The LEGO Group en Lucasfilm vieren vijfentwintig jaar Star Wars LEGO

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 31 januari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Gisteren heeft het Disneyland Resort in Anaheim een openingsceremonie gehouden voor het Pixar Place Hotel (voorheen Paradise Pier Hotel). Hierbij was Pete Docter, CCO van Pixar Animation Studios, aanwezig. Het zorgde ook voor een primeur: voor de allereerste keer was het karakter Bing Bong uit Inside Out te zien. In het hotel zal ook Joe Gardner uit Soul te zien zijn achter de piano.
 • Een aantal ervaringen zijn nog niet beschikbaar in het Pixar Place Hotel. Disney heeft aangekondigd dat de Creators Club concierge lounge, met echte props uit de Disney Parken, later dit jaar zal worden geopend. Er zijn wel al foto’s via WDW News Today. Ook openen er later kamers met de thema’s Coco en The Incredibles en de rooftop bar Small Bytes, waarvan nu al wel een volledig menu beschikbaar is.
 • Wat al wel beschikbaar is: de lobby. Daarin staat een gigantische versie van Luxo jr, de lamp die in elke Pixar film te zien is.
 • In Seven Dwarfs Mine Train heeft het schaduweffect van de zeven dwergen die marcheren een update gekregen. Het nieuwe effect is rechtstreeks overgenomen uit de film Snow White and the Seven Dwarfs.
 • Restaurant En Coulisse in het Walt Disney Studios Park zal naar verwachting op 25 april sluiten. Dit is een mogelijke indicator voor wanneer Studio 1 ook zal sluiten wegens de verbouwing die tot 2025 zal duren.
 • Tokyo Disney Resort heeft de volledige evenementenkalender voor 2024 bekendgemaakt, inclusief de feestdagen die tot begin januari 2025 duren.

Bioscoop en Disney+

 • Nu Charlie Cox en Vincent D’Onofrio terug zijn als Daredevil en Kingpin in de MCU, is het de vraag of meer personages uit de Netflix series terug gaan keren. Op sociale media lijkt Krysten Ritter te hinten naar een terugkeer van haar personage Jessica Jones.
 • Er is gisteren een fragment verschenen uit Choir. Deze zesdelige docuserie is sinds vandaag te zien op Disney+.
 • Disney+ blijft zijn bibliotheek met Koreaanse series versterken door Wonderful World binnenkort (1 maart) toe te voegen. Deze serie vertelt het verhaal van Eun Soo-hyun wiens leven op de kop komt te staan nadat haar zoon is vermoord. Tot wanhoop gedreven, wordt Soo-hyun verteerd door wraak.
 • Slecht nieuws voor fans van de Disney Channel serie Secrets of Sulphur Springs. Er komt geen vierde seizoen van de tijdreis-avonturenserie.

Overig nieuws

 • The LEGO Group en Lucasfilm vieren dit jaar het vijfentwintigjarig jubileum van hun samenwerking. In 1999 verscheen namelijk voor het eerst Star Wars LEGO. Daarom brengen ze dit jaar verschillende jubileum sets uit waaronder een R2-D2 en een mini Millennium Falcon.
 • Later dit jaar zal de game Star Wars: Outlaws verschijnen. GamesRadar+ heeft een artikel geschreven over de game waarin beschreven wordt hoe de reputatie van het hoofdpersonage Kay Vess invloed zal hebben op het verhaal maar dat de game wel maar één einde heeft. Hierdoor past het verhaal binnen de canon van Star Wars.
 • Marvel heeft een nieuwe trailer boordevol actie gedeeld voor hun komende stripverhaal ter ere van Black History Month. De titel is Marvel’s Voices: Legends en is vanaf vandaag te koop.
 • Disney en Pixelworks zijn een meerjarige overeenkomst aangegaan om een verzameling TrueCut Motion-titels naar home entertainment-apparaten te brengen. De revolutionaire en bekroonde TrueCut Motion-technologie biedt filmmakers tools voor shot-by-shot motion grading, waardoor nieuwe looks voor het vertellen van verhalen mogelijk worden.
 • De activistische investeerder Nelson Peltz denkt dat The Walt Disney Company winstgevend kan worden in de overvolle streaming-industrie door ESPN+ te bundelen met een grotere speler als Netflix.
 • Disney’s grootste concurrent in Florida, Universal Orlando Resort, heeft gisteren een grote aankondiging gedaan over Epic Universe dat volgend jaar zal openen. Het is nu afwachten hoe Disney hierop gaat reageren.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

 1. Disney komt met aankondiging met 60 miljard ben benieuwd wat ze daar allemaal mee gaan doen . Maar universal kan dan weer komen met een nieuwe Europese versie van bijv Universal Studio’s (en wellicht delen van Epic Universal) in de UK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.