Shows en parades gecanceld vanwege staking in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 24 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Door de staking gisteren in Disneyland Parijs is er veel entertainment niet doorgegaan. Het gaat dan bijvoorbeeld Rhythms of the Pride Lands, Stars on Parade en bepaalde uitvoeringen van Dream… and Shine Brighter.
 • De afgelopen weken zijn stuk voor stuk decoraties van de vijftigste verjaardag van Walt Disney World verwijderd. Inmiddels is het kasteel van Cinderella weer terug in de oude staat van voor de vijftigste verjaardag.
 • In Disney’s Polynesian Village Resort is een Disney Vacation Club toren in aanbouw. BlogMickey heeft een bouwupdate vanuit de monorail.
 • Ook een update van Tiana’s Bayou Adventure. Er zijn nieuwe steigers verschenen op de plek waar de Tiana’s Foods watertoren moet komen.
 • Bij Soarin’ Around the World in Disney California Adventure is het vanaf nu ook mogelijk de attractie te betreden via single rider. Er is momenteel geen aparte wachtrij. Na het aanspreken van een Cast Member word je naar de Lightning Lane wachtrij gestuurd.

Bioscoop en Disney+

 • In 2021 maakte Florence Pugh haar MCU debuut als Yelena Belova in Black Widow. Daar kreeg ze veel kritiek op van de independent film community. Maar Pugh vind dat onzin. Na Black Widow was ze ook te zien in de serie Hawkeye en binnenkort ook in de film Thunderbolts.
 • Sinds vanochtend staat American Born Chinese op Disney+. In de serie spelen stunts een belangrijke rol en die zijn het hoofdonderwerp van een nieuwe behind the scenes featurette.
 • Nu Auli’i Cravalho heeft onthuld dat zij niet Moana gaat spelen in de live action remake, is Disney op zoek naar een actrice voor die rol via een open casting call. Auditanten moeten een Pacifische eilanden achtergrond hebben.

Overig nieuws

 • Terwijl er een politieke strijd woedt tussen de gouverneur Ron DeSantis en Disney, heeft de CEO van Nike, John Donahoe, gezegd dat het belangrijk is voor bedrijven om te vechten voor de waarden die integraal deel uitmaken van hun merken. Het conflict tussen Disney en DeSantis heeft volgens een peiling een negatief effect op de reputatie van Disney.
 • Het overlijden van acteur Ray Stevenson heeft zijn collega’s bij de Star Wars serie Ahsoka geschokt. Op sociale media en starwars.com hebben een aantal van hen, waaronder Dave Filoni en Rosario Dawson, gereageerd.
 • Met de release van Spider-Man: Acros the Spider-Verse voor de deur komt de game Fortnite met een aantal Spider-Verse features: web-shooters met een Miles Morales look en een Spider-Man (Miles Morales) outfit.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.