The Mandalorian-acteur Carl Weathers op 76-jarige leeftijd overleden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 5 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen weekend heeft Disneyland Paris de heropening van het Disneyland Hotel gevierd. Er was een uitgebreide openingsceremonie met een speech van Disneyland Paris president Natacha Rafalski, pyro-effecten en projecties op het hotel.
 • Ondertussen maakt Disneyland Paris zich ook klaar voor het Symphony of Colours-seizoen. Er is een video verschenen die laat zien hoe de decoraties ‘s nachts geïnstalleerd zijn.
 • Het lijkt een trend te worden: gasten die zichzelf evacueren uit een attractie. Nadat het een tijdje geleden bij It’s a small world in Disneyland Paris gebeurde, was er nu in Walt Disney World een vrouw die de PeopleMover op eigen houtje verliet.
 • Disney heeft ‘s nachts het water getest van Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom. Walt Disney World News Today heeft een bouwupdate met foto’s.
 • In EPCOT is sindskort een Nederlandse lekkernij te koop. Vlakbij de uitgang van Frozen Ever After zijn namelijk stroopwafels te koop. Het is natuurlijk een opvallende snack, omdat deze in het Norway-paviljoen te koop is.
 • Anthony Daniels, de acteur die C-3PO speelt in Star Wars, heeft tijdens MegaCon in Orlando laten weten dat hij iets gefilmd heeft voor de Galactic Starcruiser: “Vreemd genoeg zou ik onderdeel worden van dat hotel. Ik had een scène opgenomen met motion capture. Het was geweldig, maar toen sloten ze natuurlijk het hotel.”
 • Over de Galactic Starcruiser gesproken: de oorspronkelijk ingang, waardoor de hotelgasten naar Galaxys Edge werden getransporteerd, is nu veranderd in een check-in punt voor de ‘capture your moments’ photoshoots binnen het land.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft een video uitgebracht die laat zien hoe de Disney+ app gaat werken op de Apple Vision Pro. Ook is de complete lijst van 3D films bekendgemaakt. Dat zijn er in totaal 42.
 • Disney heeft opnieuw veel films verwijderd van Disney+. Het gaat om veel klassieke Disney en Disney Channel films waaronder The Sandlot, The Shaggy Dog, The Reluctant Dragon en Swiss Family Robinson.
 • Er is een nieuwe poster verschenen van de Pixar SparkShort Self. Deze is inmiddels te streamen op Disney+.

Overig nieuws

 • Carl Weathers is op 76-jarige leeftijd overleden. In The Mandalorian speelde hij drie seizoenen lang de rol van Greef Karga. Ook regisseerde hij een aantal afleveringen van die serie. Op Instagram hebben een aantal van zijn Star Wars collega’s, waaronder Pedro Pascal, Katee Sackhoff en Ahmed Best, gereageerd op het nieuws. Buiten de Disney/Star Wars bubbel was hij vooral bekend als Apollo Creed in de Rocky-films.
 • Ahsoka Tano krijgt haar eigen Marvel stripreeks. De serie Ahsoka krijgt namelijk een comic-adaptatie gemaakt door Rodney Barnes, Steven Cummings en Georges Jeanty. De achtdelige reeks is vanaf juli verkrijgbaar.
 • Lucasfilm had een goede avond bij de Grammy Awards. “Helena’s Theme” uit Indiana Jones and the Dial of Destiny won in de categorie Best Instrumental Composition. Uiteraard gecomponeerd door John Williams. In de categorie Best Score Soundtrack for Video Games and Other Interactive Media ging Star Wars Jedi: Survivor naar huis met de prijs. De muziek van die game is gecomponeerd door Stephen Barton en Gordy Haab.
 • Er is een bijzondere actiefoto uit de Efteling opgedoken. Normaal gesproken zou dat geen nieuws zijn voor de Daily Disney Roundup, maar op de foto uit Carnaval Festival zijn Disney-iconen Michael Eisner en Tony Baxter te zien.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.