Teleurstelling bij Pixar over Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 12 januari 2022.

Bioscoop en Disney+

  • Na Disney’s beslissing om Turning Red rechtstreeks naar Disney+ te sturen, sprak Variety met een aantal Pixar medewerkers. Die zijn extreem teleurgesteld, maar begrijpen het ook nu besmettingen oplopen door de omicron variant.
  • De bioscooprelease van The Bob’s Burgers Movie staat in Nederland gepland op 25 mei. 20th Century Studios heeft nu de eerste trailer naar buiten gebracht.
  • Industrial Light & Magic (ILM) heeft een video online gezet waarin te zien is hoe de visuele effecten in Marvel’s Loki tot stand gekomen zijn. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe Alligator Loki tot leven is gebracht.
  • Analysten verwachten dat Disney+ en Hulu in Amerika uiteindelijk samen zullen smelten. Hierdoor zal de streamingdienst vergelijkbaar zijn met de versie die er internationaal is sinds de toevoeging van Star. Het enige obstakel momenteel is dat Comcast nog 33% eigenaar is van Hulu. In 2024 kan Comcast door Disney gedwongen worden hun aandeel te verkopen.

Nieuws uit de parken

  • Veel reserveringen voor het Star Wars: Galactic Starcruiser hotel in de eerste maanden werden geannuleerd. Toch zijn er veel geïnteresseerden want momenteel is de eerste maand dat het hotel in Walt Disney World geopend zal zijn (maart) alsnog weer helemaal volgeboekt.
  • Later deze maand zal The Grand Floridian Spa in Walt Disney World na bijna twee jaar weer haar deuren openen voor gasten. De spa is opgeknapt met een Victoriaans thema, passend bij Disney’s Grand Floridian Resort.
  • Bouwupdates vanuit EPCOT: Helicopterheld bioreconstruct vloog over de parken in Orlando en maakte wat foto’s boven de bouwplaats in het midden van EPCOT.
  • De blog van Touringplans kijkt nog eens terug op het afgelopen jaar en maakte een mooi lijstje waarbij zij, op hun eigen humoristische manier, herinneringen ophalen aan bijzondere momenten in 2021. Kleine spoiler: nummer 1 was dat rare moment toen een gast de keuze maakte een komkommer te stelen uit Living in the Land in EPCOT.
  • De kaartverkoop voor het speciale feestje voor jaarkaarthouders van Disneyland Parijs ter ere van de lancering van de 30e verjaardag is zojuist van start gegaan! Het feest vind plaats op 25 maart, tickets kosten 49 euro.

Overig nieuws

  •  Oud-Imagineer Jim Shull, die meerdere keren in de podcast werd getipt vanwege zijn actieve Twitteraccount met oude archiefplaatjes van zijn rijke carrière bij Disney, werd eind vorig jaar door de Company vriendelijk verzocht te stoppen met het delen van plaatjes van ‘the backside of magic’. Sindsdien deelt hij nog steeds actief eigen foto’s en tekeningen, maar hij is wel wat sarcastischer geworden in zijn commentaar 🙂

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.