Splash Mountain wordt Tiana’s Bayou Adventure

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 4 juli 2022.

Nieuws uit de parken

  • Afgelopen vrijdag is tijdens ESSENCE Fest in New Orleans de naam van de attractie gebaseerd op The Princess and the Frog bekendgemaakt. Splash Mountain zal na de retheming door het leven gaan als Tiana’s Bayou Adventure. Imagineers zijn regelmatig naar Louisiana afgereisd om research te doen. Bekijk hier ook concept art van de outfit van Tiana. De attractie opent in het najaar van 2024 in Disneyland in Anaheim en Walt Disney World. DSNY Newscast verwacht, op basis van de grootte van de retheming, dat de attractie eind 2022 dichtgaat.
  • Vandaag is het 4th of July oftewel onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten. Voor deze gelegenheid zal Spaceship Earth in EPCOT verlicht worden in de kleuren van de Amerikaanse vlag. Daarnaast wordt er een extra onderdeel aan Harmonious worden toegevoegd. Ook in het Magic Kingdom zal een speciale vuurwerkshow, Disney’s Celebrate America!, worden vertoond. Het is aardig druk dit weekend, dus gisteravond werden de shows ook al vertoond.
  • For the First Time in Forever: A Frozen Sing-Along Celebration in Disney’s Hollywood Studios zal in augustus dicht gaan voor een refurbishment.
  • Maak maar alvast ruimte in je boekenkast. Het eerder aangekondigde boek The Art of Disneyland Paris is vanaf morgen te koop op verschillende plekken in het resort.
  • Disneyland Parijs lijkt de smaak te pakken te hebben betreft mobile ordering: Last Change Café is aan het aanbod toegevoegd, waardoor de teller op vijf locaties komt.

Bioscoop en Disney+

  • Acteur Taron Egerton, bekend van de Kingsman films, zegt dat hij gesprekken gehad heeft met Marvel Studios president Kevin Feige. Hij hoopt ooit de kans te krijgen om de rol van Wolverine te spelen.
  • Krystina Arielle is de presentatrice van Star Wars: The High Republic Show op het YouTube kanaal van Star Wars. Vorig jaar werkte ze een maand lang als figurant op de set van Obi-Wan Kenobi. Daar is toen onderstaande behind the scenes video gemaakt.
  • The Muppets hebben een nieuw logo. Deze grijpt terug naar de stijl die gebruikt werd voor The Muppet Show.
  • Minder leuk Muppets nieuws: Afgelopen vrijdag was er een ongeluk op de set van de Disney+ serie The Muppets Mayhem. Een truck van de crew botste tegen een boom aan op de rand van een klif vlakbij Griffith Observatory in Los Angeles. Er zou niemand gewond zijn geraakt, maar mogelijk laait de discussie in Hollywood over te lange werkdagen nu weer op.
  • De acteur Hugo Speer is ontslagen wegens ongepast bedrag bij de serie reboot van The Full Monty voor Disney+. Na de beschuldigingen is een onderzoek gestart met als uikomst dus zijn ontslag. Speer zelf, die ook te zien was in de film uit 1997, ontkent de beschuldigingen.
  • Op 15 juli verschijnt Zombies 3 op Disney+. Disney heeft nu alvast een liedje uit de film vrijgegeven. Het nummer heet “Alien Invasion”.

Disney Cruise Line

  • Er was veel om te doen: het Kaiburr Crystal drankje van maar liefst 5000 dollar aan boord van de Disney Wish. Het drankje is echter niet het enige wat je krijgt voor die prijs. Naast een paar cadeaus zoals een fles wijn, een rugzak en een waterfles krijg je ook een bezoek aan Skywalker Ranch. Een plek die normaal gesproken niet open is voor publiek. Ook verlaat je het schip onder begeleiding voor een thema-ervaring.
  • Op de Disney Wish is ook een nieuwe attractie geopend: de AquaMouse. Deze waterglijbaan heeft de nieuwe Mickey Mouse Shorts als thema, net als Mickey & Minnie’s Runaway Railway.

Overig nieuws

  • Vanaf 1 augustus is een mini LEGO set verkrijgbaar van The Haunted Mansion. De set bestaat uit 680 onderdelen.
De Haunted Mansion mini-set. Bron: LEGO

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.