Shanghai Disneyland gaat weer open!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 28 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • Shanghai Disneyland zal op 30 juni weer open gaan. Het park gaat open met beperkte capaciteit en er zullen verschillende maatregelen van kracht zijn die de gezondheid en veiligheid van gasten en Cast Members moeten waarborgen.
 • Op 25 juli gaat Finding Nemo Submarine Voyage in Disneyland Anaheim eindelijk weer open. De attractie is al dicht sinds de parken dichtgingen aan het begin van de pandemie en is uitgebreid gerenoveerd. Zo is er onder andere een nieuwe figuur van Hank uit Finding Dory toegevoegd.
 • De speciale verlichting op Spaceship Earth ter ere van Fourth of July werd uitgebreid getest in EPCOT.
 • Het Youtube-kanaal van Walt Disney Imagineering is bezig met een speciale serie Stories from Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind over haar nieuwste attractie in EPCOT. De tweede aflevering staat stil bij één van de voorshows van de attractie.
 • We don’t talk about Bruno, maar laten we het wel even over Mirabel hebben. Het karakter uit Encanto heeft haar debuut gemaakt in Walt Disney World.
 • Nu het einde van juni nadert kijken we met Touringplans weer terug op de afgelopen maand in de parken in Orlando doormiddel van de Theme Park Enjoyment Index. Onder andere de crash van de stuntronic, de Nemo-show in Animal Kingdom en een Disney Guest Hall of Fame komen langs.
 • Joe Rohde is, naast vele andere prachtige attracties en belevingen, de lead-Imagineer achter Animal Kingdom. Onlangs deed hij een boekje open over een vreemd en terugkomend fenomeen bij Expedition Everest: de haarelastiekjes tussen de rotsen.
 • Volgens een verslag van de Orlando Business Journal heeft Disney geen plannen meer voor een Brightline treinstation bij Disney Springs. Het was de bedoeling dat dit een treinverbinding zou worden tussen Walt Disney World en Orlando International Airport.
 • Op Avengers Campus in Parijs kunnen we inmiddels de eerste Cast Members in hun kostuum spotten.

Bioscoop en Disney+

 • In een nieuwe featurette voor Thor: Love and Thunder praten cast en crew over de legacy van het personage Thor in de MCU.
 • In aflevering 5 van Obi-Wan Kenobi was een nieuwe droid te zien, maar deze was niet door Lucasfilm zelf ontworpen. Het ontwerp voor KP-1 zoals deze droid heet is van Star Wars fan Camille Manet uit Parijs. Zij won de Build My Droid wedstrijd.
 • Nu de complete serie Obi-Wan Kenobi op Disney+ staat, is ook de soundtrack verschenen. De muziek is van Natalie Holt. John Williams schreef het thema voor Obi-Wan.

Overig nieuws

 • De tickets voor Star Wars Celebration gaan aanstaande donderdag in de verkoop. Er zijn tickets voor bepaalde dagen maar ook voor alle vier dagen tegelijk. En er is ook een VIP ticket. Het evenement vindt volgend jaar plaats van 7 tot en met 10 april in Londen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.