage Entertainment produceert de show. Zij produceren ook de Disney musicals in Nederland zoals recent nog Aladdin en binnenkort Aida. Of Hercules uiteindelijk ook hier te zien zal zijn, is afwachten.
 • Onder luid applaus heeft gouverneur Ron DeSantis in de brandweerkazerne van het Reedy Creek Improvement District de wet over de nieuwe vorm van het District ondertekend. Bij deze bijeenkomst waren ook een aantal toespraken te horen. Zo ook van de chef van de brandweer, die de overname door de staat steunt. Na de persconferentie heeft DeSantis de namen van de kandidaten voor de board van het nieuwe Central Florida Tourism Oversight District.
 • In een nieuw boek van de gouverneur van Florida, dat binnenkort verschijnt (volgens het perfecte draaiboek richting een gooi naar Amerikaanse presidentschap), beschrijft DeSantis het gesprek wat hij had met oud-CEO Bob Chapek, ten tijde van de ophef over de ‘Don’t say gay-wet’. DeSantis zei hierover: ‘Chapek called me. He did not want Disney to get involved, but he was getting a lot of pressure to weigh in against the bill.’ DeSantis had ook nog een ‘advies’ voor Disney voor de bedrijfsvoering:

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.