Te Fiti figuur geplaatst in EPCOT

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 12 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het gebied rondom Journey of Water, de walkthrough-attractie in EPCOT, begint steeds meer vorm te krijgen. Afgelopen weekend werd een nieuwe mijlpaal bereikt met de plaatsing van het figuur van Te Fiti.
 • Naast de geruchten over een nieuwe film in Flight of Passage weten we dat Animal Kingdom in ieder geval aandacht besteedt aan Avatar: The Way of Water. Er komt binnenkort een nieuwe projectieshow naar het park. De Tree of Life zal vanaf 12 december tot leven worden gewekt met een speciale show ter ere van de nieuwe film.
 • Het al dan niet terugkeren van de trams op de parkeerplaatsen van de vier parken in Walt Disney World is al langer een ingewikkeld thema. Hoewel de trams op de terreinen van het Magic Kingdom en van Animal Kingdom al weer rijden zijn de andere parken een wandeltocht verwijderd van de geparkeerde auto. Bij EPCOT lijken nieuwe borden te wijzen op een snelle terugkeer van de trams.
 • In 2023 keert het After Dark Event terug naar Disneyland. Er zullen verschillende avonden worden georganiseerd. Naast de bekende Disneyland After Dark: Sweethearts’ Nite, die op verschillende avonden in januari en februari worden georganiseerd, wordt er ook voor het eerst een Disneyland After Dark: Princess Nite georganiseerd. De prijzen voor dit evenement lopen uiteen tussen 129 en 159 dollar.
 • Gasten die in het Disneyland Hotel in Anaheim overnachten worden sinds kort verwelkomd met een gigantisch nieuw tapijt.
 • ‘Onze’ Natacha Rafalski was recent te gast in het Witte Huis voor een staatsdiner ter ere van de banden tussen Frankrijk en de Verenigde Staten. Op een nieuwe foto, gedeeld door Disneyland Parijs, is haar ontmoeting met de beide first ladies vastgelegd.
 • Goed nieuws voor wie met de Thalys naar Disneyland Parijs wil reizen. Vanaf vandaag rijdt deze ook op maandagen rechtstreeks naar het Resort en terug.
 • Oud-Imagineer Jim Shull is weer eens in zijn archief gedoken. Deze keer deelt hij concept art van Disney Wharf. Dit project werd ontworpen voor de haven van Sydney in Australië maar is er uiteindelijk nooit gekomen.

Bioscoop en Disney+

 • Taylor Swift gaat een speelfilm regisseren voor Searchlight Pictures. Ze heeft ook zelf het script geschreven. Eerder dit jaar kwam de populaire zangeres al met de korte film All Too Well.
 • Voor de allereerste keer zijn de Children’s & Family Emmys uitgereikt, verspreid over twee avonden. Sneakerella won maar liefst drie keer. Er waren ook awards voor onder andere The Quest, Muppets Haunted Mansion, Ciao Alberto en The Mysterious Benedict Society.
 • Een tijdje geleden werd bekend dat er gewerkt wordt aan een derde The Princess Diaries film. Maar misschien zullen niet alle acteurs uit de eerste twee films terug keren. Julie Andrews heeft gezegd dat ze denkt dat het niet mogelijk zal zijn dat zij terug zal keren als koningin Clarisse Renaldi van Genovia.
 • De Star Wars film Rogue Squadron lijkt voorlopig nog geen werkelijkheid te worden. Er wordt gezegd dat er problemen waren met het script en dat regisseur Patty Jenkins niet makkelijk is om mee te werken.
 • Het zal een kersttraditie zijn in menig huishouden: The Muppets Christmas Carol kijken. Op Disney+ is nu een versie van de film beschikbaar waarbij het liedje “When Love is Gone” teruggeplaatst is in de film. Deze versie staat onder het kopje Extra’s.
 • In een nieuwe featurette van Willow ligt de focus op de cast en het plezier dat zij hadden tijdens het filmen van de serie.

Overig nieuws

 • Disney’s zender ABC heeft A Very Backstreet Holiday uit de programmaschema’s gehaald. Disney heeft deze beslissing genomen na berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Nick Carter, een van de leden van de Backstreet Boys.
 • Acteur Gary Friedkin is op 70-jarige leeftijd overleden aan complicaties ten de gevolge van COVID-19. Hij speelde in Star Wars: Return of the Jedi een Ewok.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.