Stars on Parade is terug in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 10 januari 2022.

Nieuws uit de parken

  • Dit weekend was het RunDisney weekend in Walt Disney World. Alle Donalteurs en luisteraars die één of meerdere afstanden uit gelopen hebben (tot de Dopey Challenge aan toe): van harte gefeliciteerd! Een prestatie van wereldformaat!
  • Uiteraard kan een beetje controverse in zo’n weekend niet ontbreken: ditmaal zorgde een van de mensen in de publiek met het bordje “You run Disney better than Chapek” daar wel voor!
Het bordje dat voor ophef zorgde (Foto: Donalteur Nico)
  • Vanaf vandaag wordt het Boarding Pass-systeem niet langer gebruikt voor Remy’s Ratatouille Adventure in EPCOT en is de gewone standby-rij geopend voor gasten die de nieuwste attractie van het park willen beleven.
  • Het kan altijd een keer gebeuren dat attracties later opstarten op een dag of dat een storing ervoor zorgt dat een attractie tijdelijk niet beschikbaar is. Een ritje in de Rock ‘n’ Rollercoaster in Disney’s Hollywood Studios was de laatste tijd extra lastig te beleven. Tijdens de afgelopen twee weken was de attractie meerdere malen twee dagen achter elkaar dicht, om vervolgens weer te heropenen.
  • Ophef onder Disney fans: door problemen met de productieketens in de Verenigde Staten kregen gasten in Savi’s Workshop in Galaxy’s Edge geen gratis beschermhoes bij hun zelf in-elkaar-gezette lightsaber. De prijzige experience bleef wel hetzelfde kosten en gasten konden kiezen tussen een plastic zak of bijbetalen voor luxere beschermhoes. Inmiddels heeft Disney de prijs van de experience aangepast om teleurgestelde gasten tegemoet te komen.
  • Hetzelfde gedoe doet zich voor in het Droid Depot, waar ook niet voldoende dozen beschikbaar zijn om de droids in te verpakken.
  • En er kan nog meer gedoe bij in Walt Disney World: De nieuwe Magical Express, nu Mears Connect geheten, heeft nog wel wat bugs op te lossen… Verschillende gasten missen hun vluchten vanwege onnodige vertragingen en miscommunicatie tussen Mears en Disney.
  • Hoewel de opening van Star Wars: Galactic Starcruiser steeds dichter bij komt, lijken nog steeds gasten hun boekingen voor het verblijf te annuleren. Waar de maand april in december nog bijna was volgeboekt zijn er nu voor bijna de hele maand nog tickets te boeken. Wellicht dat het negatieve beeld wat veel gasten nu hebben van de experience wordt bijgesteld zodra mensen de belevenis daadwerkelijk hebben doorgemaakt.
  • Goed nieuws uit Parijs: vanaf vandaag rijdt Stars on Parade zijn rondjes weer door het Disneyland Park!

Bioscoop en Disney+

  • Opnieuw zal een Pixar film de bioscoop overslaan. Na Soul en Luca zal ook Turning Red rechtstreeks naar Disney+ gaan. De film is vanaf 11 maart te streamen zonder extra kosten.
  • De Golden Globes zijn weer uitgereikt en Disney viel verschillende keren in de prijzen. Zo won West Side Story beste film (musical of comedy), beste actrice (Rachel Zegler) en beste actrice in een bijrol (Ariana DeBose). Encanto werd uitgeroepen tot de beste animatiefilm van het jaar. Michael Keaton won de prijs voor beste acteur in de Hulu/Disney+ serie Dopesick.
  • Na het (financiële) succes van Jungle Cruise kon een sequel natuurlijk niet uitblijven. Volgens één van de producenten van de eerste film is de tweede nu op komst.
  • Toevallig kwam in de bijpraat-Roundup van afgelopen vrijdag het downloaden nog voorbij. Black Widow kwam vorig jaar direct als digital release beschikbaar, waardoor de film direct in goede kwaliteit te downloaden was. Dit geintje heeft Disney 600 miljoen dollar gekost, volgens berekeningen van Deadline.
  • Alhoewel Spider-Man: No Way Home maar drie dagen in de Nederlandse bioscopen te zien was, blijft de film het in de rest van de wereld bijzonder goed doen. Voor het vierde weekend op rij was het de best bezochte film in de Verenigde Staten.
  • In een nieuwe featurette van Hawkeye komen we meer te weten over Lucky the Pizza Dog die dankzij visuele effecten de iconische ‘wink’ kreeg.
  • Hoewel het liedje ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit Encanto nu al een tijdje bovenaan alle hitlijstjes staat en door miljoenen mensen gestreamd is, doet het liedje niet mee voor een Academy Award! Variety legt uit waarom.

Overig nieuws

  • Komiek en acteur Bob Saget is onverwacht overleden. Hij was 65. In Amerika was hij op ABC te zien met Full House en America’s Funniest Home Videos.
  • Een octrooi van Disney voor het projecteren van bewegende 3D beelden op objecten is goedgekeurd door het octrooibureau USPTO. De technologie kan ingezet worden om voor idividuele bezoekers in de parken beelden te projecteren op objecten, gebouwen of muren.
  • Disney, Lucasfilm en de organisatie FIRST zijn een samenwerking gestart. Doormiddel van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde willen zij jongeren meer vertrouwen geven en ze inspireren om de leiders van de toekomst te worden. In onderstaande video vertellen Hayden Christensen (Anakin Skywalker), Ming-Na Wen (Fennec Shand) en Kelly Marie Tran (Rose Tico) over Build the Future powered by Force for Change.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.