San Fransokyo Square gaat komende zomer open

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 21 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Tijdens D23 Expo werd aangekondigd dat Pacific Wharf in Disney California Adventure ging veranderen in San Fransokyo uit Big Hero 6. De werkzaamheden zijn al begonnen en Disney heeft bekend gemaakt dat het open zal gaan aan het begin van de zomer.
 • In The Haunted Mansion in Disneyland werd recent een vleermuis in een vogelkooi toegevoegd. Dit was gebaseerd op originele concept art van Marc Davis. Echter is deze prop inmiddels alweer verdwenen. Een reden is (nog) niet bekend.
 • In EPCOT zijn de voorbereidingen voor het International Flower & Garden Festival al in volle gang. Zo zijn er al verschillende karakters verschenen in vormsnoei. In het Italië paviljoen zijn Lady en The Tramp geplaatst. Ook Tinker Bell en The Three Caballeros zijn al te zien.
 • Voor de tweede dag op rij was Genie+ in Walt Disney World uitverkocht. De prijs was net als de vorige dag 29 dollar.
 • Rock ‘n’ Roller Coaster in Disney’s Hollywood Studios zou eigenlijk gisteren al sluiten voor een opknapbeurt, maar dat is met een dag uitgesteld. De attractie is dus vanaf vandaag gesloten.
 • Op 1 april gaat Narcoossee’s in Disney’s Grand Floridian Resort & Spa weer open. Het restaurant heeft een opknapbeurt gekregen en er zijn nieuwe items toegevoegd aan het menu.
 • In april organiseert Disney voor D23 Members een aantal evenementen in Europa ter gelegenheid van Disney 100. Naast een exclusieve screening tijdens Star Wars Celebration en een speciale preview van Disney 100: The Exhibition in Duitsland, is er ook genoeg te doen in Disneyland Parijs. Er zijn onder andere exclusieve rondleidingen door Walt Disney Imagineering en speciale eetgelegenheden.

Bioscoop en Disney+

 • De opnames van het tweede seizoen van Andor zijn bezig en zullen nog tot in augustus duren. Vervolgens wordt er een jaar lang gewerkt aan onder andere de visuele effecten. Daardoor zal de serie waarschijnlijk pas in de herfst van 2024 te streamen zijn op Disney+.
 • Op 1 maart begint het derde seizoen van The Mandalorian, maar Jon Favreau geeft aan dat het vierde seizoen al geschreven is. Dat deed hij tijdens de post-production van seizoen 3. Hij vertelt ook over het feit dat hij rekening moet houden met andere series zoals Ahsoka en Skeleton Crew die zich afspelen in dezelfde periode.

Overig nieuws

 • Star Wars Celebration heeft weer nieuwe gasten aangekondigd die beschikbaar zullen zijn voor foto’s en handtekeningen. De bekendste naam is Carl Weathers die Grief Karga speelt in The Mandalorian.
 • Marvel Studios president Kevin Feige zou geïnteresseerd zijn in een andere positie binnen The Walt Disney Company. Volgens insider Jeff Sneider gaat het om de positie die Alan Bergman nu heeft als Co-Chairman of Disney Entertainment. Volgens sommigen kan Bergman de nieuwe CEO worden en Feige zou dan de nummer 2 binnen Disney willen zijn.
 • De Disney100 Decades Collection zal voor de jaren ’30 in het teken staan van The Band Concert, de eerste Mickey Mouse short in kleur. Ook Hallmark komt met merchandise in het teken van Disney100.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.