Stan Lee docu vanaf 16 juni op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 19 april 2023.

Nieuws uit de parken

 • Opnieuw zeldzame karakters in Disney’s Animal Kingdom ter gelegenheid van Earth Week: deze keer zijn Jane en Terk uit Tarzan gespot.
 • Ook tijdens Disneyland After Dark: Throwback Nite zijn er bijzondere karakters gespot. Daar liepen opeens namelijk de vader en moeder uit Carousel of Progress rond.
 • Disneyland Parijs viert op 4 mei Star Wars Day (“May the 4th be with you!”). Op het programma staat onder andere meet & greets met Star Wars karakters, een First Order March, een BB-8 Magic Shot en een screening van Young Jedi Adventures in Videopolis.
 • De befaamde Disney-kunstenaar en voormalig Imagineer Eric Robison heeft een schilderij gemaakt ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Tokyo Disney Resort.

Bioscoop en Disney+

 • Tijdens het Tribeca Film Festival zal de documentaire Stan Lee in première gaan. Op 16 juni is deze vervolgens te streamen op Disney+. De documentaire staat stil bij 100 jaar Stan Lee. Van zijn jeugd in New York als Stanley Lieber tot de totstandkoming van Marvel Comics.
 • The Little Mermaid zal een speelduur hebben van twee uur en vijftien minuten. Het is daarmee de langste live action remake tot nu toe. De animatiefilm uit 1989 had een speelduur van “slechts” 83 minuten.
 • Disney+ maakt zich klaar voor de release van Peter Pan & Wendy op 28 april. Gisteren verscheen een nieuwe promo.
 • Terwijl er meestal geheimzinnig gedaan wordt over Marvel films en series, lijkt actrice Patti LuPone zich daar weinig van aan te trekken. Ze heeft namelijk onthuld dat ze in Agatha: Coven of Chaos de rol van Lilia Calderu speelt. Ze is onderdeel van een heksenverbond samen met Kathryn Hahn (Agatha) en Aubrey Plaza.
 • Disney heeft aangekondigd dat de eerste zes afleveringen van het tweede seizoen van Chip ‘n’ Dale: Park Life op 24 mei toegevoegd worden op Disney+.
 • Tijdens Star Wars Celebration is een Rey Skywalker film aangekondigd van regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy. Schrijver Damon Lindelof verliet het project vroegtijdig en heeft daar nu voor het eerst op gereageerd: “The movie is still happening, but unfortunately not with me. I wish them all the best of luck. Sharmeen Obaid-Chinoy is an incredible director, and I can’t wait to see what she comes up with.”

Overig nieuws

 • Men is officieel begonnen met een poging tot het teniet doen van de ontwikkelingsovereenkomst tussen het Central Florida Tourism Oversight District (voorheen Reedy Creek Improvement District) en Walt Disney World. Ondertussen wordt Ron DeSantis bekritiseerd door Donald Trump.
 • DeSantis heeft ooit beweerd dat Disney in Florida niet genoeg belasting betaalt. Disney heeft inmiddels laten weten dat zij vorig jaar 1,146 miljard dollar aan belastingen heeft betaald. En volgens Disney zijn ze daarmee de grootste belastingbetaler in Centraal-Florida.
 • De racegame Disney Speedstorm is nu beschikbaar in Early Access voor PC en consoles. Voor deze gelegenheid verscheen ook een nieuwe trailer.
 • Jonathan Majors en zijn talent manager Entertainment 360 hebben een punt gezet achter hun samenwerking. Dit nieuws komt drie weken nadat hij gearresteerd werd op verdenking van mishandeling. Of dit alles nog gevolgen gaat hebben voor zijn rol als Kang the Conqueror in de MCU is nog niet bekend.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.