Sequels van ‘Zootopia’, ‘Frozen’ en ‘Toy Story’ in productie

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 9 februari 2023.

 • De heren van D-Tales zullen in de nieuwe podcast uitgebreid stilstaan bij de uitspraken uit de earnings call van woensdagavond (Nederlandse tijd). In de Daily van vandaag worden ook een aantal zaken meegenomen.

Nieuws uit de parken

 • Bob Iger heeft tijdens de earnings call gezegd dat er een nieuwe Avatar experience naar Disneyland in Anaheim komt. Dit hoeft niet per se Pandora – The World of Avatar te zijn. WDW News Today speculeert hierdoor dat het wel waarschijnlijker is dat dit themagebied naar Parijs komt.
 • Disneyland Parijs had het grootste aandeel in de internationale groei van de afdeling Disney Parks, Experiences, and Products. De dertigste verjaardag en Avengers Campus hebben hier aan bijgedragen.
 • Iger heeft ook met Josh D’Amaro gesproken over uitbreidingen van de parken om zo de capaciteit te vergroten. Ze kijken daarbij vooral naar de grote franchises binnen het bedrijf.
 • Een paar weken geleden is in Disneyland een Mickey Mouse standbeeld geplaatst. Er stond alleen een citaat op dat niet helemaal klopte. Het beeld is nu verwijderd.
 • Na een vrij lange periode van afwezigheid is de animatronic van Scuttle teruggekeerd in de wachtrij van Under the Sea – Journey of the Little Mermaid in het Magic Kingdom. Dit betekent dat de show in de wachtrij ook weer geactiveerd is.
 • In navolging van eerdere berichten dat de hoeveelheid live entertainment op Avengers Campus in Parijs weer zou worden opgevoerd, is de eerste show weer teruggekeerd in het gebied. Het gaat hier om Thor en Loki.

Bioscoop en Disney+

 • Uit de earnings call: Disney zou werken aan sequels voor drie grote franchises: Zootopia 2, Frozen 3 en Toy Story 5. Of ze hiermee de originele films laten vallen is onbekend, maar er wordt door Bob Iger wel gerefereerd aan het floppen van Strange World aan de box-office.
 • Disney+ heeft geen best kwartaal gekend: de dienst verloor in het eerste kwartaal van het Disney-jaar (oktober, november, december) 2,4 miljoen abonnees. Dit is vooral omdat Disney+ Hotstar in India niet langer de rechten voor een groot cricket toernooi in huis heeft. Daarnaast is ook de omzet per abonnee gedaald, mede door de hoge productiekosten. Bob Iger heeft aangegeven dat streaming zijn nummer 1 prioriteit is.
 • Eén van de grote komende Marvel bioscoopprojecten, Fantastic Four, lijkt te maken ter hebben met uitstel. Het filmproces zal pas in de eerste maanden van volgend jaar (2024) beginnen.
 • Gisteren verscheen Assembled: The Making Of Black Panther: Wakanda Forever op Disney+. Bekijk hieronder een trailer van deze behind the scenes documentaire.
 • In 2016 werd al gesproken over een remake van de Touchstone klassieker Splash, met Ron Howard in de regiestoel. Na jaren van radiostilte maakte Disney woensdag bekend dat er toch nog gewerkt wordt aan de film.

Overig nieuws

 • Nog even terug naar de earnings call: CEO Bob Iger heeft bekend gemaakt dat er een reorganisatie zal komen en dat ongeveer 7000 medewerkers ontslagen zullen worden.
 • Josh D’Amaro, de huidige president van Disney Parks, Experiences and Products is benoemd als lid van de Board of Directors van Make-A-Wish America.
 • Tijdens Nintendo Direct gisteren is de eerste preview onthuld van Disney Illusion Island. Het is een 2D platform game voor de Nintendo Switch. De game verschijnt op 28 juli.
 • In juli verschijnt het boek Mirrorverse: Pure of Heart van Delilah S. Dawson. Hierin komen de verschillende Disney werelden samen. Personages die sowieso een rol spelen in het boek zijn Snow White, Stitch, Tiana, Hades, Rapunzel, Sully en Mickey Mouse zelf.
 • Star Wars Celebration heeft een panel aangekondigd ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Return of the Jedi met onder anderen de originele Mon Mothma actrice Caroline Blakiston. Verder zal ook Rosario Dawson (Ahsoka Tano) naar Londen afreizen om fans te ontmoeten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.