Sneak preview van Mickey & Minnie’s Runaway Railway

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 26 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Mickey & Minnie’s Runaway Railway in Mickey’s Toontown gaat bijna open. De mensen van Laughing Place mochten de attractie al bezoeken en heeft een hoop foto’s en een video gemaakt van de wachtrij. De attractie is gevuld met verwijzingen en kleine grapjes uit de geschiedenis van Mickey, inclusief een volledig nagebouwd model van Potato Lincoln uit Potatoland, een iconische aflevering van de animatieserie.
 • In Disneyland is op Main Street een standbeeld geplaatst van Mickey ter gelegenheid van Disney 100. Het citaat op het beeld is echter niet helemaal correct. Er staat “It all started with a mouse”, maar het correcte (en volledige) citaat is “I only hope that we never lose sight of one thing – that it was all started by a mouse”.
 • De Disneyland Monorail heeft een nieuwe look gekregen. Deze staat ook in het teken van Disney 100.
 • Nu Splash Mountain in Walt Disney World gesloten is, is het natuurlijk de vraag wanneer de versie in Disneyland aan de beurt is. Volgens een gerucht gaat dat in mei gebeuren.
 • RunDisney heeft details naar buiten gebracht over de Coast to Coast Race Challenge. Als je in 2024 een race van minimaal 10 mijl volbrengt in Disneyland én Walt Disney World in hetzelfde kalenderjaar dan krijg je een speciale medaille.
 • Euro Disney, l’album officiel is verschenen. Het is voor het eerst dat een album voor Disneyland Parijs is verschenen op vinyl. Er is een kant met muziek van “vandaag” en een kant met muziek van “gisteren”.

Bioscoop en Disney+

 • De prijs van Disney+ in Nederland is voor nieuwe klanten omhoog gegaan. Een maandabonnement was €8,99 maar is nu €9,99. Voor een jaarabonnement betaal je nu €99,90 terwijl dat €89,90 was. Streamwijzer vermoedt dat huidige abonnees voorlopig nog van de oude prijs kunnen profiteren.
 • Hulu en Disney+ hebben de banden verbroken met de stemacteur en producer Justin Roiland nu hij beschuldigd is van huiselijk geweld. Hij heeft Solar Opposites mede bedacht en is ook als stemacteur te horen in de serie. Hij heeft ook aan het recent verschenen Koala Man gewerkt.
 • In een nieuwe featurette vertellen Paul Rudd, Michelle Pfeiffer, Evangeline Lilly over Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Jonathan Majors vertelt over Kang the Conqueror, de grote slechterik van Phase 5.

Overig nieuws

 • Opnieuw een update over het sneeuwschuiverongeluk van Jeremy Renner. Uit het politierapport blijkt dat de Marvel acteur probeerde te voorkomen dat de sneeuwschuiver zijn neef zou raken. Hij werd dus slachtoffer van zijn eigen heldenactie.
 • Funko heeft heel wat Funko Pops ter gelegenheid van Disney 100. Er is er ook een van Walt die een ritje maakt met de Disneyland Railroad. Deze is exclusief bij Amazon verkrijgbaar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.