Shanghai Disneyland weer geopend voor publiek

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 8 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het begint bijna routinenieuws te worden, maar we zijn er toch blij mee: vandaag is Shanghai Disneyland weer geopend voor het publiek. De vorige openstelling duurde vier dagen voordat het park weer dicht moest, maar inmiddels lijken de eisen en maatregelen van de Chinese overheid wat minder streng geworden.
 • De voltooiing van het World of Frozen-gebied in Hong Kong is wat dichterbij gekomen. Cast Members mochten één van de ijssculpturen signeren die later op het kasteel van Arendelle worden geplaatst.
 • In Disneyland Parijs is Indiana Jones Adventure Outpost opnieuw geopend na een periode van sluiting.
 • Na de eerdere digitale speurtocht in het Disneyland Park te ere van de 30e verjaardag wordt er nu een interactieve speurtocht in Disney Newport Bay Club uitgerold. Het is onduidelijk of een vergelijkbaar spel ook voor andere hotels in ontwikkeling is.

Bioscoop en Disney+

 • Op 4 januari 2023 start het tweede seizoen van The Bad Batch met een dubbele aflevering. Gisteren verscheen een nieuwe trailer en poster van deze Star Wars animatieserie. De trailer is er ook in een Nederlands gesproken versie.
 • Er komt een nieuwe Simpsons-short naar Disney+. Deze keer staat het korte filmpje volledig in het teken van kerst, waarbij de bekende familie kennis maakt met Andrea Bocelli en zijn gezin.
 • Thor: Love and Thunder is niet door iedereen enthousiast ontvangen. Toch is de film bovenaan een eindejaarslijstje terecht gekomen. Het was het afgelopen jaar namelijk de meest gegoogelde film. Encanto staat op nummer 5. Bij de meest gegoogelde tv series staat Moon Knight op 3.
 • De opnames van het nieuwe seizoen van Doctor Who zijn begonnen. Dit seizoen, met Ncuti Gatwa als de Doctor, is een co-productie van de BBC en Disney en is straks dus op Disney+ te zien.
 • De populaire Japanse animeserie Bleach staat inmiddels ook in Nederland op Disney+. De serie telt 16 seizoenen met in totaal 366 afleveringen. Dit jaar keerde de serie terug als Bleach: Thousand-Year Blood War. In een mail van Disney+ is bevestigd dat deze nieuwe afleveringen vanaf 14 december beschikbaar zijn. In dezelfde mail staat ook dat de Hulu serie The Hardy Boys op die dag toegevoegd wordt.
 • Disney heeft de overeenkomst met Tim Federle en zijn Chorus Boy Productions verlengd. We kunnen dus waarschijnlijk meer producties zoals High School Musical: The Musical: The Series en Better Nate Than Ever op Disney+ verwachten.

Overig nieuws

 • Marvel staat op hun site uitgebreid stil bij Kevin O’Neill. De comic book artist overleed eerder dit jaar op 69-jarige leeftijd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.