Star Wars: Hunters game heeft eindelijk een releasedatum

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 1 mei 2024.

Nieuws uit de parken

  • Afgelopen weekend konden gasten van Tokyo Disney Resort onverwacht genieten van een droneshow boven Fantasy Springs. Onder andere onderstaande video toont tientallen drones die lichten in de lucht laten twinkelen en de naam ‘Fantasy Springs’ tonen.
  • Disney heeft de Moederdag-food guide voor Walt Disney World en Disneyland aangekondigd. Hier zijn de hoogtepunten: in het Walt Disney World Resort zijn diverse lekkernijen te vinden in de resorts zoals een Sunflower Cake en de Mother’s Day Croissant. In het Disneyland Resort kan je genieten van een Moederdag brunch bij Plaza Inn en genieten van een Mickey-shaped Mother’s Day Cookie bij het Grand Californian Hotel & Spa.
  • De TARDIS van Doctor Who is geland op de esplanade van het Disneyland Resort bij Downtown Disney District ter promotie van de komende seizoenspremière op Disney+. De TARDIS is een oud blauw politiehokje en dient als ruimteschip/tijdmachine. Het nieuwe seizoen zie je in Nederland vanaf 11 mei op Disney+.
  • Tijdens de verlengde sluiting van The Haunted Mansion in Disneyland gaat het gerucht dat de zolder en scènes met de Hitchhiking Ghosts worden bijgewerkt. Dit gerucht wijst op een nieuwe bruid en een nieuwe scène om haar heen, evenals het gebruik van projecties voor de Hitchhiking Ghosts in spiegels. Disney’s plannen kunnen echter nog altijd veranderen.
  • It’s a Small World bestaat dit jaar zestig jaar. In D-Tales hebben we er al uitgebreid bij stilgestaan, maar nu begint ook Disneyland Park in Anaheim eraan: er zijn speciale photo ops beschikbaar nabij de attractie waarin ook de Worlds Fair nog een plekje krijgt.
  • De nieuwe Better Together: A Pixar Pals Celebration! Parade in Disney California Adventure heeft Amerikaanse Gebarentaal (ASL) geïntegreerd in de danschoreografie. Tijdens de parade zelf gebruiken de personages geen gebarentaal, maar dansers op de grond gebruiken soms gebaren voor ‘Better Together’.
  • De bouw van Tiana’s Bayou Adventure bij Disney heeft anderhalf jaar geduurd en nadert nu voltooiing voor de zomer van 2024. Recente ontwikkelingen tonen dat het project grote vorderingen maakt, met de onthulling dat de steigers zijn verwijderd, wat wijst op bijna voltooide externe constructie.
  • Er verschijnen steeds meer nieuwe DVC-cabins in Disney’s Fort Wilderness Resort. Er zullen ongeveer 350 hutten worden vervangen, hoewel de oorspronkelijke concept art groen toonde, is het groen op deze hutten van weerbestendig materiaal en niet de definitieve buitenbekleding.
  • Disney’s Yacht Club Resort zal begin 2025 enkele gastenkamers renoveren van januari tot mei. Sommige kamers zullen tijdens de dagelijkse uren bouwwerkzaamheden ervaren, maar de meeste voorzieningen blijven beschikbaar.
  • Bij Disney Springs in Walt Disney World wordt Moederdag gevierd met een fotomoment, gesponsord door AdventHealth. Gasten kunnen foto’s maken bij een ‘Mom!’-bord in een bloembed, hoewel er geen officiële fotograaf aanwezig is. Er zijn ook leuke borden om vast te houden, zoals ‘Mom’s Favorite’ en ‘Moms are incredible’.
  • Jaarpashouders van Disneyland Paris zijn uitgenodigd voor een speciale preview van de stuntshow Alice and the Queen of Hearts: Back to Wonderland in het Walt Disney Studios Park. Op 7 mei gaan de inschrijvingen open, de tijden en data verschillen per type pas.
  • De Molly Brown is dinsdag teruggekeerd in het water van Riverboat Landing. Hij heeft een langverwachte schilderbeurt ontvangen en is klaar om later deze week weer volop over de Rivers of the Far West.
  • Disneyland Paris, samen met Disney en Make-A-Wish, vervult al jarenlang dromen van zieke kinderen. Op World Wish Day op 29 april jl. vierden zij dit met een speciale parade en activiteiten in het park, waar 85 Make-A-Wish kinderen een onvergetelijk weekend beleefden.

Bioscoop en Disney+

  • De laatste trailer voor Kingdom of the Planet of the Apes is gisteren verschenen. Je kan deze film vanaf 8 mei in de bioscoop gaan zien.
  • Chris Hemsworth kijkt kritisch terug op de teleurstellende film Thor: Love and Thunder in een nieuw interview met Vanity Fair. Hij voelde dat hij “te veel in improvisatie en gekkigheid verstrikt raakte, wat resulteerde in zelfparodie”. Hemsworth voelt dat hij de fans een betere Thor-film verschuldigd is vanwege de ontvangst van de vierde film.
  • Disney heeft op Instagram de reactievideo gedeeld van de cast van The Festival of the Lion King in Disney’s Animal Kingdom na de release van de trailer van Mufasa: The Lion King. De film zal op 18 december in de bioscoop verschijnen.
  • Na drie jaar is met de lancering van de laatste aflevering van het derde seizoen is de animatieserie The Bad Batch tot een einde gekomen. Of de karakters ooit terugkeren in een andere serie is tot op heden nog niet bekend.
  • Sony’s nieuwe Marvel-film, Madame Web, met Dakota Johnson in de hoofdrol als Cassandra, een paramedicus met psychische krachten, krijgt gemengde recensies maar zal in de Verenigde Staten eerder dan verwacht op Netflix verschijnen, namelijk op 14 mei 2024 in de Verenigde Staten. In andere gebieden, waaronder in Nederland, zal de film pas veel later te zien zijn.
  • Auteur C.J. Sansom, bekend van de historische bestseller Shardlake-romans, is op 71-jarige leeftijd overleden na een jarenlange strijd tegen multiple myeloma. Zijn collega’s en vrienden herinneren zich zijn humor en integriteit. Uitgerekend vandaag is de serie Shardlake verschenen op Disney+.

Overig nieuws

  • De free-to-play game Star Wars: Hunters heeft eindelijk een releasedatum. Op 4 juni wordt de door Zynga ontwikkelde game gelanceerd op iOS, Android en Nintendo Switch. De game werd in 2021 al aangekondigd en is meerdere keren uitgesteld. In een aantal landen was de game al wel speelbaar via een soft launch, maar in Nederland hebben we al die tijd moeten wachten.
  • Nog meer game nieuws: de Avatar: Frontiers of Pandora game heeft een grote update gekregen. Ubisoft neemt je in onderstaande video mee door alle diverse nieuwigheden.
  • Volgend jaar zullen bekende acteurs als Anthony Daniels en Temuera Morrison, samen met Lucasfilm-artiest Doug Chiang en stemactrice Ashley Eckstein, aanwezig zijn op Star Wars Celebration Japan. Daniels speelde C-3PO in alle Star Wars-trilogieën, terwijl Morrison Jango Fett en Boba Fett vertolkte. Het zijn de eerste namen die bekend gemaakt zijn, maar er zullen er meer volgen.
  • Vier Star Wars Day met drie nieuwe digitale wallpapers van iconische personages: BB-8, Chewbacca en Boba Fett. Je kan je apparaat versieren en je voorbereiden op de feestdag.
  • eBay heeft Your Side of the Fourth aangekondigd, een verzameling zeldzame en iconische items uit de Star Wars franchise samengesteld door actrice Billie Lourd. De collecties omvatten items van de Light Side en Dark Side, gecureerd door Billie, en zijn beschikbaar voor veiling vanaf $0.54. Billie Lourd is de dochter van Carrie Fisher en speelde zelf ook een rol in de laatste trilogie.
  • De Funko Pops ter ere van het 25-jarig bestaan van The Phantom Menace zijn vanaf nu te pre-orderen. Er zijn pops te koop van Obi-Wan Kenobi, Jar Jar Binks, Anakin (Annie) Skywalker, Padme, Queen Amidala, Darth Maul, de ‘roger roger’ R0-GR en Watto, de slavendrijver.
  • Over vijfentwintig jaar gesproken: de samenwerking tussen LEGO en Star Wars bestaat dit jaar ook vijfentwintig jaar en dat wordt niet alleen gevierd met nieuwe sets. Op het YouTube kanaal Star Wars Kids is een nieuwe short verschenen met personages uit de films, series en zelfs games.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.