Society of Explorers and Adventurers naar het witte doek

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 14 oktober 2022.

Nieuws uit de parken

 • De Walt Disney Legacy Awards ceremonie, waarin Cast Members geëerd worden, vond plaats in Disneyland Parijs in aanwezigheid van Disney Parks Chairman Josh D’Amaro, International Managing Director Jill Estorino en Disneyland Parijs President Natacha Rafalski.
 • Disneyland Parijs heeft de onderhoudskalender voor de rest van het jaar bekend gemaakt. Verschillende attracties zullen een aantal dagen dicht zijn voor onderhoud. It’s a Small World en Les Mystères du Nautilus zijn voor langere tijd gesloten. Star Wars: Hyperspace Mountain is in de week van 5 december gesloten, maar in het weekend (10-12 december) is hij alweer open.
 • Disney heeft een vergunning aangevraagd bij Orange County om te beginnen met de werkzaamheden aan Splash Mountain. Die attractie krijgt een nieuw thema en wordt Tiana’s Bayou Adventure.
 • De Washington Post heeft een longread gewijd aan de eerder besproken prijsstijgingen in de Amerikaanse parken. Onder anderen Len Testa van Touringplans komt in dit artikel aan het woord.

Bioscoop en Disney+

 • Volgens Deadline werkt Disney aan een film over de Society of Explorers and Adventurers (S.E.A.), de fictieve organisatie die in verschillende attracties een rol speelt. Het script wordt door Qui Nguyen geschreven (Strange World en Raya and the Last Dragon). De film wordt geproduceerd door het productiebedrijf Maximum Effort van Ryan Reynolds. Overigens staat het andere project, de serie van Ron D. Moore, blijft ook bestaan. Deze speelt zich af in het Magic Kingdom Universe.
 • De eerste poster van de live action versie van The Little Mermaid is gisteren verschenen. Op de poster zien we Halle Bailey als Ariel.
 • Er zijn drie nieuwe castleden van de serie Percy Jackson and the Olympians bekend gemaakt. Het gaat om Adam Copeland als Ares, Suzanne Cryer als Echidna en Jessica Parker Kennedy als Medusa.
 • Op 9 november verschijnt Save Our Squad with David Beckham op Disney+. De trailer van deze docuserie kun je nu bekijken.
 • De grote hit uit de Pixar-film Coco is natuurlijk ‘Un Poco Loco’. Pixar brengt nu een bijzondere video met getalenteerde muzikanten die de hit in verschillende Latijnse muziekstijlen brengen. Genieten!

Disney Cruise Line

 • Vaar mee met Marvel Entertainment op de Disney Wish, het nieuwe schip van de Cruise Line. Samen met Xochtli Gomez (aka America Chavez in het MCU) en de twee Ms. Marvel-acteurs Yasmeen Fletcher (Nakia) en Laurel Marsden (Zoe).

Overig nieuws

 • De grote nieuwe game-hit van Disney, Dreamlight Valley, krijgt de eerste content update sinds het bestaan. Op 19 oktober zullen een nieuw ‘star path’ en een heleboel nieuwe schurken worden toegevoegd.
 • Jar Jar Binks is een controversieel karakter binnen de wereld van Star Wars. Zijn vertolker Ahmed Best, die destijds heel veel haatreacties kreeg, werkt nu aan een one man show waarin hij zijn kant van het verhaal gaat vertellen.
 • Ook Marvel viert volgend jaar de honderdste verjaardag van The Walt Disney Company. Verschillende comics krijgen een variant cover met Mickey, Minnie, Donald en anderen.
 • In de categorie ‘merchandise roundup’: Een prachtige set ornamenten met de gouden 50 Years Walt Disney World beelden van Dumbo, Tinker Bell, Stitch, Orange Bird, en Winnie de Pooh is vanaf nu verkrijgbaar in het resort.
 • Er is een nieuwe trailer voor Spider-Man: Miles Morales voor de PC. Hierin wordt de aandacht gelegd op de features van deze versie van de game (releasedatum: 18 november).

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.