Terug naar Pandora in nieuwe Avatar trailer

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 3 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Nadat we in de Daily Disney Roundup van gisteren al foto’s van World of Frozen in Hongkong lieten zien, heeft Disney nu zelf ook foto’s van het themagebied online gezet.
 • Nu het kerstseizoen in Walt Disney World eraan zit te komen is het ook weer tijd voor de kerstoverlay van de Jungle Cruise. De attractie heet tijdens deze periode Jingle Cruise. Blog Mickey heeft foto’s van alle aanpassingen.
 • Een nieuwe ronde van onderhandelingen tussen Walt Disney World en Cast Member vakbonden is afgerond. Ze zijn het nog niet eens over lonen, zorgkosten, ouderschapsverlof, garantie van uren, premies en pensioenregeling.
 • Bezoekers van Disneyland Resort met een Magic Key kunnen tot en met 10 november gebruik maken van nieuwe Disney PhotoPass Magic Shots. Het gaat om Mr. Toad en Steamboat Willie.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren is tijdens Good Morning America de nieuwe trailer van Avatar: The Way of Water gelanceerd. Tegelijkertijd verscheen ook een nieuwe poster van de film die vanaf 14 december te zien is in de bioscoop.
 • Vandaag verscheen ook een trailer van de documentaire Mickey: The Story of a Mouse. Echter is deze trailer voor Nederlandse kijkers niet nieuw. Toen in september een korte teaser verscheen, plaatste het Nederlandse YouTube account van Disney (waarschijnlijk per ongeluk) al deze volledige trailer.
 • Nadat eerder deze week bekend werd dat Joe Locke gecast is voor de Marvel serie Agatha: Coven of Chaos is nu ook bekend dat actrice Aubrey Plaza een rol heeft in de WandaVision spin-off. 
 • Regisseurs/producers Joe en Anthony Russo zullen voorlopig niet terugkeren naar de MCU, maar werken nu wel voor Disney aan de live action versie van Hercules (die door Guy Ritchie geregisseerd zal worden). Joe Russo heeft gezegd dat het een experimentele musical gaat worden, geïnspireerd door TikTok.

Disney Cruise Line

 • Disney heeft de COVID-19 richtlijnen aan boord van de Disney Cruise Line schepen aangepast. Vanaf 14 november hoeven gasten geen coronatest meer te doen. Ook niet als ze niet gevaccineerd zijn.

Overig nieuws

 • Disney en songwriter Robert Lopez worden aangeklaagd vanwege plagiaat. Daniel Grigson beweert dat zijn liedje “That Girl” uit 2001 te veel lijkt op “Some Things Never Change” uit Frozen II. Hij eist nu de opbrengst van het liedje en dat het in de toekomst niet meer gebruikt wordt.
 • In Amerika komen de midterm verkiezingen er aan en Disney bereidt zich voor op een Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. Bob Chapek heeft telefonisch contact gehad met Republikeinse leiders. In die gesprekken heeft Chapek de oppositie van het bedrijf tegen de zogenaamde ‘Don’t Say Gay’-wet van Florida verdedigd.
 • Dertig jaar geleden verscheen The Mighty Ducks in de bioscoop. Voor deze gelegenheid werkt Disney nu samen met Adidas. Zij brengen het originele tenue uit de film op de markt.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.