Shanghai Disney Resort kondigt ontwikkeling aan van nieuwe attractie

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 11 maart 2024.

Nieuws uit de parken

  • Shanghai Disney Resort heeft de eerste voorbereidende werkzaamheden aangekondigd voor de bouw van een nieuwe attractie. De attractie komt naast het recent geopende Zootopia themagebied te liggen, maar zal wel een ander thema krijgen. Welk type attractie het wordt, is nog niet bekend. In 2021 waren er wel geruchten over een high-speed achtbaan.
  • De huidige president van Walt Disney Imagineering, Barbara Bouza, heeft haar vertrek uit het bedrijf aangekondigd. Ze kwam in 2020 bij The Walt Disney Company werken en werd in november 2021 president als opvolger van Bob Weis. Ze benadrukte dat WDI nog steeds onder leiding zal staan van Bruce Vaughn (Chief Creative Officer).
  • Disney lijkt terug te komen op de verklaring van CEO Bob Iger over de komst van een Avatar themagebied in het Disneyland Resort. In een samenvatting van de opmerkingen van Iger tijdens de Morgan Stanley Conference noemt Disney het weer een “Avatar experience”.
  • Vandaag is een belangrijke dag voor het DisneylandForward project. De Planning Commission in Anaheim zal stemmen over het voorstel. Als zij het goedkeuren moet ook de gemeenteraad het nog goedkeuren. Die bijeenkomst staat momenteel gepland op 16 april.
  • Vorige week werd bekend dat personages en locaties uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka vanaf 5 april te zien zijn in Star Tours. Iemand die daar ontzettend blij mee is, is Brendan Wayne. Hij is heel vaak de acteur die fysiek in het pak zit van Din Djarin/The Mandalorian. Op Instagram schrijft hij dat Star Tours de favoriete attractie was van zijn moeder.
  • Tokyo Disney Resort heeft de nieuwe merchandise onthuld die beschikbaar zal zijn tijdens Donald’s Quacky Duck City. Dit evenement loopt van 9 april tot en met 30 juni. De merchandisecollectie omvat kleding, haaraccessoires, snoep, briefpapier en meer.

Bioscoop en Disney+

  • Vannacht zijn voor de 96ste keer de Academy Awards (Oscars) uitgereikt. Searchlight Pictures heeft vijf keer gewonnen. Poor Things won in de categorieën Best Actress, Best Production Design, Best Costume Design en Best Makeup & Hairstyling. The Last Repair Shop heeft Best Documentary Short Film gewonnen. In de Best Animated Feature categorie grepen Elemental en Spider-Man: Across the Spider-Verse mis. The Boy and the Heron ging er met die prijs vandoor. Bekijk hier de complete lijst van winnaars.
  • In de Verenigde Staten zullen alle Sony live action Spider-Man films binnenkort terugkeren naar de bioscoop. Dit is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Columbia Pictures die al deze films geproduceerd heeft.
  • En over het Spider-Man universum gesproken. De bazen bij Sony zouden op zijn zachts gezegd niet blij zijn met Madame Web hoofdrolspeelster Dakota Johnson die de film constant aan het bashen is.
  • Er is een nieuw reclamespotje verschenen voor X-Men ’97, helemaal in de stijl van de jaren ’90. De Marvel animatieserie is vanaf 20 maart te zien op Disney+.

Overig nieuws

  • Disney Legend Carl Bongirno is op 86-jarige leeftijd overleden. Als financieel leider van de Disney parken stond Bongirno voorop in een decennium van enorme groei. Van EPCOT tot Tokyo Disneyland en Disneyland Paris.
  • D23: The Official Disney Fan Club bestaat 15 jaar. Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company, deelde een speciale videoboodschap voor de fans.
  • Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni zal Star Wars: A New Hope in Concert plaatsvinden vanuit de RTM Stage van Rotterdam Ahoy. De Oscar-winnende score van componist John Williams wordt tijdens de volledige film live uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De reguliere kaartverkoop is een uur geleden (11:00) gestart.
  • Binnenkort verschijnt een prequel van Encanto met de titel Nightmares and Sueños over een 17-jarige Bruno. Geen film, maar een young adult boek geschreven door Alex Segura die ook Poe Dameron: Free Fall en Araña and Spider-Man 2099: Dark Tomorrow schreef.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.