Seizoen 2 van What If…? deze feestdagen op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 7 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Blizzard Beach is nu geopend voor de feestdagen van 2023, na de halfjaarlijkse wissel met de sluiting van Typhoon Lagoon. Beide waterparken tegelijk draaien lijkt financieel onhaalbaar vanwege lage bezoekersaantallen.
 • Het Animal Kingdom is inmiddels bijna volledig gedecoreerd voor de kerst, wat betekent dat de enige kerstboom in een themapark waarmee je zonder parkticket op de foto kunt er ook weer staat.
 • Voor alle foodies onder ons: er is een volledige gids onthuld voor al het eten en drinken in Walt Disney World tijdens de feestdagen.
 • Walt Disney World treedt strenger op tegen externe tourguides. Vanaf 2023 worden strenge regels gehandhaafd om het gebruik van niet-officiele gidsen te beperken en de pretparkervaring te verbeteren.
 • Muppet Vision 3D in Disney’s Hollywood Studios heeft nieuwe stoelen gekregen. De oude stoelen hadden sporen van slijtage dus het was geen overbodige luxe.
 • Tokyo Disney Resort viert haar 40ste verjaardag al even met het Dream-Go-Round event dat op 31 maart 2024 zal eindigen. Om de laatste fase van deze grootse verjaardag te vieren heeft Tokyo Disney Resort de Grand Final Merchandise onthuld.
 • Vanaf 20 november is World of Frozen in Hong Kong Disneyland de thuisbasis van een geheel nieuwe en exclusieve merchandise-collectie.

Bioscoop en Disney+

 • Seizoen 2 van de Marvel serie What If…? gaat deze feestdagen in première op Disney+. Dat blijkt uit een persbericht van Disney, maar een exacte datum is nog niet bekendgemaakt.
 • Volgens The Hollywood Handle loopt de pre-sale kaartverkoop voor The Marvels nog niet storm. Het zou mogelijk zelfs het laagste openingsweekend qua opbrengst kunnen betekenen voor een MCU film. Als laatste promotie-boost is er gisteren tijdens Monday Night Football een laatste trailer van The Marvels onthuld. De film is vanaf morgen te zien in de bioscopen.
 • Regisseur Yann Demange heeft bevestigd dat Marvel’s Blade een R-rated film zal zijn, wat aangeeft dat de studio bereid is meer risico’s te nemen en creatieve teams meer vrijheid te geven. Een R-rating is in Nederland doorgaans vergelijkbaar met een Kijkwijzer van 16+.
 • The Nightmare Before Christmas heeft na 30 jaar wereldwijd de $100 miljoen overschreden. Dit komt door de heruitgave van de film die $9,8 miljoen opbracht.
 • FX Entertainment heeft seizoen 3 van The Bear aangekondigd. Dit behind-the-scenes verhaal over een restaurant en haar personeel zal terugkeren in 2024.
 • In het kader van Season’s Streamings heeft Disney+ een watchlist samengesteld met nieuwe en bestaande titels die een link met kerst hebben. Hierdoor hebben ze ook al onthuld wat de titel is van de Doctor Who kerstspecial. Op Eerste kerstdag is namelijk The Church on Ruby Road te zien. Mogelijk is dit te vroeg naar buiten gekomen omdat de BBC meestal eerst de aankondigingen doet.

Overig nieuws

 • Hugh F. Johnston is met ingang van 4 december benoemd tot Senior Executive Vice President en Chief Financial Officer van The Walt Disney Company. Johnston is op dit moment nog vice-voorzitter en Chief Financial Officer van PepsiCo, waar hij in 34 jaar talloze leidinggevende posities heeft bekleed.
 • Lightning McQueen uit Pixar’s Cars komt naar het populaire videospel Rocket League toe. Deze cosmetic is vanaf vandaag beschikbaar.
 • Taraja Ramsess, een stuntman die bekend stond voor zijn werk aan Marvel films zoals Black Panther en Avengers: Endgame, is op 41-jarige leeftijd overleden. Hij en drie van zijn kinderen zijn overleden door een auto-ongeluk.
 • Op 9 juli 2024 komt de nieuwste aanvulling in de Marvel What if…? boekenreeks. Dit verhaal volgt Wanda Maximoff en Peter Parker in een ander universum waar ze verwant zijn aan elkaar.
Bron: Laughingplace.com

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.