Shōgun beleeft recordbrekende première op Hulu en Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 7 maart 2024.

Nieuws uit de parken

  • In Disneyland Paris is een nieuwe snacklocatie geopend. Het heet Overland Trail Café en bevindt zich tegenover Big Thunder Mountain en naast Casa de Coco – Restaurante de Familia. Er worden churros en turkey legs verkocht.
  • Het Discoveryland Theatre in Disneyland Paris gaat op 12 april weer open. Dat is bekend gemaakt nu de bouwhekken om het theater zijn geplaatst. Op het bijschrift wordt gesproken over een ‘next immersive experience’: een nieuwe show?
  • We hebben al de Tiana animatronic gezien uit Tiana’s Bayou Adventure, maar nu weten we van nog twee andere animatronics. In een inmiddels verwijderd bericht op Instagram heeft Michael-Leon Wooley, stem van Louis, het over animatronics van Louis en Charlotte.
  • Het lijkt erop dat Walt Disney World binnenkort misschien een aanpassing gaat doen aan de manier van wachten bij TRON Lightcycle / Run. Ze vragen bezoekers in een e-mail survey namelijk of ze een virtuele of een traditionele wachtrij prefereren.
  • Het Disney Parks Blog heeft een bericht gepubliceerd over drie bijzondere topiaries die te zien zijn tijdens het EPCOT International Flower & Garden Festival. Een daarvan is de allereerste topiary met projection mapping: Dante uit Coco.
  • Verhalen uit de oude doos is iets waar ex-Imagineers Jim Shull en Frank Mezzatesta graag doen. In een X-thread memoreren de twee de testdagen van Test Track in 1997, waarbij de auto’s regelmatig van de baan af vlogen.
  • Mocht je binnenkort gaan eten in het restaurant Sanaa, gevestigd in Disney’s Animal Kingdom Lodge, probeer dan het nieuwe toetje dat geïnspireerd is op de dieren die in de savanne van het park zijn vertegenwoordigd.
Het toetje in kwestie, te krijgen in Sanaa, Animal Kingdom Lodge.

Bioscoop en Disney+

  • De FX serie Shōgun heeft veel kijkers getrokken naar Disney+, Hulu en Star+. Naar de eerste aflevering keken wereldwijd 9 miljoen mensen. Het is daarmee de nummer 1 première van een General Entertainment-serie. In de VS is Shōgun de nummer 1 FX-première op Hulu, net vóór seizoen 2 van The Bear. Internationaal is het de nummer 1 in alle General Entertainment-series, vóór seizoen 1 van The Kardashians.
  • De titels van de afleveringen van X-Men ’97 zijn onthuld. De serie start op 20 maart met een dubbele aflevering en zal in totaal tien afleveringen bevatten.
  • Tim Allen keert terug met een nieuwe sitcom op ABC. De serie van 20th Television gaat Shifting Gears heten. Allen was eerder te zien in de ABC sitcoms Home Improvement en Last Man Standing.
  • Terwijl 9-1-1 al op 14 maart terugkeert (voor het eerst op ABC), moeten de fans van de spin-off 9-1-1: Lone Star iets langer wachten. Het nieuwe seizoen is pas vanaf het najaar te zien op Fox. Beide series zijn in Nederland te zien op STAR Channel en natuurlijk Disney+.
  • Fragmenten uit de originele Star Wars-films zoals ze rond 2003 in Chili werden uitgezonden, gaan viral vanwege de bijzondere manier waarop een tv-station reclamespots voor het bier Cerveza Cristal erin verwerkt heeft.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.